Fener yasağı dinlemedi

Gökhan Aktürk

Tribünler taraftarındır ki, zamanında bu tribünler de kulüplerin efsane olmuş kişileri dahi protesto etti. Rahmetli Süleyman Seba, Fatih Terim, Alex de Souza, Aziz Yıldırım gibi daha niceleri… Geçen hafta Kadıköy’de başlayan istifa sloganı, İnönü’ye sıçradı, oradan İzmir (Göztepe maçına) dün akşam Ataşehir’de son buldu. Devamı gelir mi diye sorarsak bu yasaklamalar, tehditler devam ederse olaylar da artarak devam edecektir.

Polisiye korku tedbirlerle halkın iradesini geçemezsiniz. Ali Koç; “hükümet ile devleti ayıralım. Her kulüp devletin milletin yanındadır. Ancak her insan hükümeti desteklemek zorunda değildir. Kalıcı olan devlettir. Bu kötü günlerimizde bizi birbirimizden ayıran siyaset, birleştiren futbol ise o zaman başta başkanlar sonra valiler, emniyet mensuplarını unutup futbolcuları taraftar ile özdeşleştirelim daha olumlu sonuçlar alacağımız kesin.” demişti.

Şampiyon olmanın değil duyguların oyunu olarak futbol bize yaşamı yaşamayı öğretiyor, siyasete rağmen duyguları ön plana çıkaralım. Bu sene ülkemize gelen Jesus bile taraftarın olmamasına böyle karışıklık kararlara alıştım demesi bile durumun ne kadar vahim olduğunu göstermekteydi Portekizli hoca haftalar sonra ülkenin gözbebeğini ilk 11 de form düşüklüğü yaşayan İrfan Can’ı ise yanında oturttu. Gerçek sol bek Oosterwolde ise yine formayı alamadı. Çağdaş hoca ise ilk maçta yaptığı pas oyunu hatasını bırakıp direk hücum oynayacağını maç öncesi belirtti.

Valencia dalya dediği maçı boş geçmeyerek oyunun başında Fenerbahçe’yi öne geçirerek başladı. Kayserispor gol sonrası hızlı oyunla rakibinin aksayan yönlerine doğru ataklar yapmaya Sar lacivertliler ise erkenden ikinci golü bulup rahatlama peşine düşmüşken, Arda ilk hareketi iyi yapsa Fenerbahçe’yi oyunda daha rahatlatacaktı. Yukatel Kayserispr ise pas oyunu yerine kazandığı topları hızlı oyuncuları Thiam ve Cardoso’yu boş alanlarda yakalatmaktı. Bu taktik iki kere işe yaradı ancak Altay’a takıldı.

Fenerbahçe rakibin ön alan baskısını geçemeyince ilk yarı kontrolünü eline alamadı. Arao oyun kurmaya geriye gelip Crespo orta saha da yalnız kalınca karşısında boşlukları değerlendirmeye çalışan bir rakip oluştu. İlk yarının özeti, organize ataklar yapıp pozisyon arayan Fenerbahçe ile bireysel hataları değerlendirip akan oyunda pozisyon yakalamaya çalışan bir Kayserispor arasında geçti.

Jesus aksayan orta sahasına Crespo - Zajc müdahalesi ile başladı. Ön alan baskısı devam edince sarı lacivertliler pas otganizasyonu ve kendi sahasında çıkmakta iyice zorlandı. Jesus ikinci müdahalesini 60. dakikada İrfan Can’ı oyuna alarak yaptı.

Ferdi Kadıoğlu uzak mesafeden attığı gol topu tutmakta zorluk çeken takımını az da olsa rahatlattı.

Fenerbahçe zor bir deplasmanı yasakları olmasına rağmen çok iyi oynamayarak kazasız geçmiş oldu. Ancak bu oyun hafta içi oynayacağı Sevilla maçı öncesi düşündürücü.

Yönetimin zayıflığına rağmen Çağdaş Atan ile iyi sonuçlar alan Kayserispor şanssız bir yenilgi alsa da oynadığı oyun ile alkış aldı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.