Bu Tarifle Kaynananızla Aranızdaki Buzlar Eriyecek! İşte Bu Hafta sonu İçin Enfes Haşhaşlı Şekerpare Tarifi!

Türk mutfağının gelenekselleşmiş şerbetli tatlılarından olan şekerpare tatlısını bu sefer haşhaşlı olarak beğeninize sunuyoruz. Haşhaşlı yapısı ve şık görünümüyle damak çatlatan bu lezzete aşık olacaksınız. İşte haşhaşlı şekerpare tatlısının ayrıntılı tarifini sizler için derledik...

Geleneksel Osmanlı tatlıları arasına Rumeli taraflarından geldiği bilinen şekerpare, severek tüketilen şerbetli tatlıların başında gelmekte. Un, yağ, yumurta, irmik ve şeker ile hazırlanan hamur, kurabiye haline getirilip fırınlanmasıyla oluşan bu tatlının müptelası çok. Şekerpare tatlısının yapılışında kullanımda tereyağı olmasını tavsiye ediyoruz ancak ekonomik olarak margarin ile de yapılabilir. Şerbeti iyice çeken şekerpareler ağızda dağılan nefis kıvamlarına kavuşurlar. Şekerpare üzerine genelde fındık eklense de badem ya da ceviz de kullanılabilir. Bizde bugün sizlerle herkes tarafından çok beğenilerek tüketilen şekerpare tatlısını haşhaşlı yaparak sunduk. Haşhaşlı şekerparenin ayrıntılarını öğrenmek için buyurun tarifimize geçelim...

MALZEMELER

2 adet yumurta

1 paket tereyağı yada margarin

1 çay bardağı sıvıyağ

1 su bardağı irmik

1 çay bardağı hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 su bardağı su

Kurabiyeleri ıslatmak için:

1 su bardağı süt

Kurabiyeleri batırmak için:

1 su bardağı haşhaş

Üzerini süslemek için:

Tuzsuz fındık, ceviz, badem

YAPILIŞI

Hamurumuza başlamadan önce şerbetimizi hazırlayalım. Tenceremize suyu ve şekeri alıp kaynatalım. Kaynayan şerbeti kısık ateşe alıp, 10 dakika daha kaynatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım. Hamur yoğurma kabımıza tereyağını yada margarini alalım. Üzerine sıvıyağı ekleyip, elimizle erimesini sağlayalım. Daha sonra irmiği, hindistan cevizini ekleyelim ve karıştıralım. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Ele yapışmayan ama çokta sert olmayacak bir hamur elde edelim. Unu ilave ederken kabartma tozunu da ekleyelim. Yoğurduğumuz hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp, elimizle şekil verelim. Bir kaseye koyduğumuz sütün içine şekil verdiğimiz hamuru batıralım, daha sonra aynı hamuru haşhaş dolu kaseye batıralım. Üzerini istediğiniz tuzsuz fındık, ceviz yada bademle süsleyebilirsiniz.

KAYNANANIZLA ARANIZI TATLIYA BAĞLAYIN

Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 25 dakika pişirelim. Pişen şekerparelerin üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. Tepsinin dibinde biriken şerbetten kaşık yardımıyla alıp, tek tek şekerparelerin üzerine dökelim ki tatlıların üst kısmı kuru kalmasın. Servis tabağına alıp, tercihe göre yanına dondurma ilave edip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri