Ragıp Savaş kimdir kaç yaşındadır? Osman Gazi'nin amcası Dündar Bey rolünü oynayacak

Diriliş Osman dizisinde Osman Gazi’nin amcası Dündar Bey karakterini canlandıran Ragıp Savaş kimdir? sorusu, gelen son dakika haberinin ardından daha fazla sorgulanmaya başlandı. TRT ekranlarında geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Diriliş Ertuğrul’un devamı niteliğinde olan Diriliş Osman dizisi için detaylar belli oluyor. Peki Ragıp Savaş kimdir, kaç yaşında, rol aldığı dizi ve filmler nelerdir? İşte aradıklarınız…

TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğini taşıyan ve milyonlarca izleyicinin beklediği Diriliş Osman dizisinin karakterleri belli oluyor. Bunlardan biri de Osman Gazi’nin amcası Dündar Bey karakterine hayat verecek olan Ragıp Savaş. Bu detay belli olmasının ardından Ragıp Savaş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, rol aldığı dizi ve filmler nelerdir? soruları da sorgulanıyor. İşte aradıklarınız…

RAGIP SAVAŞ KİMDİR?

2 Ağustos 1966 yılında İzmit'te doğan Ragıp Savaş 1972-1977 yılları arasında İsmet İnönü İlkokulu’ndan mezun oldu. 1977-1980 yıllarında da Merkez Ortaokulu’na giden Ragıp Savaş 1980-1983’de İzmit Lisesi’nden mezun oldu. 1983’te İzmit’te amatör olarak devam ettirdiği voleybol hayatını, Eczacıbaşı Spor Kulübü’ne transfer olarak profesyonel olarak gerçekleştiren Ragıp Savaş 1986’da Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. 1990’da yüksek dereceyle mezun olan ve aynı sene kurulan Türkiye’nin 3. Ödenekli Tiyatrosu olan Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda profesyonel sanat yaşamına başlayan Ragıp Savaş genç yaşta bu tiyatronun kurucularından biri olma şansına nail oldu.

İLK OYUNU; DEMOKRASİ GEMİSİ

Ragıp Savaş’ın ilk oyunu 1990’da Aziz Nesin tarafından yazılıp Ahmet Gülhan tarafından yönetilen ‘Demokrasi Gemisi’dir. Aynı yıl Nazım Hikmet’in yazıp Kenan Işık’ın yönettiği ‘İvan İvanoviç Var mıydı yok muydu?’ adlı oyunda başrol oynayan Ragıp Savaş’ın oynadığı oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde 5 ödüle layık görülmüştü.

OYNADIĞI OYUN BİRÇOK ÖDÜL ALDI

Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda birçok tiyatro oyunu ve müzikalde rol alan Ragıp Savaş, dünyanın en önemli tiyatrolarından biri olan Gürcistan Rustaveli Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni ve dünya çapında üne ve başarıya sahip yönetmen Robert Sturua ile Sofoklers’in Antigonesi’nde Kreon rolünü oynamış ve oyun Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde birçok ödül almıştı.

Aynı anda 1998-2002 yıllarında Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda Genel Sanat Yönetmeni (Müşfik Kenter) Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ragıp Savaş, 2004’te Kocaeli Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmenliği’ne vekaleten atandı ve hâlen bu görevini yürütmektedi. 2004’te sinema kariyerine ‘Neredesin Firuze’ adlı filmle adım atan Ragıp Savaş, özel televizyon kanallarında da çeşitli dizilerde rol aldı.

OYNADIĞI TİYATRO OYUNLARI

Bahar Noktası
Yıldızların Altında (Müzikal)
Kuğular Şarkı Söylemez
İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?
Sofokles'in Antigonesi
İnsan Denen Garip Hayvan
Üç Kuruşluk Opera
Matmazel Julie
Barış
Ocak
Mahagony Şehrinin Var Oluşu, Yükselişi ve Yıkılışı (Müzikal)
Demokrasi Gemisi
Bir Gerçmiş Zaman Eğlencesi

SİNEMALAR

Polis
Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü
Neredesin Firuze?

DİZİLER

Yangın Ayşe (1998)
Zümrüt (2004)
Dişi Kuş (2004)
Gönül (2006)
Kurtlar Vadisi Pusu (2007)

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Ayşegül Günay kimdir kaç yaşındadır? Osman Gazi'nin yengesi Zühre rolünü oynayacak
Osman Gazi kimdir? Diriliş Ertuğrul Osman Bey'in hayatı

Hayat Haberleri