Balıkesir seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Balıkesir oy oranları ne?

Balıkesir seçim sonuçları 2018 | 24 Haziran seçimleri Balıkesir oy oranları ne?

Son dakika! Balıkesir seçim sonuçları ilk veriler gelmeye başladı. 24 Haziran seçimlerinde sandıklar açıldı. Oy sayımı sürüyor. Balıkesir Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranı ne? Partilerin oy oranları, çıkardıkları milletvekili sayısını son dakika haberleri ile haberimizden takip edebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 8 milletvekili çıkaran Balıkesir'de AK Parti 4 milletvekili, CHP 3 milletvekili ve MHP ise 1 milletvekili almıştı. İşte detaylar...

Türkiye kritik bir seçim için daha sandığa gitti. Tüm illerde gözler seçim sonuçlarında. Balıkesir seçim sonuçları ve Balıkesir Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı oy oranları da merak ediliyor. İlk seçim sonuçları gelmeye başlarken Balıkesir seçim sonucunu bu sayfadan anlık olarak takip edebilirsiniz Milletvekili dağılımı Balıkesir'de ne oldu? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Balıkesir, Recep Tayyip Erdoğan'ı mı, Muharrem İnce ya da Meral Akşener'i mi tercih etti? Tüm bu soruların cevabı sürekli güncellenen sayfamızda. 

BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI

24 Haziran akşamı ilk sonuçlar gelmeye başladığında buradan ya da aşağıdaki linki tıklayarak Balıkesir seçim sonuçlarını, ittifakların oy oranlarını, Cumhurbaşkanlığı seçiminde son durumu aşağıdaki linkten ya da SEÇİM 2018 sayfasından son dakika haberleriyle birlikte öğrenebilirsiniz. 

18-06/10/balikesir-secim-sonuclari.jpg

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Balıkesir'in tercihi AK Parti olurken ikinci sırada CHP yer almıştı. AK Parti yüzde 45.5  ile 361.612 , CHP ise yüzde 34.6 ile 275.229,  MHP yüzde 14.8 ile 117.420 oy almıştı. HDP Balıkesir'de yüzde 2,31 ile 18.359 oy almıştı.  Diğer partilerin oy oranları ise şöyle olmuştu: 

18-06/10/balikesir-secim-1528627337.jpg
Balıkesir 7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Balıkesir'in benzer bir tablo çıkması beklense de ilk kez partilerin 'ittifak' imkanıyla girdiği ve baraj sorunun olmadığı, İYİ Parti faktörü düşünüldüğünde her il gibi Balıkesir için de sürpriz sonuçlar mümkün. 

BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Nitekim 1 Kasım 2015 genel seçimlerin önce yapılan 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde son derece farklı bir tablo çıkmıştı. İlde AK Parti yüzde 39.8, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 34.6  MHP yüzde 20.3  ve Halkların Demokratik Partisiyüzde 3.1 oy almıştı. 1 Kasım'da ise bu tablo yine değişmişti. 

ŞU AN BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ VE PARTİLERİ

AK PARTİ BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

AK Parti 1 Kasım'da Balıkesir'den 4 vekil çıkarmıştı. CHP 3, MHP ise 1 milletvekilini Meclis'e göndermişti. 

Mahmut Poyrazlı

Sema Kırcı

Ali Aydınlıoğlu

Kasım Bostan

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ

Mehmet Tüm

Ahmet Akın

Namık Havutça

MHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ 

İsmail Ok

BALIKESİR AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Peki Balıkesir'de seçmenler hangi milletvekilleri için oy kullanacak. Partilerin milletvekili adayları şöyle 

AK Parti 9 kontenjandan 3'ünü kadınlara ayırdı. Partinin milletvekili adayları şöyle: 

Adil Çelik

Belgin Uygur

Yavuz Subaşı

Mustafa Canbey

Pakize Mutlu Aydemir

Ömer Alan

Osman Bıldır

Zeynep Deniz

Encan Aydoğdu

BALIKESİR CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

CHP'in Balıkesir adaylarından AK Parti adayları gibi üçü kadın

Ahmet Akın

Fikret Şahin

Ensar Aytekin

İrfan Barış

Seval Bozkurt

Ender Biçki

Neşe Zengin

Berrin Gençoğlu

Oğulcan Koçak

BALIKESİR MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Kaban

Fevzi Erkut Aslanoğlu

Sabire Zümrüt Temizer

Fatma Savran

Hadi Selimoğlu

Beytullah Duyar

Mehtap Akgül

Kamil Ürer

Süleyman Pehlivan

BALIKESİR HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ferhat Tunç

 

BALIKESİR İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail Ok

Kamil Gültekin Öztürk

Nezahat Salon

Yaşar Genç

Begüm Küçükoğlu

Keriman Kültür

Özlem Ural

Erol Aydemir

Onur Şenel

BALIKESİR SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Yılmaz

Eyüp Sabri Solmaz

Seyfettin Çözel

Ramazan Yıldırım

Ömer Taşkın

İbrahim Hıdır

Ahmet Pınar

Sinan Başaran

Salih Oral Övüç

İLÇE İLÇE BALIKESİR SEÇİM SONUÇLARI

Balıkesir seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz haberlerimizden ilçelerdeki son durumu da bulabilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak Balıkesir'in ilçelerinde partilerin oy oranlarını, seçim sonucunu görebilirsiniz. 

Altıeylül  seçim sonuçları

Ayvalık seçim sonuçları

Balya  seçim sonuçları

Bandırma seçim sonuçları

Bigadiç seçim sonuçları

Burhaniye seçim sonuçları

Dursunbey  seçim sonuçları

Edremit seçim sonuçları

Erdek seçim sonuçları

Gömeç seçim sonuçları

Gönen seçim sonuçları

Havran seçim sonuçları

İvrindi seçim sonuçları

Karesi seçim sonuçları

Kepsut seçim sonuçları

Manyas seçim sonuçları

Marmara seçim sonuçları

Savaştepe seçim sonuçları

Sındırgı seçim sonuçları

Susurluk seçim sonuçları

18-06/24/25-1529853379.jpg

BALIKESİR İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI OYLARINI KULLANDI

Balıkesir İlçe Belediye Başkanları oylarını kendi ilçelerinde kullandılar.

Balıkesir'de ilçe belediye başkanları kayıtlı oldukları sandıklarda oylarını kullandılar. Altıeylül Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ve Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul kullandıkları oyların ardından seçimlerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundular. İlçe Başkanları daha sonra ilçlerinde ki okullarda bulunan seçim sandıklarını dolaştılar. 

18-06/24/14-1529849758.jpg

SEYYAR SANDIKLARDA OYLARINI KULLANDILAR

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yatağa bağımlı hastalar ve engelli vatandaşlar bu seçimde ilk kez hayata geçirilen uygulama ile seyyar sandıkta oylarını kullandılar.

BALIKESİR'IN COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Yüzölçümü: 14.292 km²

Nüfus: 973.314 (1990)

İl Trafik No: 10

Balıkesir İlçeleri: Balıkesir 20 ilçeden oluşmaktadır. Balıkesir’in ilçeleri sırasıyla şunlardır:

Altıeylül, Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Erdek, Gömeç, Gönen, Havran, İvrindi, Karesi, Kepsut, Manyas, Marmara, Savaştepe, Sındırgı, Susurluk ilçeleri.

Balıkesir Şehri

İlçe sayısı: 20

Belde sayısı: 34

Köy sayısı: 892

Balıkesir Coğrafi konumu: Kuzeybatı Anadolu’da bulunan Balıkesir şehri, batıda Çanakkale ili, doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyde ise Manisa ve İzmir illeri ile komşudur. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur. Hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır.

Balıkesir, Marmara ve Ege Denizine kıyı veren Türkiye’nin en çok adasını bünyesinde barındıran tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle gerçek bir turizm cennetidir.

Temiz deniz suyunun kumlu plajlara kavuştuğu, parlak yeşil renkli zeytinliklerle sarılmış koyları, irili ufaklı adaları, dünyada oksijenin en çok bulunduğu Homeros’un destanındaki İda Dağı, insanlara binlerce yıldır şifa dağıtan termal kaynakları ile Balıkesir, ülkede turizmin ilk başladığı yerlerdendir.

Balıkesir Saat Kulesi: Balıkesir Şehri ilin topraklarının büyük bir kısmı Marmara Bölgesi‘nde, geri kalan kısmı da Ege Bölgesi’ndedir. 1827 (h. 1243) yılında Silistre Valisi Girit-i Zade Mehmet Paşa tarafından 5 katlı olarak yaptırılmıştır. 1897 yılında Saat Kulesi meydana gelen bir depremde yıkılmıştır. Yıkılan kule 1901 yılında mutasarrıf Ömer Ali Bey tarafından yeniden yaptırılmıştır. 1962 yılında ise Kulenin giriş kapısı üzerinde yer alan kitabesi onarımdan geçmiştir.

Balıkesir adaları: İlin Ege Denizi’nde Ayvalık Adaları olarak bilinen 22 adası, Marmara Denizi’nde de Marmara Adaları olarak bilinen adaları vardır.

Balıkesir ovası, gölleri ve çayları: Susurluk Çayı, Gönen Çayı, Simav Çayı, Atnos Çayı, Üzümcü Çayı ve Kille Deresi ve Manyas Gölü ve Tabak Gölü bu şehrimizdedir. Başlıca bilinen ovaları ise Manyas Ovası, Gönen Ovası, Balıkesir Ovası ve Körfez Ovaları’dır.

Balıkesir Dağları: Alaçam Dağları, Çataldağı, Edincik Dağı, Hodul Dağı, Kapıdağ, Keltepe, Sularya Dağı, Madra Dağları, Karadağ ve Kaz Dağı Balıkesir ilinin önemli dağlarıdır.

Balıkesir Tarihi: Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup, son yıllarda daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek'tir.

Balıkesir’in Neleri Meşhur: Ayvalık tostu, kozak üzümü, kolonyası, kaymaklısı, saçaklı mantısı ve höşmerimi meşhurdur.

Balıkesir’in Sındırgı ve Bigadiç köylerinde yörükler tarafından dokunan Yağcıbedir Halıları bilinen yöresel ürünleridir.

Bir çok kişi tarafından bilinen Saatli Camii  özellikle ziyaret edilmektedir.

Manyas Kuş Cenneti: Dünyaca ünlü Manyas Kuş cenneti adeta şehre bir sembol olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Jet Üs Komutanlığı Balıkesir’de bulunmaktadır.

Son dakika! Balıkesir seçim sonuçları ilk veriler gelmeye başladı. 24 Haziran seçimlerinde sandıklar açıldı. Oy sayımı sürüyor. Balıkesir Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy oranı ne? Partilerin oy oranları, çıkardıkları milletvekili sayısını son dakika haberleri ile haberimizden takip edebilirsiniz. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 8 milletvekili çıkaran Balıkesir'de AK Parti 4 milletvekili, CHP 3 milletvekili ve MHP ise 1 milletvekili almıştı. İşte detaylar...

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

ALTIEYLÜL

Toplam Sandık:409
Toplam Seçmen:130.512
Açılan Sandık:29
Açılan Sandık Oranı:% 7,09
Kullanılan Oy:3.279
Geçerli Oy:3.244
Katılım Oranı:% 92,16

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 62,732.035
  AK PARTİ:% 56,231.824
  MHP:% 6,5211
MİLLET İTTİFAKI:% 33,171.076
  CHP:% 20,96680
  İYİ PARTİ:% 11,22364
  SAADET PARTİSİ:% 0,9932
DİĞER:% 2,1670
HDP:% 1,8560
HÜDA PAR:% 0,062
VATAN PARTİSİ:% 0,031

AYVALIK

Toplam Sandık:176
Toplam Seçmen:58.848
Açılan Sandık:2
Açılan Sandık Oranı:% 1,14
Kullanılan Oy:224
Geçerli Oy:220
Katılım Oranı:% 98,68

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 59,09130
  AK PARTİ:% 45,91101
  MHP:% 13,1829
MİLLET İTTİFAKI:% 39,5587
  CHP:% 2555
  İYİ PARTİ:% 13,1829
  SAADET PARTİSİ:% 1,363
HDP:% 0,912
VATAN PARTİSİ:% 0,451

BALYA

Toplam Sandık:58
Toplam Seçmen:11.265
Açılan Sandık:8
Açılan Sandık Oranı:% 13,79
Kullanılan Oy:980
Geçerli Oy:933
Katılım Oranı:% 97,71

 

  Oy OranıOy Sayısı
MİLLET İTTİFAKI:% 55,2515
  CHP:% 37,19347
  İYİ PARTİ:% 16,18151
  SAADET PARTİSİ:% 1,8217
CUMHUR İTTİFAKI:% 36,01336
  AK PARTİ:% 31,51294
  MHP:% 4,542
DİĞER:% 4,6143
HDP:% 2,8927
VATAN PARTİSİ:% 0,757
HÜDA PAR:% 0,434

BANDIRMA

Toplam Sandık:341
Toplam Seçmen:114.498
Açılan Sandık:10
Açılan Sandık Oranı:% 2,93
Kullanılan Oy:1.475
Geçerli Oy:1.469
Katılım Oranı:% 90,6

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 62,97925
  AK PARTİ:% 56,91836
  MHP:% 6,0689
MİLLET İTTİFAKI:% 26,07383
  CHP:% 12,73187
  İYİ PARTİ:% 11,84174
  SAADET PARTİSİ:% 1,522
DİĞER:% 10,07148
HÜDA PAR:% 0,6810
VATAN PARTİSİ:% 0,142
HDP:% 0,071

BİGADİÇ

Toplam Sandık:142
Toplam Seçmen:37.243
Açılan Sandık:23
Açılan Sandık Oranı:% 16,2
Kullanılan Oy:4.032
Geçerli Oy:3.947
Katılım Oranı:% 95,34

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 74,772.951
  AK PARTİ:% 68,812.716
  MHP:% 5,95235
MİLLET İTTİFAKI:% 22,6892
  CHP:% 11,38449
  İYİ PARTİ:% 9,65381
  SAADET PARTİSİ:% 1,5762
DİĞER:% 1,7569
HDP:% 0,4618
HÜDA PAR:% 0,28
VATAN PARTİSİ:% 0,28

BURHANİYE

Toplam Sandık:148
Toplam Seçmen:47.436
Açılan Sandık:16
Açılan Sandık Oranı:% 10,81
Kullanılan Oy:2.724
Geçerli Oy:2.665
Katılım Oranı:% 90,95

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 51,221.365
  AK PARTİ:% 44,581.188
  MHP:% 6,64177
MİLLET İTTİFAKI:% 43,191.151
  CHP:% 29,12776
  İYİ PARTİ:% 13,32355
  SAADET PARTİSİ:% 0,7520
HDP:% 4,24113
DİĞER:% 1,0127
HÜDA PAR:% 0,236
VATAN PARTİSİ:% 0,082

DURSUNBEY

Toplam Sandık:160
Toplam Seçmen:28.959
Açılan Sandık:5
Açılan Sandık Oranı:% 3,12
Kullanılan Oy:429
Geçerli Oy:427
Katılım Oranı:% 93,67

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 83,37356
  AK PARTİ:% 75,41322
  MHP:% 7,9634
MİLLET İTTİFAKI:% 15,6967
  CHP:% 7,9634
  İYİ PARTİ:% 6,0926
  SAADET PARTİSİ:% 1,647
HDP:% 0,944

EDREMİT

Toplam Sandık:349
Toplam Seçmen:121.762
Açılan Sandık:2
Açılan Sandık Oranı:% 0,57
Kullanılan Oy:515
Geçerli Oy:497
Katılım Oranı:% 92,46

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,93273
  AK PARTİ:% 46,28230
  MHP:% 8,6543
MİLLET İTTİFAKI:% 44,06219
  CHP:% 20,93104
  İYİ PARTİ:% 20,52102
  SAADET PARTİSİ:% 2,6213
HDP:% 0,63
DİĞER:% 0,42

ERDEK

Toplam Sandık:88
Toplam Seçmen:27.071
Açılan Sandık:6
Açılan Sandık Oranı:% 6,82
Kullanılan Oy:944
Geçerli Oy:927
Katılım Oranı:% 87,81

 

  Oy OranıOy Sayısı
MİLLET İTTİFAKI:% 48,11446
  CHP:% 37,76350
  İYİ PARTİ:% 9,8291
  SAADET PARTİSİ:% 0,545
CUMHUR İTTİFAKI:% 46,49431
  AK PARTİ:% 40,78378
  MHP:% 5,7253
HDP:% 3,3431
DİĞER:% 2,0519

GÖMEÇ

Toplam Sandık:36
Toplam Seçmen:11.307
Açılan Sandık:1
Açılan Sandık Oranı:% 2,78
Kullanılan Oy:309
Geçerli Oy:284
Katılım Oranı:% 100,65

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 64,79184
  AK PARTİ:% 57,39163
  MHP:% 7,3921
MİLLET İTTİFAKI:% 29,9385
  İYİ PARTİ:% 19,0154
  CHP:% 10,5630
  SAADET PARTİSİ:% 0,351
DİĞER:% 4,5813
HDP:% 0,72

GÖNEN

Toplam Sandık:223
Toplam Seçmen:59.371
Açılan Sandık:42
Açılan Sandık Oranı:% 18,83
Kullanılan Oy:4.981
Geçerli Oy:4.915
Katılım Oranı:% 90,1

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,772.692
  AK PARTİ:% 47,982.358
  MHP:% 6,8334
MİLLET İTTİFAKI:% 43,362.131
  CHP:% 26,941.324
  İYİ PARTİ:% 15,42758
  SAADET PARTİSİ:% 149
DİĞER:% 1,2461
HDP:% 0,4723
HÜDA PAR:% 0,084
VATAN PARTİSİ:% 0,084

HAVRAN

Toplam Sandık:72
Toplam Seçmen:20.700
Açılan Sandık:0
Açılan Sandık Oranı:% 0
Kullanılan Oy:0
Geçerli Oy:0
Katılım Oranı:% NaN

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% NaN0
MİLLET İTTİFAKI:% NaN0

İVRİNDİ

Toplam Sandık:110
Toplam Seçmen:26.301
Açılan Sandık:26
Açılan Sandık Oranı:% 23,64
Kullanılan Oy:4.997
Geçerli Oy:4.910
Katılım Oranı:% 95,47

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 62,973.092
  AK PARTİ:% 57,012.799
  MHP:% 5,97293
MİLLET İTTİFAKI:% 32,41.591
  CHP:% 19,35950
  İYİ PARTİ:% 12,12595
  SAADET PARTİSİ:% 0,9446
DİĞER:% 3,79186
HDP:% 0,4924
VATAN PARTİSİ:% 0,2211
HÜDA PAR:% 0,126

KARESİ

Toplam Sandık:402
Toplam Seçmen:134.333
Açılan Sandık:17
Açılan Sandık Oranı:% 4,23
Kullanılan Oy:2.573
Geçerli Oy:2.546
Katılım Oranı:% 92,85

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 73,411.869
  AK PARTİ:% 651.655
  MHP:% 8,41214
MİLLET İTTİFAKI:% 24,31619
  CHP:% 12,41316
  İYİ PARTİ:% 8,52217
  SAADET PARTİSİ:% 3,3886
DİĞER:% 2,0853
HÜDA PAR:% 0,123
VATAN PARTİSİ:% 0,041
HDP:% 0,041

KEPSUT

Toplam Sandık:91
Toplam Seçmen:17.272
Açılan Sandık:9
Açılan Sandık Oranı:% 9,89
Kullanılan Oy:816
Geçerli Oy:807
Katılım Oranı:% 95,66

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 84,14679
  AK PARTİ:% 76,83620
  MHP:% 7,3159
MİLLET İTTİFAKI:% 13,26107
  İYİ PARTİ:% 5,8247
  CHP:% 5,4544
  SAADET PARTİSİ:% 1,9816
DİĞER:% 1,2410
HÜDA PAR:% 0,746
VATAN PARTİSİ:% 0,54
HDP:% 0,121

MANYAS

Toplam Sandık:72
Toplam Seçmen:16.045
Açılan Sandık:3
Açılan Sandık Oranı:% 4,17
Kullanılan Oy:303
Geçerli Oy:293
Katılım Oranı:% 95,28

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 62,12182
  AK PARTİ:% 48,46142
  MHP:% 13,6540
MİLLET İTTİFAKI:% 37,2109
  CHP:% 24,9173
  İYİ PARTİ:% 12,2936
HÜDA PAR:% 0,341
VATAN PARTİSİ:% 0,341

MARMARA

Toplam Sandık:29
Toplam Seçmen:7.880
Açılan Sandık:1
Açılan Sandık Oranı:% 3,45
Kullanılan Oy:96
Geçerli Oy:93
Katılım Oranı:% 96

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 56,9953
  AK PARTİ:% 52,6949
  MHP:% 4,34
MİLLET İTTİFAKI:% 43,0140
  CHP:% 21,5120
  İYİ PARTİ:% 21,5120

SAVAŞTEPE

Toplam Sandık:77
Toplam Seçmen:14.272
Açılan Sandık:2
Açılan Sandık Oranı:% 2,6
Kullanılan Oy:212
Geçerli Oy:210
Katılım Oranı:% 96,36

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 84,76178
  AK PARTİ:% 76,19160
  MHP:% 8,5718
MİLLET İTTİFAKI:% 12,8627
  İYİ PARTİ:% 6,6714
  CHP:% 4,7610
  SAADET PARTİSİ:% 1,433
DİĞER:% 1,433
HDP:% 0,952

SINDIRGI

Toplam Sandık:118
Toplam Seçmen:28.821
Açılan Sandık:13
Açılan Sandık Oranı:% 11,02
Kullanılan Oy:1.518
Geçerli Oy:1.518
Katılım Oranı:% 91,12

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 74,111.125
  AK PARTİ:% 68,841.045
  MHP:% 5,2780
MİLLET İTTİFAKI:% 24,11366
  CHP:% 15,15230
  İYİ PARTİ:% 7,97121
  SAADET PARTİSİ:% 0,9915
DİĞER:% 1,2519
VATAN PARTİSİ:% 0,264
HDP:% 0,23
HÜDA PAR:% 0,071

SUSURLUK

Toplam Sandık:118
Toplam Seçmen:31.196
Açılan Sandık:30
Açılan Sandık Oranı:% 25,42
Kullanılan Oy:4.339
Geçerli Oy:4.235
Katılım Oranı:% 91,95

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 49,562.099
  AK PARTİ:% 42,641.806
  MHP:% 6,92293
MİLLET İTTİFAKI:% 45,951.946
  CHP:% 29,211.237
  İYİ PARTİ:% 15,91674
  SAADET PARTİSİ:% 0,8335
DİĞER:% 3,23137
HDP:% 0,9741
HÜDA PAR:% 0,146
VATAN PARTİSİ:% 0,146

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN