Doğu Türkistan'da Müslümanlar, pazar yerine girerken bile zulüm görüyor

Baskı ve zulümlerin bitmediği Doğu Türkistan'da Müslümanlar, pazar yerine girerken bile ayrımcılığı hissediyorlar. Uygur Türkleri, pazar yerine girerken geniş güvenlik taramasından geçerken Çinliler ise özel kapılardan geçebiliyorlar.

KARAR.COM

Çin'in çeşitli zulümlerine maruz kalan Doğu Türkistanlılar çeşitli ayrımcı uygulamalarla da karşı karşıya... En basit şeylerde bile yoğun güvenlik önlemleri alan Çin güvenlik güçleri, Müslümanlar üzerinde hem hukuki anlamda hem de psikolojik anlamda baskı kurmaya çalışıyor.

AYRIMCILIK HER ALANDA VAR

Herhangi bir semtte bulunan pazarların girişleri Müslümanlar ve Çinliler için ayrı. Müslümanların pazara girebilmesi için geniş güvenlik önlemlerinden geçmeleri gerekiyor. Çinliler ise özel kapılardan pazar alanına güvenlik önlemleri alınmadan girebiliyor.

AÇIK HAVA HAPİSHANESİ

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümler her alanda kendisini gösteriyor. İnsanların ibadet etme özgürlüklerinin kısıtlandığı, hak ve özgürlüklerinin baskı altına alındığı, işkencelerin ve cinayetlerin yaşandığı, hatta temel gıda ihtiyaçlarının dahi karşılanamadığı Doğu Türkistan, Uygur Türkleri ve Müslümanlar için adeta bir açık hava hapishanesi gibi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

'Çin Gerçekleri' Twitter hesabı Milletvekili Yeneroğlu'nu hedef gösterdi
İslam medeniyetinin kadim kenti Kaşgar'da artık ezan sesi duyulmuyor
'Çin bizim ateist olarak eğitilmemizi istiyordu'

Dünya Haberleri