CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kimdir? Seçimde aday olacak mı?

Aziz Kocaoğlu kimdir? CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu mu olacak sorusu yeniden gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ikili görüşme yapan Aziz Kocaoğlu'nun ''Adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım'' açıklamaları yeniden aday olacağı yönündeki söylentileri güçlendirdi. Aziz Kocaoğlu kimdir, hangi görevlerde yer aldı,İzmir'de kaç dönem belediye başkanlığı yaptı sorularının cevabı haberimizde.

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 31 Mart'taki yerel seçimler için yeniden aday olabileceğini açıkladı. Kocaoğlu, "Hiçbir zaman kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım" dedi. Öte yandan CHP'nin İzmir adayının gelecek hafta yapılacak açıklanacağı belirtildi.

AZİZ KOCAOĞLU KİMDİR, NERELİDİR?

Aziz Kocaoğlu kimdir ve kaç dönemdir İzmir'de görev alıyor soruları okuyucular tarafından internette aranıyor. 

1948 yılında Tokat’ta doğan Aziz Kocaoğlu, 1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1974’te İstanbul Üniversitesi’nde işletme dalında yüksek lisansını tamamlayan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasında bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı; 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 1979 yılında kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayi dalında çalışmaya başladı.

Siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları’nda başlayan Kocaoğlu, 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi; 21 Haziran 2004 tarihinde gerçekleştirilen Meclis Toplantısında oybirliğiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ikinci, 30 Mart 2014 seçimlerinde halktan aldığı güvenoyuyla İzmir'de ilk kez üst üste üç dönem büyükşehir belediye başkanlığı yapma ünvanını kazandı.

Aziz Kocaoğlu, evli, iki çocuk babası ve iki de torun sahibidir.

AZİZ KOCAOĞLU: TARİHİ BİR SORUMLULUK YÜKLENDİM

Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'daki görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, 1 Ekim'de bir basın toplantısıyla 31
Mart yerel seçimlerinde aday olmama kararını kamuoyu ile paylaştığını hatırlattı.

Açıklamayı seçimlerden 6 ay önce yaptığını vurgulayan Kocaoğlu, "Benim yerime aday gösterilecek arkadaşımızın bir an önce belirlenerek seçimlere kadar kentin her köşesine ulaşması, kendisini tanıtması ve projelerini anlatması gerektiğini düşünmüştüm. 6 ay, bu iş için ideal bir süreydi." ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, aradan 3,5 ay süre geçtiğine, ancak adayın henüz belirlenemediğine işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Aday açıklama takvimi geciktikçe ortaya çıkan tablonun Cumhuriyet Halk Partisine ve dolayısıyla kentimize zarar verecek düzeye gelmesi, devletin tüm olanaklarıyla seçime hazırlanan iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir.  Sayın Genel Başkanımızla bugün yaptığım ve gayet olumlu geçen görüşmede bu kaygılarımı açıkça ifade ettim. Her zaman söylediğim gibi, önce devletim ve milletim, sonra partim için çalıştım. Hiçbir zaman gizli ajandam olmadı. Hiçbir zaman kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadım.Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım."

CHP İZMİR'İ HAFTAYA BIRAKTI

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayının kim olacağına gelecek hafta karar verilecek. Bugün yapılan Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında İzmir'de kimin aday olacağı kararlaştırılmadı.

İzmir'de, CHP'de olmayan Torbalı, Selçuk, Aliağa, Kemalpaşa,Ödemiş ve Menderes ilçelerinin belediye başkan adayları belirlendi. Bu isimler Parti Meclisi'nde onaylandıktan sonra kesinlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Tunç Soyer kimdir? CHP İzmir BŞB için Tunç Soyer MYK'ya bildirdi
CHP'de İzmir sürprizi-İzmir adayı MYK'ya sunuldu

Güncel Haberleri