Fener aranıyor

Gökhan Aktürk

Fenerbahçe de kadro istikrarsızlığı devam etmekte, her maç Gustavo’nun partneri değişiyor. İleri uçtan iki oyuncu rotasyona giriyor. Sağlıklı bir Mesut Özil her maç da ilk 11 başlamalı.

Çağdaş hoca döneminden topla oynamayı çok seven Alanyaspor, Bülent Korkmaz yönetiminde topa az dokunup hızlı kaleye giden bir takım haline geldi. Son altı haftada hiç kaybetmediler, yüksek tempolu oyunlara çok rahat cevap verebiliyorlar. Perreira’nın sevmeyeceği tarzda bir oyun anlayışları var.

Taraftar desteğini alarak maça hızlı başlayan Sarı Lacivertliler, Serdar Dursun ile iki pozisyona girdi, yararlanamadı.

Nazım istekli oyunu ile sağ taraf da başlayan atakların başında geldi.

İlk yarıda orta alanda Pelkas ve Zajc üretken olamayınca Sarı Lacivertliler 21 orta ile en çok orta yaptığı ilk yarıyı oynadı. Yunan oyuncu sakatlıktan sonra eski formuna hala ulaşamadı. Orta saha da kişisel becerileri yüksek olan oyuncuları kenarda tutup, oyunu kanatlara yığan Perreira ilk yarıları kayıpla bitirmeyi alışkanlık haline getirdi.

Fenerbahçe ilk yarıda önde baskıyı çok iyi yaptı, ama hücuma çıkarken yavaş oynuyor. Olgun pozisyonlar üretmekte sıkıntılar çekiyor, kilit açan paslar olmayınca Alanya duvarını aşmak çok zor. Geçen hafta 6 gol atan Alanyaspor ilk yarıyı sıfır şutla bitirerek ilginç bir istatistik gösterdi.

İkinci yarı tempo, istek, oyun geçişleri, ikili mücadelelerdeki başarı, sahada her şey vardı ama üç yıldır eksik olan bitiricilik sahada yine yoktu. Serdar Dursun mutlak pozisyonu kaçırdı, Alanyaspor pozisyon dönüşü ilk şutunda Emre Akbaba ile golü buldu. Rakip kaleyi zorlayan, atma isteği en çok Olan Serdar Dursun bu sefer hedefi buldu. İlk golünü atmış oldu.

Kapanan rakip savunmaya karşı, iki defansif orta saha müdahalesi, Pereira’nın bugün formsuz olduğunu gösterdi.

İlk yarıda kapanan bir Alanya defansını açmak için kilit pasları çok iyi yapan Mesut, İrfan müdahalesi daha erken olabilirdi. Valencia bu takımın vazgeçilmezi olmalı.

Derbi haftasında kendi seyircisi önünde mutlak kazanması gereken bir maç da kaybeden, Sarı Lacivertliler büyük yara aldı. Kaybedilen üç puan sisteminden ödün vermeyen Portekizli hoca ya yazar.

Alanyaspor sevimsiz gözüken bir futbol anlayışı ile geldiği İstanbul’a iki pozisyon ile üç puanı hanesine yazdırdı.

90 dakika boyunca desteğini esirgemeyen, taraftarlar oyunun sonunda bazı oyuncuları ıslıklamaya başladı ve yönetimi istifaya çağırdı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.