Yer yok diye bekletilen korona hastası hayatını kaybetti

Gaziantep'te koronavirüs teşhisi konan 94 yaşındaki Cemile Cansever'in, yoğun bakımlarda yer olmadığı gerekçesi ile 5 gün bekletildikten sonra hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Gaziantep’te özel bir bakımevinde kalan ve engelli olan 94 yaşındaki Cemile Cansever’e 5 gün önce koronavirüs teşhisi kondu. Bir süre hastaneye götürülmeyen Cansever, bakımevinde tutuldu. 

Fakat durumunun ağırlaştığı fark edilince, akşam saatlerinde 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GÖZETİM ODASINA ALINDI

Doktorlar, Cansever’in durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakıma yatırılması gerektiğini söylediler. Ancak 25 Aralık Devlet Hastanesi’nin yoğun bakımında yer olmadığı için Cemile Cansever gözetim odasına alındı.

Durumu kritik olan hasta tam 5 gün boyunca yoğun bakım bekledi, bugün yaşamını yitirdi.

ÖZELDE DE DEVLETTE DE YER YOK 

Cemile Cansever’in ailesi civardaki hastanelerde günlerce yoğun bakım arasa da sonuç alamadı. Gaziantep’te ne özel ne de devlet hastanesinin yoğun bakımında yer bulunamadı.

SAĞLIK BAKANLIĞI DA YER BULAMADI 

Sağlık Bakanlığı, Cemile Cansever’e yoğun bakım arayışına, hastaneye kaldırılışının 2. gününde dahil oldu. Aileyle iletişime geçen Sağlık Bakanlığı görevlileri 112 aracılığıyla tüm şehirde yoğun bakım taraması başlattı.

Gaziantep’te hiçbir hastanenin yoğun bakımında yer olmadığı aileye bildirildi. 5 gün boyunca aileyi ara ara bilgilendiren bakanlık görevlileri, yoğun bakımlarda yer bulunamadığını, bekleyişin devam ettiğini aileye hatırlattı.

HASTALAR GÜNLERCE BEKLİYOR

Sözcü’nün haberine göre, ildeki yoğun bakımların koronavirüs hastalarıyla dolup taştığı iddia edildi. Hastaların günlerce yoğun bakım servisinde yer bulamadığı belirtildi. Cemile Cansever gibi durumu ağır birçok hastanın yoğun bakım servisinde yer beklediği ifade edildi.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Kovid-19'la mücadelenin tıkandığı an! 'Sitokin fırtınası' vücutta ağır tahribata yol açıyor
İmamoğlu korkunç rakamı açıkladı: Susayım mı, yutkunayım mı?
Hastanede koronavirüs paniği: 50 sağlık çalışanının testi pozitif çıktı

Güncel Haberleri