Yaptıkları saygısızlıktı

Trabzonspor’un hocası Rıza Çalımbay, Sosa ve Estaban’ın mazeretsiz kampa geç katılmalarını takıma saygısızlık olarak değerlendirerek, iki oyuncunun cezalandırılacağını söyledi. Çalımbay en büyük hedefinin ise yurt dışında çalışmak olduğunu belirtti.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sosa ve Estaban’ın mazeretsiz olarak kampa geç katılmalarını takıma saygısızlık olarak değerlendirdi ve iki oyuncuya da ceza verileceğini belirtti.

Eto’o’nun kendisi için ‘mükemmel bir teknik adam’ yorumuyla ilgili olarak konuşan ve yurt dışı hedeflerinin olup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Çalımbay, “Benim en büyük hayalim yurt dışında çalışmak. Bunu çok istiyorum. Ben Eto’o kadar futbolu seven bir isim görmedim” dedi.

Sosa ve Esteban’ın kampa mazeretsiz olarak geç katılmasının takıma saygısızlık olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, “Ben oyuncularımla gitmeden önce konuştum. Kimse geç kalmayacak dedim. Yabancılara zaten ekstra izin verdik. Eğer mazeretiniz varsa Konyaspor maçında oynamasın diye belirttim. Katılım tarihinde herkes burada olacak diye ifade ettim. Bütün takım geldi, sadece Onazi izin istedi, annesi rahatsızdı. Gidebilir miyim dedi ve yerli oyuncuların katıldığı tarihte takıma katılacağını belirterek geldi. Bütün takım orada, Sosa ve Esteban yok. Yabancı oyuncuların yaptığı bir şey var, ya pasaport kayboluyor, ya bilet gidiyor ya da uçak kaçıyor. Ama giderken neden kaçmıyor bu uçak. Sosa ve Esteban’ın gelmemesi bir kere arkadaşlarına saygısızlık. Tabii ki ceza alacaklar. Hele ki 2 oyuncu da tecrübeli isimler. Ben cezadan taraftar olan birisi değilim ama burada önemli olan takıma yapılan hareket. Bütün arkadaşların burada çalışıyor ama sen yoksun. Bizim için önemli olan takım. Uymayan arkadaşlar cezaya katlanacaklar” ifadelerini kullandı. Öte yandan çift kale maçta ayağına darbe alan Castillo, sakatlandı ve çalışmalara devam edemedi. Kolombiyalı futbolcunun durumunun yapılacak kontrollerin ardından netlik kazanacağı kaydedildi.

NOVAK’TAN 2,5 YILLIK İMZA

Trabzonspor, Çekyalı futbolcu Filip Novak ile 2,5 yıllığına anlaştı. Fırtına Danimarka’nın Midtjylland Kulübü’ne 1 milyon 900 bin euro bonservis bedeli, futbolcuya da 2,5 yıllığına toplam 2 milyon 150 bin euro garanti ücret ödeyecek. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama şu şekilde: “Profesyonel futbolcu Filip Novak’ın kesin transferi konusunda, Midtjylland ile anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre FIFA Dayanışma Katkı Bedeli kulübümüze ait olmak üzere, Midtjylland’a sözleşme fesih bedeli olarak 1 milyon 900 bin euro ödenecektir. Profesyonel futbolcu Filip Novak ile 2019-2020 futbol sezonu sonuna kadar (2,5 yıllık) anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre oyuncuya 2017-2018 futbol sezonu için 430 bin euro garanti ücret, 2018-2019 futbol sezonu için 860 bin euro garanti ücret, 2019-2020 futbol sezonu için 860 bin euro garanti ücret ödenecektir.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Spor Haberleri