Bu tarif kendini köfte sanıyor! Yemekte misafirlerinize şov yapın: En pratik ve lezzetli haliyle patates köftesi tarifi

Öğlen yemeğine veya akşam yemeğine kolayca hazırlayabileceğiniz patates köftesi tarifi ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız bu lezzet he ekonomik hem de pratik. İşte patates köftesinin ayrıntılı tarifi....

Son zamanlarda üst üste gelen zamlardan kırmızı etlerde nasibini almış durumda. Hal böyle olunca çoğu ailenin evine kırmızı et sayılı girmeye yada hiç girmemeye başladı. Özellikle anneler aile bütçelerine katkıda bulunmak için hem pratik hem de ekonomik tarif arayışı içine girdiler. Bizde haberimizde bu ekonomik tariflerden birine yer verdik. Hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz patates köftesi tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte normal et köftelerden ayıramayacağınız muhteşem lezzet patates köftesinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

4 adet büyük boy haşlanmış patates

1 çorba kaşığı domates salçası

1 buçuk su bardağı galeta unu

1 yemek kaşığı pul biber

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı karabiber

1 çorba kaşığı tuz

Maydanoz

Kızartmak için:

1 yumurta

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet patates köftesi yapmaya öncelikle patateslerimizi haşlamakla başlayalım. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyalım. Derin bir kabın içine kabuklarını soyduğumuz patatesleri koyalım. Bir çatal veya ezici kullanarak patateslerimizi püre haline getirelim. Daha sonra üzerine domates salçasını, galeta ununu, pul biberi, rendelenmiş sarımsağı, karabiberi, tuzu ve ince ince kıydığımız maydanozu ekleyip güzelce malzemelerimizi yoğuralım. Köfte harcımızdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp istediğimiz şekli verelim.

BU KÖFTEYE ÇOCUKLARINIZ HAYRAN KALACAK

Şimdi de bir kasenin içine yumurtayı ve tuzu koyalım. Çatalla yumurtayı güzelce çırpalım. Kızartma tenceresinin içine sıvıyağı koyup iyice kızdıralım. Patates köftelerimizin her yerini yumurtaya bulayalım ve ardından kızgın yağın içine atalım. Patates köftelerini önlü arkalı güzelce kızartalım. Servis tabağına fazla yağını çekmesi için bir havlu kağıt serelim ve kızaran patates köftelerini çıkarıp servis tabağına alalım. Sıcak sıcak patates köftelerimizi servis edelim.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri