Çin'de tuvalet kağıdı krizi

Koronavirüs nedeniyle tuvalet kağıdı sıkıntısı yaşanan Hong Kong'da silah tehdidiyle 130 dolarlık tuvalet kağıdı çalındı.

Koronavirüs paniği nedeniyle Hong Kong'da market stokları tükenmeye yaklaştı. Tuvalet kağıtları karaborsaya düştü, fiyatını katladı. Bir süpermarket kamyonunda ise silahlı hırsızlar tuvalet kağıdı soygunu yaptı. Polis, hırsızları çalınan tuvalet kağıtlarıyla birlikte yakaladı.

Silahlı hırsızlar Hong Kong’daki bir marketten 130 dolar (yaklaşık 800 TL) değerinde tuvalet kağıdı çaldı. Polis, hırsızlardan iki tanesini çalınan tuvalet kağıtlarıyla birlikte yakaladı. Üçüncü hırsız ise aranıyor.

Pazartesi günü sabah saatlerinde markete erzak taşıyan tır şoförü Mong Kok'ta üç kişi tarafından rehin alındı. İşçi sınıfının ikamet ettiği bölgede yaşanan hadisede daha önce de üç kişilik bir çetenin faaliyetlerde bulunduğu bildirilmişti. Tır şoförünün bıçakla tehdit edilerek onlarca tuvalet kağıdı rulosu vermeye zorlandığı belirtildi.

Hükümet virüs salgınını tehlikesine karşı güvence vermesine rağmen, Hong Kong yerel ticaret trafiği etkilendi. Marketlerde stoklar tükenmeye yaklaştı. Özellikle tuvalet kağıtları market reyonlarında bulunamaz hale geldi. Tuvalet kağıtlarının yanı sıra pirinç, makarna, el dezenfektanı ve diğer temizlik malzemeleri zor bulunuyor. 

Hong Kong'da şu ana kadar COVID-19'ten etkilenenlerin sayısı 58 olarak kayıtlarda yer alıyor. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bundesbank: Koronavirüs Almanya ihracatını olumsuz etkileyebilir
ABD, karantinaya alınan gemiden vatandaşlarını tahliye etti
Koronavirüsün bulaştığı kişi sayısı 71 bini geçti

Dünya Haberleri