YSK Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı: Merin seçim sonucu 2018 son durum ne?

YSK Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı: Merin seçim sonucu 2018 son durum ne?

Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Mersin'da sandık başına giden yaklaşık 1 milyon seçmen oy kullandı. Peki seçim sonuçları ne oldu? Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi kim önde, Erdoğan mı Muharrem İnce mi? Cumhur İttifakı, Millet İttifakı Mersin oy oranları ne? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? Tüm bu soruların cevapları ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Mersin cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve tüm detaylar SEÇİM 2018 sayfamızda.

Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları açıklanıyor. İlk oyların sayılmaya başlamasının ardından Mersin seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Peki Mersin'de cumhurbaşkanlığı seçiminde kim önde? Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Mereal Akşener, Selehattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek arasından hangi adayın daha önde olduğunu ve daha çok oy aldığını sitemizden takip edebilirsiniz. Mersin ilinde, AK Parti-MHP arasındaki Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakından kimin daha çok tercih edildiğini ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika haberleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Mersin cumhurbaşkanı oy oranı, milletvekili dağılımları ve detaylı sonuçlarını SEÇİM 2018 sayfamızdan takip edebilirsiniz.

MERSİN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY ORANI

24 Haziran genel seçimlerinde Mersin'de oy kullanan yaklaşık 1 milyon seçmen, seçim sonuçlarına odaklanmış durumda. Sandıkların açılmaya başlanması ve ilk oyların gelmesinin ardından vatandaşlar da Mersin'de hangi cumhurbaşkanı adayının önde olduğunu öğrenmek isyiyor. Mersin'de AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerden kaç milletvekili çıktığını, ilçelerin oy oranlarını ve sonuçları karar.com'dan görebilirsiniz. 

MERSİN GENEL SEÇİM SONUÇLARI 2018

Türkiye'nin sonuçlarına odaklandığı 24 Haziran genel seçimlerinde Mersin'de partilerin kaç oy aldığı ve hangi adayın önde olduğu merak ediliyor. Cumhur ittifakı ile Millet İttifakı arasında kıyasıya bir çekişmenin olduğu 2018 genel seçimlerinde, Mersin'li seçmenlerin tercihini daha çok kimden yana kullandığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

18-06/23/mersin.jpg

MERSİN SEÇİM SONUÇLARI 1 KASIM-7 HAZİRAN'DA NE OLMUŞTU

Mersin 1 Kasım seçim sonuçlarında AK Parti yüzde 31 oy almıştı. CHP'nin oyları ise çok yakındı. 24 Haziran seçimlerinde de başa baş geçmesi beklenen Mersin rakabetinde MHP'nin oyları yüzde 21 civarında. Mu noktada CHP ile Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti'nin performansı belirleyici olacak. İYİ parti oyları dengeleri değiştirebilir. 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarına göre ise AK Parti Mersi'nde %25,88 , CHP %28,95 , MHP %24,81 ve HDP ise %17,85 oy almıştı. HDP'nin barajı aşması ise milltvekili dağılımını etkileyecek. 

18-06/23/mersin-1529767946.jpg

MERSİN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

MERSİN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lütfi Elvan

Ali Cumhur Taşkın

Zeynep Gül Yılmaz

Hacı Özkan

Bilal Özkan

Ali Keser

Zeynep Şemsi Aysalar

Orhan Kemal Yüksel

Güllü Can

Mehmet Sait Kayan

Naci Durmaz

Rabia Nur Şenlik

Muhammed Emin Erden

MERSİN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Bahattin Turnalı

Ferhat Epözdemir

İsmail Yüksel

Adnan Ayber

Burak Kaan Yılmazsoy

Canan Sezenler

Hacer Foggo

Güven Karataş

Yusuf Kenan Kolat

Veysi Sinan Bozdemir

Cem Cengiz Yılmaz

Ece Batumlu Talas

Pelin Yurdakul

Şeyma Dumrul

Yusuf Ergüven

Özgür Düzgün

Deniz Kaya

MERSİN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Olcay Kilavuz

Baki̇ Şi̇mşek

Beki̇r Özsu

Uğur Kilinç

Oğuzhan Güngör

Mehmet Ali̇ Gökmen 

Kürşat Türker Ercan 

Hayal Funda Önder 

Di̇lek Uslu Var 

Mustafa Yalçin 

Mehmet Büyüktatli

Yunus Kizil

Hasan Tarkan Gündoğmuş 

MERSİN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Behiç Çelik

Zeki Hakan Sıdalı

Özer Özel

Ülkü Sincar

Volkan Alkan

Hasan Doydu

Osman Yılmaz

Ülkü Cengiz

Süleyman Çetin

Hüsniye Ekingen

Aydın Rıfat Kocabaş

Mustafa Kunt

Asporça Melis Keser 

MERSİN SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Soner Çontar

Nurbaki̇ Şahi̇n

Ayhan Bayram

Esat Güneş

Burak Canli

Beki̇r Aydin

Hasi̇be Yildiz

Remzi̇ Yi̇ği̇talp

Gökhan Alagöz

Mustafa Can

Ari̇f Şahbaz

Ayşe Güli̇z Yenen

Yusuf Gülmez

MERSİN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Fatma Kurtulan

Rıdvan Turan

Atillah Güney

İLÇE İLÇE MERSİN SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANI 2018

Mersin il geneli ve ilçe ilçe seçim sonuçlarını sayfamızdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Akdeniz seçim sonuçları ve oy oranları

Anamur seçim sonuçları ve oy oranları

Aydıncık seçim sonuçları ve oy oranları

Bozyazı seçim sonuçları ve oy oranları

Çamlıyayla seçim sonuçları ve oy oranları

Erdemli seçim sonuçları ve oy oranları

Gülnar seçim sonuçları ve oy oranları

Mezitli seçim sonuçları ve oy oranları

Mut seçim sonuçları ve oy oranları

Silifke seçim sonuçları ve oy oranları

Tarsus seçim sonuçları ve oy oranları

Toroslar seçim sonuçları ve oy oranları

Yenişehir seçim sonuçları ve oy oranları

MERSİN SEÇMEN VE SANDIK SAYILARI

Mersin’de 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde, 13 ilçede 1 milyon 270 bin 128 seçmen 3 bin 896 sandıkta oy kullandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan verilere göre, Mersin’de 1 milyon 270 bin 128 seçmen bulunuyor. En çok seçmen bulunan ilçe 234 bin 373 kişi ile Tarsus. Bu ilçeyi 203 bin 238 seçmen ile Toroslar, 179 bin 219 seçmen ile Yenişehir, 176 bin 7 seçmen ile Akdeniz ve 134 bin 212 seçmen ile Mezitli izliyor.
Merkezdeki 4 ilçenin seçmen sayısı toplandığında 692 bin 676 seçmen sayısına ulaşılıyor ki, bu rakam il genelindeki seçmen sayısının yarısından fazla. İkinci bölge olarak anılan diğer 9 ilçenin toplam seçmen sayısı ise 577 bin 452 olarak açıklandı. Mersin’de önceki dönem 11 olan milletvekili sayısı da bu dönem 13’e yükseldi.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN EN ÇARPICI AÇIKLAMASI

24 Haziran seçimlerine adayların vaatleri damga vururken, en çarpıcı açıklamalardan biri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmişti. Erdoğan katıldığı bir canlı yayında 'koalisyona gidebiliriz' demişti. Erdoğan'ın çıkışına MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi liderleri tepki göstermedi.

24 Haziran seçimleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilecek olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'in işletilebilmesi adına koalisyon açıklaması sürpriz olarak değerlendirilirken muhalefet liderlerinin konu ile ilgili değerlendirilme yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan'ın açıklama yaptığı gece FOX TV'de gündemle gili soruları cevaplandıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu teknik açıdan koalisyonun mümkün olmdığını belirterek itiraz etmekle yetindi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye koalisyonlardan çok çekti. Koalisyon çıkarsa ülke yönetilemez. Gelinen nokta Türkiye'nin koalisyonsuz yönetilemeyeceği noktası. Parlamentoda koalisyon olmaz ki. Her parti bağımsızdır. Kurulacak olan kabineye kişi alacak. Bu Cumhur İttifakı'nın diğer iki partisinin yetersizliğini gösteriyor. Erdoğan'ın ne yapacağını kimse kestiremez. Şu bir gerçek 24'ünden sonra Türkiye başka bir tablo ile karşılacak. Demokraside yeni bir sayfa açılacak. Önemli olan demokrasi isteyen partilerin işbirliği" dedi.

Erdoğan'ın koalisyon çıkışına İYİ Parti, Saadet Partisi ve MHP ise sessiz kaldı. Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu açıklamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen herhangi bir tepki vermedi.

Buna karşın TBMM'de çoğunluğu sağlamaları durumunda parlamenter sisteme dönme vaadinde bulunan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı önceki gün yol haritasını açıkladı.

Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde, “Elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek Cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

 

Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Mersin'da sandık başına giden yaklaşık 1 milyon seçmen oy kullandı. Peki seçim sonuçları ne oldu? Mersin Cumhurbaşkanlığı seçimi kim önde, Erdoğan mı Muharrem İnce mi? Cumhur İttifakı, Millet İttifakı Mersin oy oranları ne? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? Tüm bu soruların cevapları ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Mersin cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve tüm detaylar SEÇİM 2018 sayfamızda.

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN