Canlı! Siirt seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri Siirt oy oranları ne?

Canlı! Siirt seçim sonuçları 2018 | Milletvekili seçimleri Siirt oy oranları ne?

Son dakika 2018 Siirt seçim sonuçları haberimizde. Siirt'de 160 bin seçmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçları için sandığa gitti. Peki kentte seçim sonuçları partilerin oy oranları ne? Anlık Siirt'te hangi parti ne kadar oy aldı. Cuhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener'in oy yüzdei ne? Cumhur İttifakı mı önde, Millet İttifakı mı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda.

Oylar sayılırken tüm Türkiye sandıktan çıkacak seçim sonuçularına kilitlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoan'ın memleketi olan Siirt'te de seçim sonuçları merak ediliyor. Peki Siirt oy oranalrı ne? Cumhur İttifakı mı önde yoksa Millet İttifakı mı? 24 Haziran 27. dönem milletvekili genel seçimleri ce cumhurbaşkanlığı seçimleri Siirt sonucu tüm detaylarıyla anlık olarak haberimizde...

ASKERİ HELİKOPTERLE TAŞINDI

Diyarbakır ve Siirt'te, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için kırsal bölgedeki bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbalar askeri helikopterle götürüldü.

Seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbalar, Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığından havalanan askeri helikopterle ilçe merkezlerinden alınarak, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Lice'nin Üçdamlar, Oyuklu, Tepe ve Kayacık mahalleleri, Hani'nin Topçular, Dicle'nin Yokuşlu ve Kulp'un Bayır ve Aygün mahallelerine taşındı.

18-06/24/20180624_2_31092661_34990331.jpg

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından havalanan askeri helikopterler, Eruh, Pervari ve Şirvan ilçe merkezlerinden seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbaları aldı.

Helikopterler, güvenlik gerekçesiyle seçim görevlilerini ve oy pusulalarını 3 ilçedeki 12 seçim bölgesine götürdü.

Görevlilerin, oy kullanma işlemi sonrası yeniden helikopterle alınıp ilçe merkezlerindeki ilçe seçim kurulu başkanlıklarına bırakılacakları öğrenildi.

SİİRT VALİSİ OYUNU KULLANDI

Siirt Valisi Ali Fuat Atik ve eşi Fulya Atik Mehmetçik İlkokulu 1042 numaralı salonda oy kullandı. Vali Atik, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanmak üzere saat 10.00’da Mehmetçik İlkokuluna geldi.

18-06/24/aw427209_01.jpg

Oy kullanan Vali Atik, seçimin ülkeye ve millete hayırlı olması temennisinde bulundu. Vali Atik, kent genelinde her türlü güvenlik önleminin alındığını ifade ederek, "Seçimlerin güven ortamı içerisinde, huzur ve hoşgörünün egemen olduğu bir atmosferde geçeceğine inanıyoruz" dedi.

2018 SİİRT SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM

Siirt'te 679 sandıkta 168 bin seçmen oy kullandı. AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakı mı kentte oyları aldı? Siirt seçim sonuçları ve ilçelerdeki partilerin oy oranalrını aşağıdaki linke tıklayarak ya da sürekli güncelenen sayfamızda kalarak takip edebilirsiniz. 

 18-06/16/siirt-secim-sonuclari-2018-1529147331.jpg

İLÇE İLÇE SİİRT SEÇİM SONUÇLARI 2018

Siirt'in 7 ilçesindeki seçim sonuçlarını da karar.com'dan takip edebilirsiniz. Aşağıdaki linklere tıklayarak ilçelerin seçim sonuçlarına ulaşibilirsiniz.  

Baykan seçim sonuçları

Eruh seçim sonuçları

Kurtalan seçim sonuçları

Pervari seçim sonuçları

Siirt seçim sonuçları

Şirvan seçim sonuçları

Tillo seçim sonuçları

SİİRT SONUÇLARI 1 KASIM SEÇİMLERİ

Siirt 1 Kasım seçim sonuçlarına göre, HDP yüzde  58,28, AK PARTİ yüzde 36,67, CHP yüzde 1,65 oy almıştı. Bir öncesi seçimlerde yani 7 Haziran seçim sonuçlarına göre ise HDP  % 65.8, AK Parti % 28.2 , CHP %1.2 , MHP % 2.4 oy almıştı. 24 Haziran Siirt seçim sonuçlarını etkileyecek en önemli unsur ise Saadet Partisi'nin Millet İttifakı içinde olması ve baraj sorunu yaşamaması. Ayrıca İYİ Parti'nin milliyetçi tabandan koparacağı oylar dengeleri değiştirebilir.

18-06/16/siirt-1-kasim-7-haziran.jpg 

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AK Parti Siirt'den1 milletvekili,  HDP ise 2 milletvekili çıkarmıştı. Diğer partiler ise vekil çıkaramamıştı.

SİİRT'DE DİĞER PARTİLERİN OY ORANI

18-06/16/siirt-2018-secim.jpg

SİİRT'DE SON SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK PARTİ:

Yasin Aktay

Kadri Yıldırım

HDP:

Besime Konca

2018 SİİRT AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Peki Siirtli seçmenler hangi milletvekili adayları için sandığa gitti. İşte partilerin adayları: 

Osman Ören

Sadettin Sabaz

Lokman Özcan

SİİRT CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Cahfer Saklan

Hikmet Akar

Hasan Alp

SİİRT MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Faraç Çelebi

Zeydin Özcan

Seydan Danış 

SİİRT İYİ PARTİMİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Cahfer Saklan

Hikmet Akar

Hasan Alp

SİİRT HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Meral Danış Beştaş

Sıdık Taş

Hayrettin Şen

SİİRT SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Arıkan 

Mehmet Nurullah Işık 

Barış Özcan 

YSK'DAN CEP TELEFONU UYARISI

SK Başkanı Sadi Güven imzasıyla il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına görüntü kaydedici cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmemesine yönelik yazı gönderildi. 

Yazıda, 298 sayılı Kanun'da "Seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasaktır. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilir ve oy kullanma işlemi bittikten sonra seçmene iade edilir." hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. 

18-06/16/2-1529140508.jpg

Sandık kurulunun oluşumu, görevleri ve yetkilerini düzenleyen genelgede de bu konunun yer aldığı belirtilen yazıda, "Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek, seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici ve haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmemeleri gerektiğinin sandık kurulu başkanlarına hatırlatılması hususunda bilgi ve gereği önemle rica olunur." değerlendirmesinde bulundu.

27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne, AK Parti, CHP, HDP, HÜDA PAR, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ile Vatan Partisi katıldı. BTP seçimlerden çekildi. BBP'nin adayları AK Parti, DP'nin adayları ise İYİ Parti listelerinden seçime girdi. 

OYLAR HANGİ DURUMDA GEÇERSİZ SAYILDI

Siyasi partilerin oy pusulasındaki yeri için YSK'de yapılan kura çekimine göre AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu, BBP'nin destek verdiği "Cumhur İttifakı" oy pusulasının ilk sırasında, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu "Millet İttifakı" son sırasında olacak. Oy pusulasında HÜDA PAR ikinci, Vatan Partisi üçüncü, HDP dördüncü sırada yer alacak.

 

18-06/16/siirt1.jpg

SİİRT HAKKINDA KISA BİLGİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 41° 57' doğu boylamı ve 37° -55' kuzey enlemi üzerinde yer alan Siirt doğudan Şırnak ve Van, kuzeyden Batman ve Bitlis, batıdan Batman, güneyden Mardin ve Şırnak İlleri ile çevrilidir. İl topraklarının büyük bölümü dağlarla kaplıdır. Kuzeyde Muş Güneyi Dağları, doğuda Siirt Doğusu Dağları İl’in doğal sınırlarını oluşturan sıra dağlardır. 1990 yılında değişen sınırlardan sonra Siirt İli ’nin yüzölçümü 6.186 Km²’ye inmiş Km² ’ ye ise 42 kişi düşmüştür. 1997 yılı nüfus sayımına göre 263.258 kişilik nüfusuyla Türkiye toplam nüfusunun %4’ünü barındırmaktadır.

Son dakika 2018 Siirt seçim sonuçları haberimizde. Siirt'de 160 bin seçmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçları için sandığa gitti. Peki kentte seçim sonuçları partilerin oy oranları ne? Anlık Siirt'te hangi parti ne kadar oy aldı. Cuhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener'in oy yüzdei ne? Cumhur İttifakı mı önde, Millet İttifakı mı? Tüm bu soruların cevabı haberimizde ve SEÇİM 2018 sayfamızda. 

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN