Taliban Afganistan'ı bir kez daha kana buladı: Çifte saldırıda en az 50 kişi öldü

Taliban, Afganistan'ı bir kez daha kana buladı, peş peşe iki saldırıda en az 50 kişi öldü. İlk saldırı Afganistan Cumhurbaşkanı Gani'nin Parvan'daki seçim mitingine düzenlendi, intihar eylemi olarak gerçekleşen saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti. 2'nci saldırıda başkenti Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınında askeri kampı önünde meydana geldi, 6'sı güvenlik görevlisi 22 kişi can verdi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin katıldığı seçim mitingine düzenlenen intihar saldırısında 26 kişi hayatını kaybetti. 

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nasrat Rahimi, basına yaptığı açıklamada, saldırganın, motosiklete yerleştirdiği bombayı, Parvan vilayetinin Cengel Bağ bölgesinde miting için toplanan kalabalığın yakınında patlattığını söyledi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani

Saldırıda 22'si sivil 26 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Rahimi, 42 sivilin yaralandığını belirtti.

Parvan İl Hastanesi Başhekimi Kasım Sengin, saldırıda yaralananlardan 11'inin durumunun ağır olduğunu, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini kaydetti. Görgü tanıkları, saldırı sırasında Cumhurbaşkanı Gani'nin miting alanında olduğunu ve saldırından yara almadan kurtulduğunu aktardı. 

Saldırıyı Taliban üstlendi.

İKİNCİ PATLAMA ASKERİ KAMP ÖNÜNDE OLDU

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki ABD Büyükelçiliği yakınında düzenlenen intihar saldırısında ise 22 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, basına yaptığı açıklamada, saldırganın, üzerindeki bombayı, Kabil'in Şah Mesut kavşağıdaki ABD Büyükelçiliği yakınında bulunan Savunma Bakanlığına ait bir askeri kamp önünde patlattığını söyledi.

Rahimi, saldırıda 6'sı güvenlik görevlisi 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 38 kişinin de yaralandığını belirtti. Bu saldırıyı da  Taliban üstlendi.

KABİL/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Gani'nin seçim bürosuna bombalı saldırı: 3 ölü, 7 yaralı
ABD Afganistan'da sivilleri vurdu: 30'dan fazla ölü
Afganistan'da hastaneye bombalı saldırı: Çok sayıda ölü var

Dünya Haberleri