Erdoğan ve Muharrem İnce oy oranları: Hangisi önde? İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi son durum

Erdoğan ve Muharrem İnce oy oranları: Hangisi önde? İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi son durum

Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? Türkiye, Cumhurbaşkanlığı 2018 seçimlerinde Muharrem İnce oy oranı ve Erdoğan oy oranlarına kilitlendi. Siyasilerin günlerdir süren miting maratonunun ardından söz artık seçmende... Seçim sürecinde iki isim ön plana çıktı. Biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diğeri ise CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce... Peki Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları...

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı?" sorusunun yanıtı milyonlarca seçmenin merak ettiği en güncel konu... Seçim kampanyası boyuncaRecep Tayyip  Erdoğan ve Muharrem İnce arasında yaşanan çekişme sandığa nasıl yansıdı? Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? Edoğan oy oranı ve Muharrem İnce oy oranı son dakika bilgileri ile haberimizde... 

İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Cumhurbaşkanlığı Seçimini kazanabilmek için adayların birinci turda oyların salt çoğunluğunu alması gerekiyor. Tayyip Erdoğan ilk turda ne kadar oy aldı? Erdoğan oy oranı yüzde kaç? Seçimin iddialı isimlerinde biri olan Muharrem İnce birinci turda yüzde kaç oy aldı? Muharrem İnce oy oranı yüzde kaç oldu, ikinci tura gerek kaldı mı? Bu ve bunun gibi soruların yanıtı haber detayda...

18-06/24/xcf.jpg

24 Haziran seçimlerinde oy verme işlemi saat 08.00'da başlayacak. Saat 17.00'de sona erecek oy verme işleminin ardından oy sayım işlemine başlanacak. Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? sorusu Türkiye'nin en çok merak ettiği konu olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları YSK yasağının kalkmasından saniyeler sonra KARAR.COM'da olacak.

24 HAZİRAN SON OY ORANI KAÇ OLDU? 

Cumhurbaşkanı adayları eğer yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alırsa ikinci tura kalmadan cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Aynı şekilde Recep Tayyip Erdoğan, Meral Akşener, Doğu Perinçek, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu da birinci turda seçilebilmek için bu oranda oy almak zorundalar.

Saat 17.00'da seçim sandıklarının kapanması ile birlikte önce cumhurbaşkanlığı oy pusulaları tasnifi başladı.

Adaylardan biri Cumhurbaşkanı olabilmek için birinci turda yüzde 50+1 ve üstü oranında oy alamazsa ikinci tur seçimler yapılacak. İki hafta sonra yani 8 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye bir kez daha sandığa giderek cumhurbaşkanlığı için oy kullanacak. Bu tura en çok oyu alan iki aday katılacak. Seçimin sonucunda iki adaydan hangisi daha çok oy alırsa cumhurbaşkanı o olacak.

18-06/24/1.jpg

CUMHRBAŞKANI ERDOĞAN'IN SEÇİM MANİFESTOSUNDA NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul 6'ncı İlk Kongresi'nde 24 Haziran'daki seçimler için manifestosunu açıkladı.

Erdoğan, Türkiye'nin "kuruluş ve diriliş dönemini" tamamladığını belirterek, 24 Haziran'dan sonraki dönemi ise "şahlanış ve yeniden yükseliş" olarak isimlendirdi.

Cumhurbaşkanı, "AK Parti'nin bugüne kadar kazandığı 12 seçimin her biri hayati derecede önemliydi. Ama 24 Haziran seçimleri Türkiye için bir milat olacak. Seçimlerin ardından cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz tüm unsurlarıyla hayata geçecek" dedi.

Erdoğan'ın ilerleyen günlerde bir de seçim beyannamesi açıklaması bekleniyor.

Erdoğan, manifestoyu açıkladığı kongrenin düzenlendiği İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nda eşiyle birlikte geldi. Cumhurbaşkanı salona girişinden önce dışarıda toplanan gruba otobüsün üstünden seslendi.

Kongre nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgedeki yolların büyük bir bölümü trafiğe kapatıldı.

Erdoğan'ın konuşması sırasında Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu'nun çok büyük bir kısmı da hazır bulundu.

18-06/24/5.jpg

SEÇİM MANİFESTOSUNDA İÇ POLİTİKA VE EKONOMİYE DAİR NELER YER ALIYOR? 

Erdoğan, demokrasi ile hakların serbestçe kullanılmasına vurgu yaparken, ekonomide de faiz, cari açık ve enflasyonu düşürmeyi vaat etti.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'yi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracaklarını söyledi.

Konuşmanın bazı satır başları şöyle:

"Dün olduğu gibi bugün de demokrasiden, özgürlükten, hakların serbestçe kullanılmasından yanayız. Yarın da öyle olacağız

Biz milletin egemen olduğu tam bağımsız, tam demokratik ve müreffeh Türkiye istiyoruz

Ahdim olsun ki; yeni dönemde Türkiye muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak

Yerli otomobil ve savunma sanayii alanındaki projelerimiz süratle hayata geçecek

Faizler, enflasyon ve cari açık düşecek

Kanal İstanbul ve 1915 Çanakkale Köprüsü gibi büyük projeler mutlaka hayata geçecek

İstanbul'daki yeni havalimanımız bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda hizmete girecek

El birliğiyle Türkiye ekonomisini büyütecek ve dünyaya markalar sunacak küresel bir güç haline getireceğiz

AK Parti yürüyüşüne başladığımız günlerde 3-Y olarak adlandırdığımız yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele etmek, en önemli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir."

18-06/24/6.jpg

MANİFESTONUN DIŞ POLİTİKA İLE İLGİLİ KISIMLARINDA ANA HATLARI NELERDİR?

Cumhurbaşkanı, konuşmasında Avrupa Birliği'ni (AB) eleştirdi ve üyelik konusunda Türkiye'deki gibi bir kararlığı muhataplarında göremediklerini söyledi.

Türkiye'nin AB üyelik hedefinden vazgeçmediğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin küresel bir güç olacağını belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Yeni dönemde Türkiye küresel bir güç, öncü bir ülke olacak

Son zamanlarda muhataplarımızda aynı kararlılığı ve isteği görmesek de Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefinden asla vazgeçmedik

Dış politikamızın temel ilkeleri 'bağımsızlık', 'milli çıkar', 'milli güvenlik' ve 'vicdani duruş' olmaya devam edecek
Kimsenin efendiliğini kabul etmediğimiz gibi kimseye de efendilik taslamayacağız

Küresel bir güç olmak için kendi silahlarımızı üretmeye devam edeceğiz

Türkiye, yeni dönemde sınırlarını terör örgütlerinden temizlemek için Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı gibi harekatlarına yenilerini ekleyecektir."

ERDOĞAN YENİ SİSTEMLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ? 

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından cumhurbaşkanlığı sistemine de geçişin tamamlanacağını hatırlattı.

Yeni sistemde, cumhurbaşkanının yetkileri önemli ölçüde artırılırken, başbakanlık makamı da lağvediliyor.

Böylece, yürütme de cumhurbaşkanının kontrolü altına geçiyor. Ayrıca cumhurbaşkanına kararname çıkarma ve bütçeyi hazırlama yetkileri de getiriliyor.

Muhalefet, yeni sistemin "tek adam rejimi" getireceğini ve kuvvetler ayrılığını ortadan kaldıracağını öne sürüyor.

Erdoğan ise bugünkü konuşmasında tam aksini savundu.

Erdoğan, seçimlerin ardından cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili olarak "şahlanış ve yeniden yükseliş idealimiz tüm unsurlarıyla hayata geçeceğini" söyledi.

Erdoğan, "Tam kuvvetler ayrılığı ile Meclis yasa yapmaya ve hükümeti denetlemeye, hükümet etkili icraata, yargı da bağımsız ve tarafsız bir biçimde adaletin tecellisine odaklanacak" diye konuştu.

Erdoğan, demokratik siyasetin bu sistemde kurumsallaştığını öne sürerek, "vesayet düzeni ve bürokratik oligarşinin" ortadan kalkacağını belirtti.

18-06/24/2-1529829243.jpg

SEÇİMDEN SONRAKİ İLK 100 GÜN VAATLERİ

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay mitinginde konuştu. Seçimden sonraki 100 gün içinde yapacaklarını anlatan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Muharrem İnce başkan seçilirse yardımları kesecek' cümlelerine de yanıt verdi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay mitinginde, cumhurbaşkanı seçildiği takdirde 100 gün içinde yapacaklarını anlattı. İnce, "OHAL'i kaldıracağım. Terör örgütleriyle amansız mücadele edilecek. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacak. Cemevlerinin statüsünü 100 gün içinde ibadethane olarak değiştireceğiz" dedi.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, Hatay'ın Defne ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Sevgi Parkı'nın önündeki alanda kalabalığa hitap eden İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda ilk haftadan başlayıp, 100'üncü güne kadar yapacaklarını sıraladı. İnce, "OHAL'i kaldıracağım. Merkez Bankası özerk bir yapıya kavuşacak. Bakanlar Kurulu'nu toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde yapacağım. Yani bakanlar arasında liyakat esas olacak; ama toplumu da kucaklayacak her kesimden insan olacak. Terör örgütleriyle amansız bir mücadele edilecek. Passolig'i hemen kaldıracağım. Türkiye'nin Şam Büyükelçisi'ni hemen atayacağım. Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olacaktır. Bağımsız, tarafsız, adil bir yargı için cumhurbaşkanı salona girdiğinde ayağa kalkmayacak yargıçlar arıyorum. 100 gün içinde 81 milyonun, sizlere şeref sözü, hiçbirinizin telefonu dinlenmeyecek" diye konuştu.

18-06/24/4.jpg

'KAPATILAN ASKERİ KURUMLARI AÇACAĞIM'

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilenlere seslenen İnce, "KHK ile işten atılan kardeşlerim. Hakkınızda bir dava açılmışsa dava sonucunu bekleyeceğiz; ama KHK ile atılmışsın, hakkında dava açılmamış, hemen işe iade edileceksin. Başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere kapatılan askeri kurumları hemen açacağım" dedi.

Vaatlerini sıralamaya devam eden İnce, şunları kaydetti:

"Medya ile ilgili yasalar çıkaracağız. Medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Aynı yalakalığı bana yapacaklar; ama ben istemiyorum. Cemevlerinin statüsünü 100 gün içinde ibadethane olarak değiştireceğiz hemen. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. Kimse senin mezhebine, cinsiyetine bakmayacak. 100 gün içinde 3600 ek göstergeyi vereceğiz. Ekonomiyle ilgili kurumların özerkliğini sağlayacağız. SAB ile müzakereleri hızlandıracağız. Hemen masaya oturacağız. Hemen Avrupa turu atıp, yeni Türkiye'yi anlatacağız. Bölünen bütün üniversiteleri birleştireceğiz. Hiçbir okulda ücret alınmayacak. Sınavlara ücretle girilmeyecek. 24 Kasım'da her öğretmene 1 maaş ikramiye vereceğiz. 24 Haziran'dan sonra mülakatı kaldıracağız. Çiftçinin mazotu 3 lira olacak. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak. 100 gün içinde çocuk bezindeki KDV inecek. Engelli kardeşim, 100 gün içinde Marmaris'teki yazlık sarayda tatil yapmaya başlayacaksınız."

SEÇİMDEN SONRAKİ İLK 100 GÜN VAATLERİ

"100 gün içinde Cemevleri dini kurum statüsüne alınacak. Medya için kanun çıkartacağız kimseye yalakalık yapmayacak. Kamuda yükselme için kanunlar koyacağız. Ekonomi ile ilgili temel kurumların özerkliğini sağlayacağız. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat, Halk, Kalkınma ve EGZİM Bank'ı yeniden düzenleyeceğiz. AB ile müzakereleri hızlandıracağız. Avrupa'nın başkentlerini gezip, yeni ve özgür Türkiye'yi anlatacağım. 100 gün içinde Erdoğan'ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğim. 100 gün içinde hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. Sınav ücretlerinin tümünü kaldırıyoruz. 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz. Mülakatların tümünü kaldıracağız. Çiftçinin mazotu 3 lira, asgari ücret 2200 lira en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Kurban Bayramı'nda tüm emeklilere 1 asgari ücret verilecek. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğim. Spor yönetimi özerkleşecek. Çocuk bezindeki yüzde 18 KDV inecek. 100 gün içinde Marmaris'teki yazlık sarayda engelliler tatil yapmaya başlayacak."

18-06/24/3.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A YARDIM YANITI

"Ben gelecek diyorum, ben nano teknoloji diyorum, endüstri 4-0 diyorum arkadaş da kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanı'nı da alet ediyor bu işe. Erdoğan artık yorgun bir adam, hayali olmayan bir adam. O yerli otomobil deyince kaportasını ben ise beynini anlıyorum. 'İnce kazanırsa yardımları kesecek' diyorlar. Doğum, gebelik, şartlı eğitim, muhtaç asker ailelerine yardım, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı gibi yardımlar asla kesilmeyecek. Enflasyon oranını da artıracağız. Bu yardımlar her yıl enflasyon oranında artacak."

'DİNDAR NESİL YETİŞTİRMEK AİLENİN İŞİDİR?'

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda din eğitiminde değişiklik yapacaklarını belirten Muharrem İnce, "Dindar nesil yetiştirmek ailenin işidir. Buna karşı değilim; ama buna aile karar verir. Ben değil, devlet değil. Din eğitimini şöyle yapacağız. Muhafazakar bir aile diyorsa ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez; ben fıkıh istiyorum, kelam, hadis istiyorum' derse seçmeli ders olarak 'Baş üstüne' deyip, o dersleri veririz. Ama bir başka aile diyorsa ki 'Ben zorunlu bu din dersini istemiyorum' ona da vermiyoruz. İsteyene istediği kadar, istemeyene yok. Böyle düzenleyeceğiz. Sizin çocuklarınıza ben güzel hayaller kurduracağım. Sizin çocuklarınıza matematik öğreteceğiz, yabancı dil öğreteceğiz, 'nitelikli- niteliksiz' okul ayrımını kaldıracağız. Ayın 22'sinde sınavlar açıklanacaktı. Ne yaptılar? 26'sına aldılar. Niye? Çocuklar açıkta kalacak çünkü. Veliler size sesleniyorum; bu aldatmacaya bir son verelim. Hep birlikte 24 Haziran'da özgür bir Türkiye'nin hayalini kuralım" diye konuştu.

Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? Türkiye, Cumhurbaşkanlığı 2018 seçimlerinde Muharrem İnce oy oranı ve Erdoğan oy oranlarına kilitlendi. Siyasilerin günlerdir süren miting maratonunun ardından söz artık seçmende... Seçim sürecinde iki isim ön plana çıktı. Biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir diğeri ise CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce... Peki Erdoğan ve Muharrem İnce yüzde kaç oy aldı? İşte Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları...

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN