Manisa'da petrol mü bulundu? Tarlasından petrol çıkan Mustafa Yüksel kimdir?

Petrol, Manisa'da zeytin ve badem ağaçları için su sondajı yapan çiftçi Mustafa Yüksel'in arazisinde bulundu. Birkaç gün önce sahaya inen TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü ekipleri, rezerv araması için sondaj yapacakları yeri belirledi. İlk kazı çalışmaları yıl başında yapılacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz...

29 Mayıs'ta Manisa'nın Salihla Yağbasan ilçesinde Mustafa Yüksel'in zeytinlik bahçesinde yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ve jandarma ekipleri çevredekileri uyardı. İtfaiye ekipleri yangını suyla söndürdü.

TPAO'nun kendi numunelerinin sonuçlarına göre siyah sondaj sıvısının çok kaliteli yağ olduğu belirlendi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü, Manisa'da 5 yıl süreyle 15.154 hektarlık petrol arama ruhsatı aldı.

YENİ YILDA İLK KAZMA VURULACAK

TPAO yetkilileri, çok kaliteli yağdan siyah sıvı çıkması üzerine harekete geçti. Birkaç gün önce ülkeye gelen TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü ekipleri, rezervi keşfetmek için sondaj yapılacak yeri belirledi.

Arazinin ortasında belirlenen yeni yerde sondaj kuyusu için ilk kazı çalışması yılın başında yapılacak. Envanterin belirlenmesinin ardından 2023 yılında petrol çıkarımına başlanabileceği sonucuna varıldı.

Son gelişmeyi anlatan Saha Sahibi Mustafa Yüksel, Birkaç gün önce TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü’nden geldiler. Rezerv tespiti için sondaj kuyusu açılacak noktayı belirlediler.

Yılbaşına sondaj kuyusunu açıp çalışmalara başlayacaklar. Sondaj sırasında petrol oranına bakacaklar. Tarlamdaki petrol rezervinden ümitli olduklarını söylediler. Onlar için tekrar bir numune çıkardım. O numuneyi de inceleyecekler” ifadelerine yer verdi.

Haberleri