Bunun adı amatörlük!

Esat Yılmaer

Şampiyonluk yolundaki bütün rakiplerinin puan kaybettiği haftada Beşiktaş’ın liderlik koltuğunu sağlamlaştırmak için Antalya deplasmanından 3 puanla dönmesi gerekiyordu. Bunun için Siyah-Beyazlılar, maç boyunca istekli bir mücadele sergilediler ama Aboubakar’ın tıpkı Olympiakos maçında olduğu gibi yaptığı amatörlük belki de onları bu rüyalarının uzağında tutan en önemli etkendi. Sen daha dört dakika önce sarı kartı görmüşsün, hiç olmayacak pozisyonda ikinci kartı aramak niye? Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Olsa olsa Aboubakar’ın amatörlüğüyle izah edilebilir.

Gol futbolun en önemli meyvesi. Bol gollü karşılaşmalar da uzun süreler hafızalardan çıkmayıp üzerinde tartışılan maçlar olur. Ligimizde gol sağanağının yaşandığı bu haftada Beşiktaş ile Antalyaspor’dan belki bu ses fazlasıyla gelmedi ama sahadaki mücadele, oynanan futbol gerçekten keyifliydi. Mücadelesi yüksek maçın ilk yarısında daha etkili görünen taraf Siyah-Beyazlı ekipti. Ancak ikinci yarıda Beşiktaş’ın biraz da eksik kalmasından yararlanarak oyunun kontrolünü eline geçiren taraf Antalyaspor oldu. Antalyaspor, baskısıyla Beşiktaş’ın etkili silahlarına oyun alanı bırakmadı ve kontrataklarla gol arama becerisini gösterdi.

ŞENOL GÜNEŞ ÇARESİZ KALDI

Beşiktaş’ın gol yollarına giden en etkili ayakları hiç kuşkusuz Quaresma ve Talisca. Ancak her ikisi de beklenen verimin uzağında kalınca Şenol Güneş çaresiz onların yerlerine Necip ve Cenk hamlesini yapmak zorunda kaldı. Fakat Aboubakar atılınca istediği verim oradan da gelmedi.

Siyah-Beyazlı takımın en etkili ismi her zamanki gibi yine Atiba olurken, Gökhan özellikle kritik hamleleriyle Antalyaspor tehlikelerini büyümeden önlemeyi başardı.

Hiç kuşkusuz Antalyaspor da bu ligin iyi futbol oynayan takımlarından. Özellikle ikinci yarıda sahaya giren El Kabir ile etkinliklerini daha da artırdılar ama onlarda da son vuruş eksikliği olduğunu hemen belirtelim.

Kısacası kazanmak isteyen iki takım kıyasıya bir mücadele verdiler ama Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra ‘Yenemiyorsan bari yenilme’ deyip hiç olmazsa zor deplasmandan 1 puanla dönmeyi tercih etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.