AK Parti ne kadar oy aldı? 24 Haziran seçimleri

AK Parti ne kadar oy aldı? 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimleri bugün yapıldı. Yaklaşık 55 milyon seçmen sandık başına giderek tercihlerini yaptı. Peki AK Parti seçimde ne kadar oy aldı? İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya gibi illerde AK Partinin oyu kaç oldu? İşte merak edilen bu soruların yanıtını ve son dakika oy oranlarını Karar.com'dan takip edebilirsiniz.

AK Parti ne kadar oy aldı? 24 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'nin ne kadar oy aldığını ve illerden ne kadr milletvekili çıkardığını haberimizden öğrenebilirsiniz. Türkiye'de nefeslerin tutulduğu seçimlerde yaklaşık 55 milyon seçmen sonuçları merakla bekliyor. YSK tarafından sandık sayımının tamamlanmasıyla birlikte sonuçlar gece saatlerinde netleşecek. AK Parti'nin ne kadar oy aldığını ve illerden kaç milletvekili çıkardığını Seçim 2018 sayfamızdan takip edebilirsiniz.

AK PARTİ NE KADAR OY ALDI?

AK Parti'nin 24 Haziran seçimlerinde ne kadar oy aldığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 2018 Genel Seçimlerinde özellikle AK Parti ile CHP arasındaki seçim çekişmesinden kimin galip ayrılacağı heyecanla bekleniyor. AK Parti'nin İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Konya, Balıkesir ve diğer tüm illerden aldığı oyların oranlarını YSK'nın sonuçları açıklamasıyla birlikte sayfamızda sizlerle paylaşacağız.

24 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLA

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OYUNU KULLANACAĞI OKULDA HAZIRLIK

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullanacağı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Okul girişi bariyerle kapatılırken, oy kullanmak için okula gelenlerin üzeri arandı. Okul bahçesi yine bariyerlerle ayrılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek isteyen seçmenlerin bariyer arkasında beklediği görüldü. Okul bahçesinde polis köpeği ile arama yapıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM OYUNU İZMİR'DE KULLANDI 

Başbakan Binali Yıldırım, Karabağlar'ın Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nda, 2354 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, saat 11.00'de Karabağlar'ın Selvili Mahallesi'nde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'ın bağışlarıyla yapılan 32 derslikli Bahar Yıldırım İlkokulu'nda, 2354 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Yıldırım, oy verdikten sonra okul içinde sınıfları gezerek vatandaşlarla selamlaştı, sandık kurullarına kolaylıklar diledi. Yıldırım, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Oyumuzu kullandık. Vatandaşlık görevimizi yaptık. Memleketimiz için milletimiz için hayırlı olsun. Bildiğiniz gibi bu seçimde hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekillerimizi seçiyoruz. Yeni sistemde Türkiye yeni hedeflere, yeni ufuklara, istikrar ve güven içinde ilerlemeye devam edecek. Seçimlerin tüm milletimize huzur, barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. Gayet demokratik bir bayram havasında güzel bir seçim ortamı geçiriyoruz. İnsanlar akın akın oylarını kullanmaya geliyorlar. Burası Selvili Mahallesi Karabağlar Bahar Yıldırım İlkokulu. 22 Nisan'da buranın açılışını yapmıştık. Şimdi de oyumuzu kullanmak nasip oldu. Seçim, İzmir'e ülkemize hayırlı olsun."

'KOLTUK ELİMİZDE KALDI'

Başbakan Binali Yıldırım, oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya giderek seçim sonuçlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte takip edeceğini bildirdi. Yıldırım, basın mensuplarının 'Seçimlerden sonra siz koltuğu kimseye devredemeyeceksiniz, ne düşünüyorsunuz' yönündeki sorusuna gülerek, "Koltuk elimizde kaldı. Müzayedeye çıkaracağız. Hayırlı günler diliyorum" sözleriyle yanıt verdi.

'YOĞUN, TİTİZ, ZAHMETLİ BİR ÇALIŞMA NETİCESİNDE KURTARILDILAR'

İstanbul merkezli inşaat şirketi ENKA'nın 3 Kasım 2017 tarihinde Libya'da geçici görev amacıyla bulunan 2 mühendis ve 1 de Türk vatandaşı, öğle saatlerinde şantiye dışında seyahat halindeyken kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kaçırılmıştı. Olay sonrası Türk Dışişleri Bakanlığı Libya'daki yerel makamlarla yakın temasa geçmişti. Yoğun süren görüşmelerin ardından Başbakanlığın devreye girmesiyle 3 kişi 233 günlük esaretin ardından serbest bırakıldı. Başbakan Binali Yıldırım, kendisine bu soruyu soran basın mensuplarına "233 gün başka bir deyişle 33 hafta, ENKA şirketine ait 3 mühendis, biri İzmir'de Akın Bey üniversite hocası kaçırılmışlardı. Yoğun, titiz, zahmetli bir çalışma neticesinde kurtarıldılar. Bu sabaha karşı ülkemize geldiler, ailelerine kavuştular. Mutlu son gerçekleşti. Bu süre içinde ENKA firmasına, Dışişleri Bakanımıza tüm yetkililere bizlerle kurdukları yakın işbirliği dolayısıyla teşekkür ediyorum. Mühendislerimizin sağ salim kurtulmuş olması hem aileleri hem ülkemiz açısından güzel bir başarı olmuştur. Yeniden geçmiş olsun diyorum. Ailelerini tebrik ediyorum" dedi.

AK PARTİ'NİN EN GENÇ MİLLETVEKİLİ ADAYI OYUNU KULLANDI

AK Parti'nin, Türkiye'deki en genç milletvekili adayı 18 yaşındaki Elifnur Bayram, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde oyunu kullandı. Ak Parti Kocaeli Milletvekili adayı liseden bu yıl mezun olan Elifnur Bayram, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 17 Ağustos Ortaokulu'nda 1121 nolu sandıkta oyunu kullandı. Seçimlerin vatana, millete hayırlı olması dileklerinde bulunan Elifnur Bayram, "İlk defa oyumu kullandım. Gençlere seçme ve seçilme hakkı verildiği bu seçimin inşallah vatanımıza, milletimize, kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Temennimiz güven ve istikrarın devamı yönünde" dedi. Genç vekil adayını gören vatandaşların bazıları Elifnur Bayramı tebrik etti.

AK PARTİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AZİZ BABUŞCU OYUNU GAZİOSMANPAŞA'DA KULLANDI

AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu Gaziosmanpaşa’da kullandı. Gaziosmanpaşa Behçet Canbaz Anadolu Lisesi’nde oyunu kullanan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu’ya eşi ve oğlu eşlik etti. Oyunu kullanan Babuşcu çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Tarihi bir gün yaşandığını belirten Babuşcu, "Milletimize, vatanımıza, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bugün çok tarihi bir gün. Türk demokrasisi açısından tarihi bir gün. Türkiye’nin geleceği açısından tarihi bir gün. Bugün seçmenlerimiz siyasi bir tercih yapmaktan ziyade Türkiye tercihi yapıyorlar aslında. Bu tercih 25 Haziran sabahı nasıl bir Türkiye’ye uyanacağımızın kararı olacak. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Oyların sulh içinde kullanılarak sandıkların kapanması, yine hukuk ölçüleri içerisinde YSK’nın belirlediği standartlarda sayımın yapılarak ortaya çıkacak sonucun herkesin rıza göstereceği bir tablo olsun" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu oy kullanmak için okula gelen vatandaşlarla da sohbet ederek fotoğraf çektirdi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Babuşçu bir süre sonra okuldan ayrıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kocaeli seçim sonuçları 2018: Cumhurbaşkanlığı oy oranları Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı?
Antalya seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran Antalya oy oranları ne?
Balıkesir seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Balıkesir oy oranları ne?

Güncel Haberleri