17 dakikada bitti

Esat Yılmaer

Şenol Güneş’in direksiyonunda olduğu Beşiktaş, futbol anlayışı ve mücadele gücünü her geçen gün artırıyor. Öncelikle rakip kaleye dikine gitmeyi seven Beşiktaş’ın bu oyun planı da en önemli silahı olarak belirginleşiyor. Adanaspor’u ve onun kademeden yoksun ağır savunma anlayışını iyi analiz etmiş olan Beşiktaş, bu savunmanın arkasına attığı toplarla arzuladığı sonucu çok rahat aldı. Daha 10. dakikada Oğzuhan’ın enfes pasıyla buluşan Aboubakar, Adana direncini kırarken 5 dakika sonra gelen penaltı, Beşiktaş’ı iyice rahatlattı. Şurası bir gerçek ki, Beşiktaş’ta isimler ve görev alanları da değişse Siyah-Beyazlıların disiplinli futbol anlayışlarında hiçbir değişiklik olmuyor. Dün alışılmadık yerinde görev yapan Beck, penaltı pozisyonunun yaratıcısı olurken santrfor olarak görmeye alıştığımız Cenk’i bu kez kanatlarda izledik. Beşiktaş’ın en yaratıcı ismi Quaresma, bir sağda bir solda Adanaspor savunmasını yıpratırken, birçok pozisyonun da hazırlayıcısı oldu. Beşiktaş ilk yarıda da pozisyonları değerlendirebilse tarihi bir deplasman farkına ulaşması içten bile değildi.

BECERİ OLMASI ŞART

Gökhan Gönül, anormal bir gayret gösterirken, Siyah-Beyazlı takımın orta alanı gerçekten iyi görev yaptı. Siyah-Beyazlıların, eleştirebileceğimiz tek yönü hücuma çıkarken kaptırılan toplar. Nitekim Tolgay’ın kaptırdığı topta Atınç, penaltıya sebebiyet verirken Beşiktaş’ı biraz olsun sıkıntıya itti. Ama, ondan sonra hemen oyunun kontrolünü eline geçirmeyi başaran Beşiktaş, yine pozisyon buldu ama bunları da cömertçe harcadılar. Kısacası Beşiktaş, sıkıntılarına ve sorunlarına rağmen emin adımlarına hedefine doğru koşuyor. İlk 17 dakikada Adanaspor’u bitirmeleri, kendilerini fazla zorlamadan 3 puana ulaşmaları bunun kanıtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.