Gustavo’nun gecesi

Gökhan Aktürk

Ligde son 4 maçta alınan 12 puan Sarı-Lacivertliler için büyük moral oldu. Bu morali, önemsediği  Ziraat Türkiye Kupası’nda devam ettirmek istediğini çıktığı ideal kadroya yakınlığı ile gösterir gibiydi. 

Ofansif bir kadro çıkmasına rağmen oyuna baskılı başlayan tehlikeli pozisyonlar bulan Kasımpaşa oldu, orta sahada pas organizasyonu iyi olmayan Fenerbahçe’nin uzun pas ve doldur boşalt oyununda, dönen toplarda Varga, Yusuf Erdoğan ve Hadergjonaj ile aksayan defans hattı ve Caner Erkin’in koridorunu iyi kullanıp istediği pozisyonları yakalasa da öne geçecek golü bulamadı. 

İlk yarıda Fenerbahçe’de sahada istekli görünen iki oyuncu vardı. Ofansif anlamda Ferdi ve tehlikeli gelişen Kasımpaşa ataklarına soğukkanlılıkla karşılık veren Gustavo’ydu. Gustavo oyunun içinde o kadar motive ki takım arkadaşı Caner Erkin’i bile izleyerek ilk yarıda kırmızı kart görmesini engelledi. 85. dakikada da bütün takıma kızarak biraz özveri ister gibiydi. 

Geçen sezonun gol krallarından Cisse bu sezon gol atma değil pozisyona bile giremiyor. Pelkas ve sakat olmadığı zamanlar Perotti dışında sıkışan oyunu çözen bir oyuncusu olamayan Fenerbahçe için elinde kalan tek olay duran top çalışması. Hazırlanışı Fatih Karagümrük maçındaki gole benzeyen bir Caner Erkin, Samatta işbirliği ile golü bulsa da, Kasımpaşa ikinci yarıda ataklarına devam etti, Harun’un formda oluşu ev sahibi ekip için büyük şanstı. 

Fuat Çapa ve öğrencileri maça çok iyi hazırlanıp şanssız bir şekilde gol atamasa da Alanya maçında başlayan oyun direncini ileriki maçlarda gösterecektir. Sahada oyuncularının mücadelesi kadar, saha dışında Fenerbahçe yönetiminin transfer yapmak için müthiş mücadelesi var. Sportif Direktör Emre Belözoğlu bir stoper transferi yapacağız derken giden oyuncular da olabilir demişti. Mesut Özil eskisinden daha yakın sözleri ise bu sezona yetişmese de sezon sonu kesin olacağının göstergesi. Handikap olarak 1 yıl futbol oynamasa da profesyonelliği bu açığı erken kapatacaktır. 

Sayın Ali Başkan, geçen sezon yine bu zamanlarda iyi giden bir takım vardı. Ama yersiz bazı açıklamalarınız kırılgan bir yapısı olan oyuncuları ters yönde etkiledi. Bu sezon da takımı aynı hataya düşürmeyin. İki kulüp arasında olan bir olay için Fenerbahçe’yi kaosun içine sokmayın. Seri galibiyetlerle kendine gelen ve üstüne koyan bir takımı olumsuzluktan uzak tutun. 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.