Aramızı kimse bozamaz

“Cumhur ittifakı olmazsa olmaz değil” çıkışıyla kriz başlığı açan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta partisinden ihraç edildi. Üç gün sonra Cumhurbaşkanı Samsun’da ‘ittifak ruhuna zarar verene taviz yok’ mesajı verdi: Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin il başkanının ve MHP’nin milletvekilinin ihracıyla sonuçlanan Cumhur İttifakı’nın en büyük gerilimi yaşadığı ilden, Samsun’dan net mesajlar verdi. MHP ile kurulan ittifakın Türkiye için önemine vurgu yapan Erdoğan ittifakı bozmaya çalışanları Samsun Türküsüyle uyardı: “Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan “Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile kurdukları Cumhur İttifakı’nın Samsun yerel seçim adaylarını tanıttı. Konuşmasında Cumhur İttifakı’nın önemine değinen Erdoğan “Bu salonda üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, istikrarımızı korumaya ant içmiş Cumhur İttifakı’nın dirayetini görüyorum” dedi.

Bir Samsun türküsündeki, “Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar, cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar” sözlerini aktaran Erdoğan “Biz de “Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin’ diyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan, seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerde AK Parti’yi temsil edecek başkan adaylarına başarılar diledi.

Samsun’un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacağına inancını dile getiren Erdoğan, “AK Parti kadroları bu seçimlerde Samsun’da daha çok koşturacak, daha çok çalışacak, daha çok insana ulaşacak ve inşallah bir kez daha partimizin bayrağını zirvede dalgalandıracaktır” diye konuştu.

Konuşmasında “Gelin birlik” olalım şiirinden dizeler okuyan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Hem millet hem de AK Parti’liler olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyelim. İnsaf ederek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek, Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecan ve anlamla kutlayacaklarını dile getirdi. Gelecek yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının, 2023’ün de Cumhuriyetin ilanının 100’üncü yıl dönümü olduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Bazıları için Samsun’da atılan ilk adım da Ankara’da faaliyete geçen Meclis de Cumhuriyetimizin kuruluşu da demokrasiye geçişimiz de sadece slogandan sadece istismardan ibarettir. Biz ise bunların her birini milletimizin kadim yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz.”

Erdoğan, bu seçimin çerçevesinin “tevazu, samimiyet, gayretle önce millet, önce memleket.” olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse, ne zaman kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başlamışsa önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve milli şef eliyle birer birer akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesinden Türkiye’ye yöneltilen tehditler karşısında ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanların, ülkenin geleceğini asla düşünmediğinin altını çizerek, “İşte Bay Kemal... Avrupa’ya gidiyor, Almanya’da kimlerle yan yana resim çektiriyor. Avrupa Parlamentosu’nda YPG paçavrasıyla resim çektirenlerle yan yana o da poz veriyor. Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bunlar bu.” diye konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yönetim sistemimizi yerden yere vuranlar ellerine fırsat geçse eski sisteme mi dönecekler, kesinlikle hayır. Tüm bu gayretlerin amacı Türkiye’nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP’nin, kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda amacı zaten açıkça görürsünüz.”

AHLAT’TAN MALAZGİRT’E TARİHİ SEFER

Sultan Alpaslan’ın Malazgirt’e gitmeden önce Ahlat’ta çadırda sabahladığını hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti: “Şimdi biz de Ahlat’ta, gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak bir makam yapıyoruz ve orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız oradan yola çıkıp, Malazgirt’e gideceğiz. Ayrıca İznik’te kurulup, Konya’da yükselen Anadolu Selçuklu’yu, bunun için Söğüt’ten yükselip 4 kıta 7 iklimi kuşatan Osmanlı’yı, İstanbul’un fethini Akdeniz’den Karadeniz’e, gönül sınırlarımız içindeki tüm coğrafyaları kalbimize kazıyoruz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

MHP: Bizde olmayan belediyelerde bile AK Parti aday göstermedi

Güncel Haberleri