Evde Doğum Günü Pastası Yapmak Hiçte Zor Değil! Bu Tarif Sayesinde Pastaneleri Aratmayan Doğum Günü Pastası Yapabileceksiniz

Artan fiyatlardan doğum günü pastaları da nasibini aldı. Durum böyle olunca özellikle anneler evlerinde yapabileceği doğum günü pastalarını arama motorlarında gayretli aramaya başladılar. Peki evde doğum günü pastası nasıl yapılır? Doğum günü pastası için gerekli malzemeler nelerdir?

Evde doğum günü pastası yapmak artık hayal değil. Son zamanlarda artan maliyetler pastacılık sektörünü de etkiledi. Özellikle anneler çocukları için hem lezzetli hem de sağlıklı bir doğum günü pastası yapmak için arama motorlarında arayıştalar. İşte sizi mutfakta zorlamayacak doğum günü pastası tarifimiz şöyle;

Malzemeler

Hazır pasta tabanı sade

1 çay bardağı soğuk süt

İç kreması için ;

1 paket çikolata sosu

2 su bardağı süt

Dış kreması için ;

1 paket kakaolu pastacı kreması

40 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

1 su bardağı süt

Ara kat için ;

Damla çikolata

2 adet muz

Süslemek için ;

40 gram benmari usulü eritilmiş bitter çikolata

2 tatlı kaşığı süt

1 çay kaşığı tereyağı

9-10 adet çilek

Yapılışı

Doğum günü pastası yapmak için öncelikle iç kremamızı hazırlayalım. Bunun için tencereye çikolata sosunu ve sütü alıp katılaşana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Kabuk tutmaması için ara sıra karıştırıyoruz. Genişce düz bir servis tabağı alalım. Servis tabağına ilk pasta tabanını koyalım. Pasta tabanının her yerini eşit şekilde soğuk süt ile ıslatalım. Kek tabanının üzerine iç kremanın sadece yarısını sürüp üzerine muz dilimlerini ve damla çikolata serpelim. Üzerine ikinci pasta tabanını koyalım ve kalan ara kremayı üzerine ve pastanın etrafına sürüp donması için dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz. Şimdi de dış kreması için pastacı kremasını sütle iyice çırpıyoruz.

Çocuklarınız bu pastaya bayılacak

Benmari usulü eritilmiş bitter çikolatayı da ekleyerek 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Dinlenen pastamızın üzerine ve etrafına düzgün bir şekilde sürüyoruz. Süslemesi için benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya süt ve tereyağını ekleyerek karıştırıyoruz. (Bu işlem çikolatamızı daha akışkan ve parlak yapacaktır.) Sıkma torbamızın içine alarak pastanın kenarlarına gezdiriyoruz. Çilekle de süsleyip dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz. Aslında yapacağınız doğum günü pastasına kullanacağız malzemeler tamamen size kalmış. Doğum günü pastasını da süslemek tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Doğum günü pastanızı 1 gece önceden yaparsanız, pasta dinleneceği için pastanız daha lezzetli olacaktır.

AFİYET OLSUN...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri