Darbeyi öven avukata tahliye tepki çekti

15 Temmuz darbe girişimini Twitter paylaşımlarıyla kutlayan avukat Vural Ergül'ün tahliye edilmesi büyük tepki çekti.

 Twitter'dan attığı mesajlarla Darbe girişimini kutlayan eski Ergenekon avukatı Vural Ergül hakkında FETÖ üyeliğinden 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, iddianamede Ergül'ün Ergenekon davaları sürecinde kendisini FETÖ'ye karşıymış gibi lanse ederek toplumsal algı oluşturduğu, sonraki süreçte ise MİT TIR'larına operasyon yapan tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun avukatlığını üstelenerek, bu operasyonun sanki FETÖ kumpası değilmiş gibi algı oluşturmaya çalıştığı belirtilmişti.

8 KASIM 2017'DE TUTUKLANDI

Ergül, 15 Temmuz darbe girişiminde Twitter'da darbecileri alkışlayan, Cumhurbaşkanına ve darbeye karşı duran halka ise ağır küfürler içeren mesajlar paylaşmasıyla gündeme gelmişti. Darbe girişimi başarısız olunca Twitter hesabını ve telefonlarını kapatarak ortalıktan kaybolan Ergül, 8 Kasım 2017'de İstanbul'da yakalanmış ve tutuklanmıştı.

TAHLİYE KARARINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Ergül, geçtiğimiz günlerde tahliye edildi. Bu karara sinirlenenler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Ergül ise tepkilere aldırmadan sosyal medya hesaplarından 'demokrasi'yi savunan paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Güncel Haberleri