Akıllı oyunu ile

Gökhan Aktürk

Bu sezon savunma tandemini bir türlü oturtamayan Fenerbahçe,  Süper Lig’de ilk 6 takım arasında en çok gol yiyen takım. Bunda stoper uyumsuzluğu ve kalesine gelen ilk şutların gol olması en büyük sorun olarak göze çarpıyor. ‘Bay’ geçilen haftada teknik heyet bu sorunun üzerinde durmuş olmalı ki yine savunma hattında farklı bir düzen ile sahaya çıktılar. 

Başta herkese şaşırtıcı gelse de Erol Bulut, zorlu Kasımpaşa deplasmanında hızlı rakibi karşısında stoperde Gustavo, sol bekte Sadık Çiftpınar ile başladı. Ancak bu değişim yaramış olmalı ki Sarı-Lacivertliler ilk yarıda, kaleye gelen ilk şut gol olur kabusunu yaşamadı ve rakibine net bir pozisyon imkanı vermedi. 

Erol Hoca ligde en derin kadroya sahip olsa da yaşadığı şanssızlıklar peşini bırakmıyor. Kasımpaşa karşısına çıkardığı kadro ile eleştirel bir kadro olsa da rakibini uyutarak Pelkas’ın asistleri, yarım forveti Thiam ile iki gol bulan Fenerbahçe aylar sonra belki de çok rahat bir ilk yarı geçiriyordu. Skor avantajının verdiği rahatlık hem oyunculara özgüven aşıladı hem de teknik heyetin üzerindeki stresi oldukça hafifleten unsurlar olarak ön plana çıktı. 

Fenerbahçe ikinci yarı skor üstünlüğü verdiği moral ile orta sahayı kontrol altına alıp oyuna hükmetse de istediği oyunu rakibine gösterdi. Kalecisi Altay’ın uzun zaman sonra terlemediği bir maç geçiren Fenerbahçe rakibinin oyun planı olan kontra atak ve boş alanları ile ilgili planları iyi çalışmış olacak ki rakibine tek bir pozisyon vermedi. Kasımpaşa’nın alışılagelmiş kanat oyunları da Fenerbahçe karşısında işlemeyince Sarı-Lacivertliler uzun bir aradan sonra taraftarına stressiz bir karşılaşma izletti. 

Kasımpaşa teknik direktörü Fuat Çapa’nın ‘rakibimiz hava toplarında çok iyi aksayan stoperlerinin arasına atacağımız toplar ile tehlike yaratacağız planı’ tecrübe konusunda sahanın bir numaralı oyuncusu olan Gustavo’nun stoperde başlaması ile tutmadı. Savunmada adeta kuş uçurtmayan Brezilyalı savunmacı geri hattaki arkadaşlarının da hataları örterken Erol Bulut’un bu maçtaki sistemi tam anlamıyla hayat buldu. 

Sarı-Lacivertliler zorlu Alanyaspor maçı öncesi akıllı oyunu ve istekli oyunu ile büyüklüğünü gösterdi. Teknik heyet savunmada denediği kumarın ödülünü de rakiplerinin puanlar kaybettiği haftada galibiyet ile aldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.