Ev Yapımı Vitamin Deposu 3 Farklı Smoothie Tarifini Mutlaka Deneyin!

Bu yazın vazgeçilmezi olacak rengarenk smoothieler sizlerle! Hem sağlıklı hem de serinletici bir içecek hazırlamak istiyorsanız sizlerin de tercihi smoothie olabilir. Peki smoothie nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde.

Kalorisi oldukça düşük bir meyve olan çilek, olmazsa olmaz meyvelerden biridir. Meyveli tatlı sevenleri buraya alalım. Oldukça lezzetli bir o kadar da sağlıklı bir içecek olan smoothie küçükten büyüye herkesin severek tüketeceği bir içecektir. Sizlerde eşinize ve çocuklarınıza sağlıklı bir içecek hazırlamak istiyorsanız smoothie tarifimiz sizler için geliyor. İşte üç seçenekli smoothie tarifimiz.

3 SAĞLIKLI SMOOTHİE TARİFİ MALZEMELERİ

Tropik Smoothie için;

1 kase ananas
1 kase mango
1 kase muz
1 su bardağı portakal suyu
Misket limonu

Çilekli Smoothie için;

1 kase muz
1 kase çilek
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Yulaf

Yeşil Smoothie için;

1 kase kivi
1 kase muz
1-2 tutam ıspanak
1 su bardağı su

SMOOTHİE TARİFİ HAZIRLANIŞI

Tropikal smoothie tarifi için kabaca doğranmış ananas, mango ve muzu bir poşete alıyoruz. Meyveyi kapattığımız poşetle donması için dondurucuya koyuyoruz.
Buzluktan çıkardığımız meyveleri blendera alıp portakal suyunu ekleyip blenderı çalıştırıyoruz. Dilerseniz kıvamını ayarlamak için biraz soğuk su da ekleyebilirsiniz.


İçeceğimiz hazır, limonla servis edebilirsiniz. Çilekli milkshake için muz ve çileği poşete koyup buzluğa atıyoruz.
Donmuş meyvelerimizi blendera koyup yoğurdu ve balı ekleyip blenderı çalıştıralım.
Son olarak smoothiemize chia tohumlarını ekleyip karıştırıyoruz. Çilekli smoothiemiz hazır. Dilerseniz servis sırasında üzerine yulaf ezmesi serpebilirsiniz. Yeşil smoothie için kivi, muz ve ıspanakları poşetimize koyup buzluğa atıyoruz.


Ispanağı ve donmuş meyveyi blendera alalım, suyu ekleyip blenderı çalıştıralım. Dilerseniz kıvamını ayarlamak için biraz daha soğuk su ekleyebilirsiniz.
donmuş meyveden hazırladığımız smoothielerimiz hazır.

Dilerseniz başka meyveler ile çeşitlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri