Dışardan Almaya Son Verecek Donut Tarifi! İşte Yumuşacık En Güzel Evde Donut Tarifi!

Kimi tatlılar, görünüşleriyle insanları etkilemek için yeterince iyidir. Bu tatlardan biri de donut olarak ifade edilir. Bir kat çikolata ve çeşitli tatlılarla süslenen bu enfes lezzet, özellikle çocukların çok hoşuna gidecek. Herkesin severek yediği bu lezzeti evde hazırlamak mümkün. Peki donut nasıl yapılır? Püf noktaları neler? Detaylar haberimizde.

Amerikan kültüründe kahvaltıyı süsleyen donut, Türkiye'de genellikle kahvenin yanında gelir. Sizde evinizde donut yapmak ister misiniz? Misafirleriniz, doğum günleri veya çocuklarınız için kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu lezzeti herkes çok sevecek. Farklı süslemelerle daha dikkat çekici hale getirilebilecek donutlar nasıl yapılır? Lezzet bombası donutların püf noktası nedir? İşte detaylar...

DONUT TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru İçin;

1 çay bardağı sıcağa yakın ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
2,5-3 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

Üzeri İçin;

80 gram (1 paket) eritilmiş çikolata
Renkli pasta süsleri ya da beyaz çikolata, Hindistan cevizi vs.

Kızartmak İçin;

Sıvı yağ

DONUT HAZIRLANIŞI

Sütü ocağa alıp ateşe yakın olana kadar ısıtıyoruz. Kesinlikle sıcak olacak. Maya ve şekeri ekleyin. Bu şekilde karıştırıp bir kap ile kapatıyoruz, 5-6 dakika. Aktif olmasını bekleyelim. Yavaş yavaş yağ, tuz, su, yumurta ve unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bir tepsiye aralıklarla dizin. Üzerini temiz bir havluyla örtüp ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın.


Yarım saat mayalandıktan sonra yuvarlak bir aletle kesiyoruz. Kızgın yağda hazırladığımız hamurun her iki tarafını ve arkasını kızartıyoruz.
içlerinden çıkardığımız hamurları kızartalım.


Kızaran hamuru kağıt havlu serili bir tabağa yerleştirelim.
Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Sıcak hamurları çikolataya batırıp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

DONUTUN PÜF NOKTALARI!

Donut tarifi ile hamur hazırlığında ılık süt kullanılmasına özen gösterilmelidir. Bu, mayanın çalışması ve hamurunuzun daha iyi kabarması için ideal sıcaklığı yaratır.
Şeker, süt ve maya ile maya aktivasyon aşaması, hamurun iyi bir şekilde mayalanmasını sağlar. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar kontrollü bir şekilde
un ilave edilmelidir.
çörek kızgın yağda kızartılmalıdır. Donutları dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri