Gelinim Mutfakta Antep Usulü Soğan Kebabı nasıl yapılır? En güzel ve lezzetli antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır? Antep Usulü Soğan kebabı malzemeleri ve pratik tarifi

Gaziantep yöresinin en lezzetli yemeklerinden bir tanesi olan soğan kebabı Gelinim Mutfakta yarışmasıyla günün gözde tarifleri arasına girdi. Kıyma ve köftenin soğanla mükemmel uyumu, akşam yemeği alternatifi arayanların favorisi olan Antep usulü soğan kebabı nasıl yapılır, gelin hep birlikte göz atalım.. İşte yöresel soğan kebabı tarifi ve malzemeler...

Son zamanlarda adı çok fazla duyulmaya başlanan soğan kebabı Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta ile sofralarımıza bir kez daha konuk oldu. Adından da anlaşılacağı gibi, soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde mutlaka kuzu kıyması kullanılır. Antep usulü soğan kebabı tatarının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte detaylar..


SOĞAN KEBABI MALZEMELERİ

1 kilo ufak soğan (mandalina büyüklüğünde)

350 gr az yağlı kıyma

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

2 çay kaşığı Tuz

Sosu için:

Çeyrek çay bardağı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı domates salçası

1,5 çay bardağı su

SOĞAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Kıymayı bir karıştırma kabına alın. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip 5 dakika yoğurun. Soğan sayısı kadar parçalar halinde kesin, yuvarlayın ve bir kenara koyun. Soğanın üst tutamlarını bıçakla kesin. Soğanları yıkayın ve ilk deri tabakasını çıkarın. Burada yapacağınız köfteler arasında boşluklar kalacak şekilde soğan tabakasını ortasından çıkarın.

Köfteleri soğanların arasına koyun ve fırın tepsisine dizin. Tüm soğan ve kıyma bitene kadar bu işleme devam edin. 250 dereceye ısıtılmış fırında soğan ve köftelerin rengi değişene kadar pişirin.

Nar ekşisi, salça ve suyu bir kapta karıştırın ve iyice çırpın. Pişmiş soğanları fırından çıkarın ve bir kaşık kullanarak bu sos ile kaplayın. Tencereyi alüminyum folyo ile kapatın ve soğanlar tamamen yumuşayana kadar 10-15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Haberleri