Adım adım hedefe

Esat Yılmaer

Basketbol Milli Takımımız açısından son derece önemli olan büyük bir turnuvaya başlıyoruz. Bugüne dek evimizde düzenlediğimiz tüm organizasyonlarda 12 Dev Adam, hep başarılı sonuçlara imza atarak ülkemizin gurur kaynağı oldu. Örnek mi; 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası ve 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası. Şimdi de yine beklentiler yüksek. Gerçi bu kez değişik ve çok fazla deneyimi olmayan bir kadro ile sahaya çıkacağız. Üstüne üstlük en güvendiğimiz silahlarımızdan biri olan Ali Muhammed ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıktı. Ancak her şeye rağmen evimizde oynamanın getireceği avantaj ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

NBA’ye giden iki genç yıldızımız Cedi Osman ve Furkan Korkmaz, bu turnuvaya damga vurmaya çalışıyorlar. Deneyimli uzunumuz Semih Erden’in yanında Sertaç Şanlı ve Furkan Aldemir pota altını karartmaya kararlılar. Kaptan Sinan ve arkadaşları, her maça yüreklerini koyacaklarını ifade ediyorlar. Koçumuz Ufuk Sarıca da takımına ve oyuncularına güveniyor ve inancını her fırsatta dile getiriyor. Tribünleri dolduracak seyircimizle bütünleşecek Ay-Yıldızlı takımımız, Rusya maçı ile başlayacak bu serüvende sırasıyla İngiltere, Sırbistan, Belçika ve Letonya’ya rakip olacak. Öyle sanıyorum ki ilk hedefimiz olan son 16 turuna ulaşacağız. Ondan sonra da adım adım hedefimiz olan kürsüye tırmanmaya çalışacağız. Bu yolda hepsine kolaylıklar diliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.