Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Genel Seçim 2018 K.Maraş seçim sonucu

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Genel Seçim 2018 K.Maraş seçim sonucu

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kahramanmaraş sonucu, 2018 Genel Seçim partilerin oy oranları haberimizde. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. Son dakika haberleriyle birlikte Kahramanmaraş il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. Peki kente hangi parti birinci çıktı, Kmaraş Millet İtitfakı Cumhur İttifakı oy oranları nasıl? İşte Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu ilçeleri ile birlikte Kahramanmaraş son durum...

Türkiye 24 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuca kilitlendi. 700 bin seçmenin tercih yaptığı Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Millet İttifakı Cumhur ittifakı oy oranları, haberimizde. Peki Kahramanmaraş partilerin oy oranları ne? Sandıktan hangi milletvekilleri çıktı? Haberimizden hem kentteki partilerin oy oranlarını hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayın en çok oy aldığını takip edebilir, aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.  

KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Kahramanmaraş'ta merkez ilçe ile Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu'nda seçmenler sandığa gitti. Kahramanmaraşlılar cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener ve diğer adaylar için oy kullanırken, Cumhur İttifakı ya da Millet İttifakı ile diğer partiler arasında tercih yaptı. İttifak sisteminin ilk kez uygulandığı ve Cumhurbaşkanı'nın yeni sisteme göre ilk kez seçildiği 24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş partilerin oy oranları, kazanan milletvekillerinin kimler olduğu netleştikçe bu sayfada olacak.

18-06/19/kahraman-maras-secim-sonuclari-2018.jpg

İLÇE İLÇE KAHRAMANMARAŞ SEÇİM SONUÇLARI 2018

Kahramanmaraş ve 13 ilçesinde Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranlarını aşağıdaki linklere tıklayarak öğrenebilirsiniz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntüleyebilirsiniz. 

Afşin partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Andırın partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Çağlayancerit partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Dulkadiroğlu partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Ekinözü partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Elbistan partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Göksun partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Nurhak partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Onikişubat partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Pazarcık partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Türkoğlu partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

 18-06/19/kahramanmaras-1-kasim.jpg

Kahramanmaraş 1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti %71.8, CHP %9.5, MHP %12.9 ve HDP %3.4 oy oy almıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise AK Parti % 61,04 , Cumhuriyet Halk Partisi % 8,49 , Milliyetçi Hareket Partisi %19,94 ve Halkların Demokratik Partisi %5,15 oy oranları ile Kahramanmaraş ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

KAHRAMANMARAŞ 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

 

18-06/19/kahramanmaras-1-kasim-7-haziran.jpg

 

Kahramanmaraş'da AK Parti'yi MHP ve CHP zorluyor. MHP AK Parti ile ittifak yaptığı için Cumhur İttifakı'nın zafer kazanacağına kesin gözüyle bakılabilir.  İYİ Parti'ye de gösterilen ilgi de gözönüne alındığında Kahramanmaraş Milletvekili ve oy oranları dağılımında dengelerin değişme ihtimali de var.

AK PARTİ MARDİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KAHRAMANMARAŞ'TA ERDOĞAN SEVGİSİ BÜYÜK

Kahramanmaraşlıların Cumhurbaşkanı ve AK Parti sevgisi büyük. Bu sevgide hiç kuşkusuz Erdoğan'ın söylemleri ve icraatları önemli. İşte Erdoğan'ın meşhur sözleri: 

Aleviler Müslüman’dır diyenler var, değildir diyenler var. Aynı zamanlarda bir de bunların içinde Ateist olanlar var. Eğer biz Müslüman isek bir Alevi olarak, o zaman Müslüman’ın ibadethanesi tek olması lazım.

Hem laik, hem Müslüman olunmaz. Ya Müslüman olacaksın, ya laik. İkisi bir arada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.

Yurdu demir ağlarla ördük dediler. Ne ördünüz laftan başka? Ama bak, biz örüyoruz. Öreceğiz inşallah. Daha da devam edeceğiz.

Fedakârlık ve sevginin, merhamet ve şefkatin timsali olan annelerimiz, başımızın tacı, en değerli varlıklarımızdır

Türkiye bir göçebe kabilesi değildir.

İnanıyorum ki gençlik kendisine yakışanın en iyisini bulmaya, imar etmeye azimlidir, kararlıdır; bundan sonra da bunun adımlarını atacaktır.

Biz, legal görünümlü illegal örgütlerin de liderlerinin karşısında eğilenlerden değiliz.

Davos'ta "One Minute" söylemi ile dünya çapında akıllarda yer edinen Recep Tayyip Erdoğan'ın unutulmaz sözlerini siz değerli okurlarımız için derledik.

Eğer hala bunu göremeyenler varsa gözlerindeki mührün açılması için ben dua ediyorum. Efendim böyle bir şey yaparsak, yargıda başımıza bir şey gelir mi? Bir kere ölür bir insan ya. Her gün ölmenin ne anlamı var?

Ekonomi bir risktir, siyaset bir risktir. Aslında hayat bir risktir. Risk almazsanız başarıyı yakalayamazsınız. Bugün Türkiye, statik dış politikadan dinamik dış politikaya geçmiştir. Türkiye’nin dünya ile arasındaki perde kalkmıştır, ufku genişlemiştir.

Türkiye artık eski Türkiye değil. Yeni Türkiye. Burada adalet egemen olacaktır.

Kardeşlerim, aziz milletim, sevgili vatandaşlarım, sizleri bu tarihi günde demokrasinin ve milli iradenin bu zafer gecesinde en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum.

Gençler dik durdukça bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecek.

Şimdi diğer parti liderleri beni Yüce Divan ile tehdit ediyor ama bilmiyorlar ki ben bu yola çıkarken kefenimi yanıma aldım.

Kralların değil Kuralların hukukunu inşaa edeceğiz.

Onuncu Yıl Marşı okumakla Türkiye raylarla donanmıyor. Bu işler lafla olmuyor. Marşı oku, demir ağlarla ör. Neyi ördün yahu, neyi?

Artık Çankaya ile millet arasında bir engel yok. Milletin iradesi tam manasıyla tecelli etmiştir. Millet Çankaya’nın yıldızını ehline emanet etti.

Yurdu demir ağlarla ördük dediler. Ne ördünüz laftan başka? Ama bak, biz örüyoruz. Öreceğiz inşallah. Daha da devam edeceğiz.

Kirli siyaset ibretlik bir ders almıştır. Siyaset dışı güç odakları ibretlik bir ders aldı. Bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir.

Muhalefet siyaha beyaz deme sanatı değildir.

Batının iki yüzlülüğü karşısında, terörün yanında hiç bir zaman yer almadık.

Biz kaybedeceğiz onlar kazanacak, yok öyle şey. Onlar kaybedecek biz kazanacağız, o da adalet anlayışımıza ters.

Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik.

Acaba AB ne der, acaba bizi alır mı almaz mı?’ Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Siz kendi aklınızı kendinize saklayın.

Hz. Muhammed ( S.A.V. ) tüm müslümanların kırmızı çizgisidir.

Sen bu ülkenin Başbakanı’na yuh çekersen tokadı yersin.

Biz, Ankara’da aşılmaz duvarlar ardına gizlenen hükümetlerden değiliz.

İnsanlığın önünde cansız inekler var. Gelin bu inekleri kaldıralım, insanlık kurtulsun.

Bu millet bir olursa aşamayacağı engel yok

Uyuşturucu baronlarının gençlerimizi elimizden almasına sessiz kalmayacağız.

Aramıza ayrımcılık tohumu atanlara, nifak tohumu ekmek isteyenlere, bu ülkeyi bölmek isteyenlere ben ‘yazıklar olsun’ diyorum.

Vatanını seven insaf sahibi, vicdan sahibi herkesi bu kirli odaklara cesur bir duruşla cevap vermesini özellikle hatırlatmak istiyorum.

Din dersi tartışılacaksa neden uyuşturucu bağımlılığından bahsedilmiyor.

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN YAPILIR?

2839 Sayılı Seçim Kanunu'nun 8. maddesine göre; Seçim dönemi bitmeden önce, seçimin yenilenmesine Türkiye Büyük Millet Meclisi veya Cumhurbaşkanınca karar verilmesi halinde, durum Bakanlar Kurulu tarafından kırksekiz saat içinde ilan olunur.

Yenileme kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmişse Meclis, seçimin yapılacağı tarihi de belirler.

Yenileme kararının  Cumhurbaşkanınca verilmesi halinde, bu kararın verildiği günden sonra gelen doksanıncı günü takip eden ilk Pazar günü oy verilir.

YEREL YÖNETİMLERDE ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLUR?

Yerel yönetimler yani; il-ilçe belediye başkanları, il-ilçe meclis üyeleri, muhtarlık seçimleri de 5 yılda bir yapılır. Bu seçimlerinde normal olduğu zamandan yapılması için Anayasa'nın ilgili maddesinde değişiklik yapılması gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri Kahramanmaraş sonucu, 2018 Genel Seçim partilerin oy oranları haberimizde. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. Son dakika haberleriyle birlikte Kahramanmaraş il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. Peki kente hangi parti birinci çıktı, Kmaraş Millet İtitfakı Cumhur İttifakı oy oranları nasıl? İşte Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Onikişubat, Pazarcık, Türkoğlu ilçeleri ile birlikte Kahramanmaraş son durum...

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN