Twitter’ın yeni kralı ve gözbebeği Dogecoin

Anadolu Aydınlı

Elon Musk sessiz kalmayı seven bir insan değil. Senelerdir kendisi ve şirketi Tesla kripto varlıklar konusunda en öncül gruplardan biri oldu. Tesla satışlarında ve Musk’ın bu sene çıkan parfümünde Dogecoin kabul edilmesinin çok ötesinde, şirket yatırımları ve Twitter’da spekülasyon sayılacak mesajlar ile piyasayı çok etkilemiş olan bir şahıs olarak, pek çoğunuzun karşısına bir noktada çıktığına eminim. Binance’in Twitter’ın alımında 500 milyon dolarlık bir pay koyması, karşı taraftan insanların da bu etkileşime sıcak olduğunu gösterse de, ortada maalesef büyük bir problem yer alıyor: Piyasa Manipülasyonu

Bu örnek çerçevesinde piyasa manipülasyonu kısaca şu anlama geliyor: Alım satıma açık olan bir varlık hakkında gerçek olmayan haberler yayınlayarak bir amaç doğrultusunda o varlığın fiyatının etkilenmesine sebep olmak. Amerika ve pek çok ülkede hem sermaye piyasaları hem rekabet kanunları bakımından suç teşkil eden bu hareket, kripto para piyasaları için uygulanmaya başlanılalı çok olmadı. Daha yeni yeni kripto para piyasalarında suçlar tespit edilirken, ne yazık ki çok daha büyük bir problem olan bu piyasa manipülasyonuyla mücadele etme yöntemi keşfedilmedi.

Bu noktada bir yol ayrımına vardığımızı düşünüyorum. Kanun koyucularımızdan mevzuat değişikliği beklemek ve daha fazla regülasyon için çırpınmak pek tarzım olmadığı için, ikinci rotayı seçerek size yararlı olacağını düşündüğüm bir takım kısa bilgiler sunacağım. Aşağıda belirteceğim tokenler Twitter alımı sonrası daha ön-plana çıkarak, gelecek aylarda ve senelerde Twitter’ın Web 3.0 ve blokzincir entegrasyonunda kullanılma potansiyeli olan tokenler. Unutmayın, kesinlikle finansal bir tavsiye niteliğinde sunmuyorum bu listeyi, zaten önceden belirttiğim gibi bu piyasa koşullarında şu an alım-satım yapma vakti değil:

DOGE: Twitter üzerinde ödeme aracı olarak kullanılma spekülasyonu var, bahşiş ve üyelik konseptleri için. Mavi tik artık satılık, DOGE ödeme aracı olarak kabul edilebilir bir noktada.

SOL: NFT alım satımına izin verecek olan Twitter, ilk NFT pazarlarından biri olarak Magic Eden’ı seçti, Solana üzerinde çalışan bir pazar.

MASK: Bir internet tarayıcı uzantısı olan MASK, normal sitelerde Web 3.0 entegrasyonu için kullanılıyor. Twitter eğer daha fazla Metaverse ve Web 3.0 hamlesi yaparsa, MASK açık kaynak olduğu için destek aracı olarak kullanılabilir.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.