Terim’siz de...

Bülent Tuncay

Cezalı Fatih Terim’in saha kenarında olmaması Galatasaray’ı nasıl etkileyecekti? Maç öncesi merak edilen sorulardan biri buydu. Çünkü Terim’in takımları yıldız takımlarıdır ama onda önce lider takımlarıdır, o lider de Terim’in kendisidir. 

Maç başladı ve ilk çeyrekte Galatasaray bu sezon hiç görmediğimiz kadar hızlı bir giriş yaptı. Diagne’nin kaçan gol pozisyonundan sonra Emre Kılınç’ın ve hemen ardından Arda Turan’ın golleri geldi. Terim’siz Galatasaray özellikle üçüncü bölgedeki etkinliği ile farka gideceğinin işaretini vermeye başlamıştı. Tam o sırada Göztepe’nin ilk atağında Soner’in golü geldi. Bu gol, Galatasaray rüzgarını kesen bir duvar oldu sanki. İzmir ekibi sahaya yayılışı, enerjisi ve ileride başlayan presi ile Galatasaray’ın dengesini bozdu. Bir ara Galatasaray savunması top çıkaramaz hale geldi. Eğer Göztepe’nin kadrosunda yıldız diye tabir ettiğimiz işbitirici bir isim oldu gollerin devamı da gelirdi. 

Galatasaray, Luyindama ve Arda Turan’ın peşpeşe şutlarını çıkaran Göztepe kalecisinin müthiş kurtarışlarına kadar rakip kalede varlık gösteremedi. İlk yarıdaki bu sert düşüşün sebebi Belhanda ve Feghouli’nin maça ağırlığını koyamamasıydı. Buna Emre Kılınç’ın savrukluğu, Diagne’nin uyurgezer hali, Saracchi’nin formsuzluğu ve Luyindama’nın riskli pasları eklenince Galatasaray soyunma odasına 2-1 üstünlükle ama soru işaretleri ile gitti. 

İkinci yarı Göztepe baskısı ile başladı. Galatasaray takımı bu baskıya reaksiyon veremiyordu. İzmir ekibinin ikinci gole çok yaklaştığı anlarda Taylan ortaya çıktı. Donk’un Arda’yı kaleciyle karşı karşıya bırakması gibi o da Feghouli’yi savunmanın arkasında buluşturdu, o da Galatasaray’ı hassas dakikalarda rahatlatan golü kaydetti.  

Levent Şahin 65. dakikada oyuna müdahale etti ve Diagne’yi çıkarıp Oğulcan’ı aldı. Diagne bu maçta sezonun en vasat performanslarından birini sergiliyordu ama orta sahadan alınacak onun kadar vasat oynayan isimler de vardı. Hatta orta sahadan kim çıksa sürpriz olmazdı ama Levent hoca geride 25 dakika olmasına karşın kadrosundaki tek santrforu kenara aldı. Diagne şaşırdı ve tepki verdi ama sonra bu kararın gerçek sahibini hatırlayıp itirazlarını uzatmadı. Sarı- Kırmızılılar orta sahayı tekrar kazanmak için santrforsuz futbola döndü.  

Galatasaray 4-1-5-0’a dönünce orta sahada dengeyi kurup oyunu soğuttu ve kalan süreye oynadı, sahadan da istediğini alarak ayrıldı. 

Galatasaray bu maçı kazandı ama uyarılarını da aldı. Luyindama’nın, Saracchi’nin, Belhanda’nın, Emre Kılınç’ın, Diagne’nin düşüşünü not etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.