Devlet öğrenci ulaşım desteği başvurusu ne zaman başlıyor? 2022 Üniversite öğrencisine ulaşım desteği başvuruları ne zaman, hangi tarihte başlayacak?

Ailesinden uzak şehirde okuyan üniversite öğrencilerini sevindirecek haberi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Cumhurbaşkanı, üniversite öğrencilerine yılda 2 kere ailelerinin yanına gitmeleri için ulaşım desteği vereceklerini açıkladı. Peki, öğrenci ulaşım desteği başvuruları nereden ve nasıl yapılacak? Ulaşım desteği ne kadar olacak? İşte detaylar...

Üniversite öğrencileri artık ailelerinin yanına gitmek için yılda 2 kere devlet ulaşım desteği alacak. Ulaşım desteğine başvurmak isteyen öğrenciler başvurulara dair detayları merak ediyor.

ULAŞIM DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bilgilerine göre, T.C vatandaşı olan 25 yaşın altındaki üniversite eğitim alan öğrencilere şehirler arası ulaşım desteği verilecek. Senede iki kere gidiş ve dönüş biletlerinin karşılanacağı destekte, bilet başına bu yıl 500 TL, 2023'te 750 TL ödeme yapılacak. Bu sayede 2022 yılında toplamda 2.000, 2023 yılında da 3.000 TL bilet ücreti verilmiş olacak. Desteğin bütçesi toplamda 300 milyon TL'yi bulacak. Yol yardım ödemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca öğrencilerin IBAN hesaplarına yatırılacak. Öğrenciler başvuru işlemlerini ikametlerinin olduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar. Başvurular öğrencilerin aileleri tarafından da yapılabilecek.

 

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine yapılacak olan ulaşım desteğinden yalnızca ailesi sosyal yardım alan öğrenciler yararlanabilecek.

Haberleri