Zengin çocuk 50 bin dolarını nasıl kaybetti?

Twitch üzerinden oyun yayınlayanlara PayPal üzerinden binlerce dolarlık bağış yapan zengin çocuğun gizli bir planı vardı ancak bu plan tutmayınca olanlar oldu...

İnternet üzerinden oyun yayıncılığı her geçen gün yükselen bir akım. Twitch de pek çok oyuncunun canlı oyun yayını yapabildiği en popüler internet servisi. Twitch'in öylesine çok takipçisi var ki bu servis geçtiğimiz yıllarda 1 milyar dolar gibi bir bedel ile Amazon tarafından satın alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde bazı oyun yayıncıları kendilerine gelen bağışlar karşısında neredeyse küçük dillerini yutuyordu. iNexus_Ninja takma isimli bir kişi oyunculara 250 dolardan başlayıp binlerce dolara varan bağışlar yapıyordu. Üstelik bunun bir şaka olduğunu zanneden oyun yayıncıları hesaplarını kontrol ettiklerinde bunun gerçek olduğunu gördüler.

Anthony Archer adında Avusturyalı zengin bir ailenin 18 yaşındaki çocuğu olduğu ortaya çıkan iNexus_Ninja'nın Twitter hesabında da çeşitli ülkelerde kumardan kazandığı paralar ve çılgın yaşam tarzına dair paylaşımlarını görmek mümkün.

Planı Tutmadı

Ancak iNexus_Ninja'nın planı farklıydı. PayPal üzerinden yaptığı bağışları ay sonunda başvuru yaparak iptal ettirmeyi ve parasını geri almayı planlamıştı. Yüksek bağışları ile tek amacı ise bir anda oyun dünyasında ünlü hale gelmekti. Bunu başardıktan sonra da parasını geri alacaktı. Ancak planı elinde patladı zira PayPal yapılan işlemlerin kimliğinin doğrulandığını ve bir hata olmadığını göz önüne alarak Anthony Archer'ın iade talebini reddetti.

Bu durumun YouTube üzerinde yayınlanan çeşitli videolar ve çeşitli forumlarda gündeme gelmesi ile birlikte Anthony Archer Twitch kanalında şöyle bir açıklamaya yer verdi:

Annemin bodrum katında kırbaçlanıyorum, teşekkürler YouTube.

Yaklaşık 50.000 dolarlık kayıp yaşadığı düşünülen genç için bu rakamın ne kadar önemli olduğunıu bilemeyiz ama iyi bir hayat dersi aldığı kesin. Tabi bu dersi alabilecek kadar aklı varsa veya kaldıysa.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

PayPal Türkiye'den çekildi

Teknoloji Haberleri