Yumurtayı kahvaltıda değil yatmadan önce yiyin! Vücudunuzdaki değişimi görünce şok olacaksınız

Yumurtayı kahvaltıda değil yatmadan önce yiyin! Vücudunuzdaki değişimi görünce şok olacaksınız

Yumurtanın faydaları herkes tarafından biliniyor. Genellikle sabah kahvaltılarında tüketilen yumurta için ezber bozduran bir öneri geldi. Öyle ki yumurtayı kahvaltıda değil yatmadan önce yiyin. Bu şekilde tükettiğinizde vücudunuzdaki değişimi görünce şok olacaksınız…

Genel olarak sabah kahvaltılarında sofranın baş köşesinde kendine yer bulan yumurta için ezber bozan bir öneri geldi. Peki, uyumadan önce yumurta yiyince neler oluyor, faydaları neler? İşte cevabı…

UYUMADAN ÖNCE YUMURTA YEMENİN FAYDALARI

Avustralyalı beslenme uzmanı Sharon Natoli’ye göre, uykudan 2 saat önce veya akşam yemeğinde yumurta yemenin çeşitli faydaları bulunuyor. Yumurtanın doğal bir yatıştırıcı olduğunu belirten uzmana göre uyumadan önce yumurta yediğinizde uyku düzeniniz oturur, uyku kaliteniz ve süreniz de artar. Natoli, akşam yemeğinde ya da uyumadan yaklaşık 2 saat önce yiyeceğiniz yumurtanın doğal bir sedatif etkisi oluşturarak vücutta melatonin hormonunun salgılanmasını sağlayacağını söylüyor. Uyku düzeni ve stres üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinen, hatta neredeyse bir antidepresan görevi gören bu hormonun salgılanması sayesinde de uykusuzluk problemlerinin çözüleceğine dikkat çekiyor.

Tüm bu etkiler birleştiğinde akşam saatlerinde yenen yumurtanın doğal bir uyku ilacı etkisi oluşturacağını söyleyen Natoli, bu sayede uykusuzluk sorunu çeken insanların belirli bir uyku düzeninin oluşacağını, uykusunun kalitesinin ve süresinin artacağını da söylüyor. Ancak merak etmeyin, bu durum sabah geç uyanmanıza da neden olmuyor, Natoli'ye göre oldukça kaliteli bir uyku çekip sabah dinç bir şekilde uyanmanıza yardımcı oluyor.

uyumadan-once-yumurta-yemek-1.jpg

SİNİR, STRES VE GERGİNLİKTEN ESER KALMIYOR

Vücutta antidepresan etkisi oluşturan melatonin hormonunun salgılanmasını kolaylaştıran yumurta, bu özelliğiyle stres, kaygı, bunalım, depresyon gibi kötü ruh hallerinden kolayca kurtulmanızı sağlar. Natoli’ye göre günde 2 defa yumurta yemek, sağlıklı ve pozitif bir ruh haline ve sinir yapısına sahip olmanızı kolaylaştırıyor.

GECE ACIKLAMALARINA SON VERİYOR

Tok tutma özelliğiyle bilinen yumurta, akşamları yendiği zaman gece acıkmalarını ortadan kaldırıyor. Natoli, akşam öğününde yumurta tercih edildiğinde, özellikle gece uzun saatler uyumadan duranların kolay kolay acıkmayacağını vurguluyor.

uyumadan-once-yumurta-yemek-2.jpg

SAÇ, TIRNAK VE DERİ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİYOR

Yumurta, bolca protein içerdiğinden bu proteinlerden aldığı destekle saç, tırnak, deri, hatta kemik sağlığını destekliyor. Bu etkiler, akşam saatlerinde yenen yumurtalarda da geçerli olduğundan Natoli kısaca şöyle diyor: "Bırakın siz uyurken saçlarınız, tırnaklarınız ve deriniz yumurtadan faydalanmaya devam etsin."

Eğer saç köklerinizin güçlenmesini ve saçlarınızın gürleşmesini istiyorsanız, tırnaklarınızın sürekli kırılmasından şikayetçiyseniz ya da daha sağlıklı, ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olmak istiyorsanız akşam yemeğinize yumurtayı dahil edebilirsiniz. Bunu düzenli bir hale getirdiğinizde bir süre sonra etkilerini fark etmeye başlayacaksınız.

uyumdan-once-yumurta-yemek.jpg

KAS YAPISINI KORUYOR

Sharon Natoli, vücut geliştirmek isteyenler ve kas yapısını korumaya çalışanların günde 2 defa, mümkünse akşam yemeğinde yumurta yemesini tavsiye ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN