Çocuğunuzun okul beslenmesine sandviç poğaça yapın diğer velilere havanızı atın! İşte sandviç poğaça tarifi

Okula başlayan çocuklarınızın beslenmesine koymanız için çok sağlıklı bir o kadar da doyurucu olan sandviç poğaça tarifi ile karşınızdayız. Çocuklarınız sandviç poğaça tarifimize bayılacaklar. İşte damak çatlatan lezzet sandviç poğaçanın tarifi...

Okulların başlaması ile birlikte sizde çocuklarınızı beslenmesine ne koysam diye düşünenlerden misiniz? Eğer öyleyseniz size mükemmel bir tarifimiz var. Sandviç poğaça tarifimiz hem gözünüze hem de midenize hitap edecek. Sandviç poğaçanın arasına koyduğumuz domates, salatalık, kaşar peyniri ile çocuklarınız için bu poğaça tarifimiz çok besleyici ve çok doyurucu. İşte tüm detaylarıyla sandviç poğaçanın tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

2,5 su bardağı ılık süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 paket instant maya

6,5 – 7 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

İçine koymak için;

Kaşar peyniri

Domates

Salatalık

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet sandviç poğaça için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, maya ve unun bir kısmı alalım ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Unu azar azar eklemeye devam ederek kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alana kadar hamuru yoğuralım. Poğaça hamurumuzun mayalanması için hamur yoğurma kabımızın üzerini streç filmle kaplayalım ve temiz bir örtüye saralım. Mayalanması için 1 saat bekletelim. Mayalanan hamurumuzu alalım ve tekrar yoğurarak havasını alalım. Hamuru tezgahın üzerine alarak toparlayalım.

BU POĞAÇA ÇOK DOYURUCU

Ardından hamurumuzu eşit 16 parçaya ayıralım. Her parçayı elimizde yuvarlayarak şekil verelim. Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde sıralayalım. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpelim. Isıya dayanıklı bir kaseye su koyalım ve fırının içine yerleştirelim. Önceden ısıtılmış fırında 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka poğaçalarınızın pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırında pişen poğaçalarımızı alalım ve aralarını bıçakla keselim. İçine dilimlenmiş domates, salatalık ve kaşar peyniri koyup servis edelim.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri