Cumhurbaşkanlığı Manisa seçim sonucu | Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranı 2018

Cumhurbaşkanlığı Manisa seçim sonucu | Cumhur İttifakı Millet İttifakı Manisa oy oranı 2018

Oylar sayılıyor. Türkiye sandıklara kilitlendi. Manisa Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları ve Cumhur İttifakı Millet İttifakı oy yüzdeleri de diğer illerdeki gibi merak ediyor. Peki Manisa seçim sonuçları 2018 son durum ne? Partilerin oy dağılımı nasıl? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce oy yüzdeleri ne? Tüm detaylar ile Ahmetli Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu, Yunusemre ilçeleri seçim sonuçları haberimizde.

Cumhurbaşkanlığı Manisa seçim sonucu ve adayların oy oranı haberimizde. Oylar sayılırken Manisa'dan da ilk seçim sonuçları gelmeye başladı. Recep Tayyip Erdoğan Muharrem İnce Manisa oy oranları ne? Millet İtitfakı mı Cumhur İttifakı mı Manisa'da önde? Yaklaşık 1 milyon seçmenin sandığa gittiği Manisa partilerin oy aranı nasıl şekillendi? Haberimizden hem kentteki partilerin oy oranlarını hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adayın en çok oy aldığını takip edebilir, aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.  

MANİSA SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Manisa'da merkez ilçe ile Ahmetli, Akhisar, Alaşehir, Demirci, Gölmarmara, Gördes, Kırkağaç, Köprübaşı, Kula, Salihli, Sarıgöl, Saruhanlı, Selendi, Soma, Şehzadeler, Turgutlu, Yunusemre'de seçmenler sandığa gitti. Manisalılar cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Meral Akşener ve diğer adaylar için oy kullanırken, Cumhur İttifakı (AK PARTİ MHP) ya da Millet İttifakı (CHP İYİ PARTİ SAADET PARTİSİ) ile diğer partiler arasında tercih yaptı. İttifak sisteminin ilk kez uygulandığı ve Cumhurbaşkanı'nın yeni sisteme göre ilk kez seçildiği 24 Haziran seçimlerinde Manisa partilerin oy oranları, kazanan milletvekillerinin kimler olduğu netleştikçe bu sayfada olacak.

18-06/19/manisa-secim-sonuclari-2018.jpg

İLÇE İLÇE MANİSA SEÇİM SONUÇLARI 2018

Manisa ve 17 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Ahmetli partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Akhisar partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Alaşehir partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Demirci partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Gölmarmara partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Gördes partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Kırkağaç partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Köprübaşı partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Kula partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Salihli partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Sarıgöl partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Saruhanlı partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Selendi partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Soma partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Şehzadeler partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Turgutlu partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

Yunusemre partilerin oy oranları ve seçim sonuçları

MANİSA 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

Manisa 1 Kasım seçim sonuçlarına gere AK Parti %44.0, Cumhuriyet Halk Partisi %29.7, Milliyetçi Hareket Partisi %18.0, ve Halkların Demokratik Partisi %5.4 oy oy almıştı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %36,83 , Cumhuriyet Halk Partisi %29,22 , Milliyetçi Hareket Partisi %23,76 ve Halkların Demokratik Partisi %6,73 oy oranları ile Manisa ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. 

18-06/19/manisa-7-haziran.jpg

18-06/19/manisa-1-kasim.jpg
Manisa'da AK Parti'nin şanslı olduğu görülürken, CHP'nin dikkat çeken bir oranda oyu var. Milletvekili seçimlerinin bu açıdan çekişmeli geçeceğini söylemek mümkün. İYİ Parti'ye de gösterilen ilgi de gözönüne alındığında Manisa Milletvekili ve oy oranları dağılımında sürprizler olabilir. 

MANİSA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

ERDOĞAN'IN SİYASİ ZAFERLERİ

-1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

-2002'de AK Parti'yi yüzde 34 oyla iktidara taşıdı.

-2004'te belediye seçimlerinden yüzde 41.7'lik oyla çıkarak Türkiye genelinde ağırlıklı olarak belediyelerde de iktidar oldu.

-22 Temmuz 2007'de yüzde 47 oy alarak ikinci kez iktidar oldu.

-2008'de Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesine ilişkin referandumu halka götürdü. Referandumdan yüzde 69.12 galip çıktı.

-29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde yüzde 38.6 ile yine galip çıktı.

-12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu'ndan da yüzde 58'lik oyla galip çıktı.

-12 Haziran 2011'de yüzde 49.8 oy alarak üçüncü kez iktidar oldu.

- 30 Mart 2014 yılında düzenlenen seçimlerde milletin tercihi bir kez daha AK Parti oldu: Yüzde 45.6

- 10 Ağustos 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan ilk kez halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı oldu.

-7 Haziran 2015'te sandıktan birinci çıkan parti AK Parti'ydi: Yüzde 40,87

- 1 Kasım 2015.. Millet bir kez daha istikrar diyerek AK Parti'yi yüzde 49,50'lik oy oranıyla iktidara taşıdı.

-16 Nisan 2017'de düzenlenen anayasa değişikliği referandumunda da halkın tercihi Erdoğan'dı: Yüzde 51,41

18-06/24/21-1529850717.jpg

AKÇAY OYUNU MANİSA'DA KULLANDI

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, oyunu memleketi Manisa'da kullandı. Akçay ile eşi Naciye Akçay ile kayıtlı oldukları Yunusemre ilçesindeki Cemal Ergün İlkokulu'ndaki 1406 numaralı sandıkta oylarını kullandı.

 
 
18-06/24/20-1529850654.jpg
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Demirci İlçe Başkanı Yılmaz Ayhan, İYİ Parti'nin seçim afişlerini ilçedeki otobüs duraklarına izinsiz yapıştırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını, İlçe Seçim Kuruluna da başvuru yaptıklarını belirtti.

18-06/24/8-1529850793.jpg

İLK TURDA KİMSE YÜZDE 50’YE ULAŞAMAZSA NE OLACAK?

İlk turda Cumhurbaşkanı adaylarından hiçbirisi oyların %50’sinden fazlasını alamazsa, 8 Temmuz 2018’de ikinci tur seçimleri olacak. İkinci tura normal şartlarda birinci turda en çok oyu alan ilk iki aday katılacak. İkinci tura katılmaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılmaması halinde; ikinci oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesi suretiyle yapılacak. Diğer tüm adayların ikinci oylamaya katılamadığı ve ikinci oylamaya tek adayın kalması halinde, bu oylama referandum şeklinde yapılacak. Aday, geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı takdirde Cumhurbaşkanı seçilecek. Oylamada, adayın geçerli oyların çoğunluğunu alamaması halinde sadece Cumhurbaşkanı seçimi yenilenecek.

NASIL OY KULLANACAĞIZ?

24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği için iki ayrı oy pusulası ve sandık kurulacak. Milletvekilliği seçimi oy pusulalarında, parti ittifakları özel olarak belirtilecek. Örneğin “Millet İttifakı” ibaresinin altında CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP logoları ayrı ayrı bulunacak. Seçmen tercih ettiği partinin kısmına mühür basacak, ancak oyların sayımı esnasında iki partinin aldığı oy toplanarak ittifakın hanesine yazılacak.

YSK'nın görev ve yetkileri

1. Seçimlerde, içine oy pusulası konulacak olan zarfların, icabında her seçim için başka başka renk ve ölçüde olmak ve gerek piyasada, gerek Devlet Malzeme Ofisince imal edilen veya ettirilen veya depolarında bulunan zarfların renklerinden ve ölçülerinden farklı ve kağıdında "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranı bulunmak üzere, yeteri kadar özel zarf imal ettirmek ve bu imalatı, kağıt hamurundan başlıyarak zarfın, imaline ve teslim alınmasına kadar olan safhalarını; yapılacak işin hacmi, süresi ve niteliği dikkate alınarak belirleyeceği kendi üye veya üyelerinin veya imal ve teslim yerinde yetki vereceği ilçe seçim kurulu başkanının, il seçim kurulu başkanı ya da üyesi hakim veya hakimlerinin devamlı gözetim ve denetimi altında yaptırmak ve bu zarfları il seçim kurullarına, her ilin ihtiyacına yetecek sayıda, alındı belgeleri karşılığında göndermek,

2. Özel zarfların imali için gerekli "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigran kalıpları ile zarf ölçü kalıplarını yaptırıp gerekli miktarda kağıt ve zarf imalinden sonra saklamak, 

3. Katlanıp bir kenarı yapıştırıldıktan sonra zarf haline gelebilen "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranını taşıyan birleşik oy pusulalarını, her (400)'ü ve her (400)'lük paketi, aynı numarayı taşımak üzere bastırmak ve her sandık için bir paket, ilçe seçim kurullarına zamanında ulaştırmak, 3. Bu Kanunda sözkonusu edilen bütün işlemlerin gerektirdiği form, evrak, liste gibi her türlü basılı kağıdın tasarım ve baskısını yaptırmak, il ve ilçe seçim kurullarına zamanında ve ihtiyacı kadar ulaşımını sağlamak,

4. Tüzüklerine göre ilk genel kongresini yapmış olup, illerin en az yarısında ve en az altı ay evvel il ve ilçe teşkilatını kurmuş bulunan siyasi partilerin adlarını, ilçe seçim kurullarının yeniden kurulması için öngörülen ayların ikinci haftasında tespit ve ilan etmek,

5. İl ve İlçe seçim kurullarının teşekkülünü sağlamak, İl seçim kurullarının teşekkülüne, işlemlerine ve kararlarına karşı yapılacak itirazları, oy verme gününden önce ve itiraz konusunun gerektirdiği süratle, kesin karara bağlamak,

6. Adaylığa ait itirazlar hakkında bu Kanun ve özel kanunları gereğince kesin karar vermek,

7. İl seçim kurullarınca, oy verme günü işlemleri hakkında verilmiş olan kararlara karşı yapılan itirazları derhal inceleyip kesin karara bağlamak,

8. İl seçim kurullarınca düzenlenen tutanaklara karşı yapılan itirazları inceleyip kesin karara bağlamak,

9. Seçimlerden sonra, kendisine süresi içinde yapılan, seçimin sonucuna müessir olacak ve o çevre seçiminin veya seçilenlerden bir veya birkaçının tutanağının iptalini gerektirecek mahiyette itirazları, altkurullara yapılan itirazların silsilesine ve sürelerine uygunluğunu araştırmaksızın inceleyip kesin karara bağlamak,

10. İl seçim kurulları başkanlıklarınca seçim işlerinin yürütülmesi hakkında sorulacak hususları derhal cevaplandırmak ve seçimin bütün yurtta düzenle yapılmasını sağlayacak tedbirleri almak ve bu hususta gereken genelgeleri zamanında yapmak,

11. Siyasi partilerin milletvekili genel ve ara seçimlerine ve belediye başkanlığı ile belediye meclisi, il genel meclisi üyelikleri genel ve ara seçimlerine katılabilmeleri için illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmaları veya Türkiye Büyük Millet Meclisinde gruplarının bulunması şarttır. Bir ilde teşkilatlanma, merkez ilçesi dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilat kurmayı gerektirir. Bu esaslar dairesinde seçime katılabilecek siyasi partiler tespit ve seçimin başlangıç tarihinden on gün, seçimin yenilenmesi halinde yenileme kararının ilanından sonraki beş gün içinde ilan etmek.

12. Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğü kuruluş ve işleyişi ve diğer çalışma konuları ile ilgili ilkeleri belirlemek, yönetmelikleri yayınlamak, programlarını yapmak ve denetlemek.

13. Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunun oluşturulmasını ve yurt dışında bulunan vatandaşların oy kullanmalarını sağlamak üzere gerekli düzenlemeleri yapmak.

14. Kanunla kendisine verilen başkaca görevleri yapmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi zaferleri

Türkiye, 24 Haziran'da sandık başına giderek ülkenin geleceğini belirleyecek.

Yayınlanan son anketlere göre; bir tarafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir tarafta CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi geçmişi başarılarla dolu.

İnce, tüm çabalarına rağmen CHP Genel Başkanlığı koltuğuna bile oturamadığı için henüz bir başarısı yok.

 

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Toplam Sandık:46
Toplam Seçmen:12.678
Açılan Sandık:12
Açılan Sandık Oranı:% 26,09
Kullanılan Oy:2.048
Geçerli Oy:2.012
Katılım Oranı:% 93,3

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 53,331.073
  AK PARTİ:% 42,99865
  MHP:% 10,34208
MİLLET İTTİFAKI:% 41825
  CHP:% 24,16486
  İYİ PARTİ:% 16,3328
  SAADET PARTİSİ:% 0,5511
HDP:% 2,7355
DİĞER:% 2,5351
HÜDA PAR:% 0,24
VATAN PARTİSİ:% 0,24

AKHİSAR

Toplam Sandık:411
Toplam Seçmen:130.082
Açılan Sandık:23
Açılan Sandık Oranı:% 5,6
Kullanılan Oy:2.818
Geçerli Oy:2.762
Katılım Oranı:% 94,88

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 66,871.847
  AK PARTİ:% 57,461.587
  MHP:% 9,41260
MİLLET İTTİFAKI:% 28,17778
  CHP:% 20,31561
  İYİ PARTİ:% 7,31202
  SAADET PARTİSİ:% 0,5415
DİĞER:% 3,2991
HDP:% 1,0930
HÜDA PAR:% 0,3610
VATAN PARTİSİ:% 0,226

ALAŞEHİR

Toplam Sandık:257
Toplam Seçmen:75.827
Açılan Sandık:10
Açılan Sandık Oranı:% 3,89
Kullanılan Oy:1.475
Geçerli Oy:1.434
Katılım Oranı:% 91,9

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 55,37794
  AK PARTİ:% 45,96659
  MHP:% 9,41135
MİLLET İTTİFAKI:% 41,84600
  CHP:% 25,31363
  İYİ PARTİ:% 15,2218
  SAADET PARTİSİ:% 1,3219
HDP:% 0,7711
VATAN PARTİSİ:% 0,710
DİĞER:% 0,710
HÜDA PAR:% 0,639

DEMİRCİ

Toplam Sandık:135
Toplam Seçmen:30.266
Açılan Sandık:55
Açılan Sandık Oranı:% 40,74
Kullanılan Oy:8.380
Geçerli Oy:8.273
Katılım Oranı:% 91,68

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 71,415.908
  AK PARTİ:% 59,524.924
  MHP:% 11,89984
MİLLET İTTİFAKI:% 25,992.150
  CHP:% 12,631.045
  İYİ PARTİ:% 11,58958
  SAADET PARTİSİ:% 1,78147
DİĞER:% 1,75145
HDP:% 0,5344
VATAN PARTİSİ:% 0,2117
HÜDA PAR:% 0,119

GÖLMARMARA

Toplam Sandık:42
Toplam Seçmen:11.333
Açılan Sandık:3
Açılan Sandık Oranı:% 7,14
Kullanılan Oy:250
Geçerli Oy:244
Katılım Oranı:% 94,34

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 72,54177
  AK PARTİ:% 63,52155
  MHP:% 9,0222
MİLLET İTTİFAKI:% 20,951
  CHP:% 11,4828
  İYİ PARTİ:% 9,0222
  SAADET PARTİSİ:% 0,411
DİĞER:% 5,7414
HDP:% 0,822

GÖRDES

Toplam Sandık:95
Toplam Seçmen:22.759
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 20
Kullanılan Oy:2.889
Geçerli Oy:2.793
Katılım Oranı:% 93,37

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 68,711.919
  AK PARTİ:% 57,431.604
  MHP:% 11,28315
MİLLET İTTİFAKI:% 27,5768
  CHP:% 13,53378
  İYİ PARTİ:% 13,28371
  SAADET PARTİSİ:% 0,6819
DİĞER:% 2,2262
HDP:% 0,7922
VATAN PARTİSİ:% 0,5415
HÜDA PAR:% 0,257

KIRKAĞAÇ

Toplam Sandık:104
Toplam Seçmen:29.256
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 18,27
Kullanılan Oy:4.269
Geçerli Oy:4.225
Katılım Oranı:% 91,65

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 69,422.933
  AK PARTİ:% 59,412.510
  MHP:% 10,01423
MİLLET İTTİFAKI:% 28,41.200
  CHP:% 14,75623
  İYİ PARTİ:% 12,85543
  SAADET PARTİSİ:% 0,834
DİĞER:% 0,8335
HDP:% 0,7833
HÜDA PAR:% 0,2812
VATAN PARTİSİ:% 0,2812

KÖPRÜBAŞI

Toplam Sandık:62
Toplam Seçmen:10.867
Açılan Sandık:12
Açılan Sandık Oranı:% 19,35
Kullanılan Oy:791
Geçerli Oy:772
Katılım Oranı:% 93,39

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 69,95540
  AK PARTİ:% 58,42451
  MHP:% 11,5389
MİLLET İTTİFAKI:% 25,91200
  CHP:% 13,86107
  İYİ PARTİ:% 11,9292
  SAADET PARTİSİ:% 0,131
HDP:% 3,2425
DİĞER:% 0,786
HÜDA PAR:% 0,131

KULA

Toplam Sandık:136
Toplam Seçmen:34.703
Açılan Sandık:18
Açılan Sandık Oranı:% 13,24
Kullanılan Oy:3.822
Geçerli Oy:3.746
Katılım Oranı:% 91,9

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 63,722.387
  AK PARTİ:% 45,381.700
  MHP:% 18,34687
MİLLET İTTİFAKI:% 32,941.234
  CHP:% 17,19644
  İYİ PARTİ:% 15,16568
  SAADET PARTİSİ:% 0,5922
DİĞER:% 1,8469
HDP:% 1,2346
VATAN PARTİSİ:% 0,166
HÜDA PAR:% 0,114

SALİHLİ

Toplam Sandık:387
Toplam Seçmen:123.901
Açılan Sandık:23
Açılan Sandık Oranı:% 5,94
Kullanılan Oy:4.338
Geçerli Oy:4.315
Katılım Oranı:% 89,46

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 50,242.168
  AK PARTİ:% 37,51.618
  MHP:% 12,75550
MİLLET İTTİFAKI:% 43,341.870
  CHP:% 30,271.306
  İYİ PARTİ:% 12,63545
  SAADET PARTİSİ:% 0,4419
HDP:% 3,85166
DİĞER:% 2,1894
HÜDA PAR:% 0,219
VATAN PARTİSİ:% 0,198

SARIGÖL

Toplam Sandık:93
Toplam Seçmen:28.394
Açılan Sandık:8
Açılan Sandık Oranı:% 8,6
Kullanılan Oy:1.573
Geçerli Oy:1.566
Katılım Oranı:% 91,51

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 48,6761
  AK PARTİ:% 36,46571
  MHP:% 12,13190
MİLLET İTTİFAKI:% 48,15754
  CHP:% 27,59432
  İYİ PARTİ:% 18,77294
  SAADET PARTİSİ:% 1,7928
HDP:% 1,8529
DİĞER:% 0,7712
VATAN PARTİSİ:% 0,457
HÜDA PAR:% 0,193

SARUHANLI

Toplam Sandık:138
Toplam Seçmen:41.904
Açılan Sandık:19
Açılan Sandık Oranı:% 13,77
Kullanılan Oy:3.952
Geçerli Oy:3.920
Katılım Oranı:% 87,8

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 58,832.306
  AK PARTİ:% 47,911.878
  MHP:% 10,92428
MİLLET İTTİFAKI:% 37,121.455
  CHP:% 22,78893
  İYİ PARTİ:% 13,65535
  SAADET PARTİSİ:% 0,6927
HDP:% 2,58101
DİĞER:% 1,1545
VATAN PARTİSİ:% 0,187
HÜDA PAR:% 0,156

SELENDİ

Toplam Sandık:83
Toplam Seçmen:16.025
Açılan Sandık:1
Açılan Sandık Oranı:% 1,2
Kullanılan Oy:248
Geçerli Oy:246
Katılım Oranı:% 91,18

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 60,98150
  MHP:% 31,7178
  AK PARTİ:% 29,2772
MİLLET İTTİFAKI:% 32,1179
  CHP:% 19,9249
  İYİ PARTİ:% 11,7929
  SAADET PARTİSİ:% 0,411
DİĞER:% 3,669
HDP:% 2,446
HÜDA PAR:% 0,812

SOMA

Toplam Sandık:269
Toplam Seçmen:79.850
Açılan Sandık:14
Açılan Sandık Oranı:% 5,2
Kullanılan Oy:3.206
Geçerli Oy:3.172
Katılım Oranı:% 91,97

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 64,852.057
  AK PARTİ:% 51,451.632
  MHP:% 13,4425
MİLLET İTTİFAKI:% 29,76944
  CHP:% 17,65560
  İYİ PARTİ:% 10,47332
  SAADET PARTİSİ:% 1,6452
HDP:% 3,69117
DİĞER:% 1,3944
HÜDA PAR:% 0,258
VATAN PARTİSİ:% 0,062

ŞEHZADELER

Toplam Sandık:358
Toplam Seçmen:120.239
Açılan Sandık:18
Açılan Sandık Oranı:% 5,03
Kullanılan Oy:4.317
Geçerli Oy:4.254
Katılım Oranı:% 92,32

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,912.336
  AK PARTİ:% 42,311.800
  MHP:% 12,6536
MİLLET İTTİFAKI:% 39,81.693
  CHP:% 21,3906
  İYİ PARTİ:% 17,75755
  SAADET PARTİSİ:% 0,7532
HDP:% 2,84121
DİĞER:% 2,1491
HÜDA PAR:% 0,219
VATAN PARTİSİ:% 0,094

TURGUTLU

Toplam Sandık:343
Toplam Seçmen:116.822
Açılan Sandık:11
Açılan Sandık Oranı:% 3,21
Kullanılan Oy:1.974
Geçerli Oy:1.940
Katılım Oranı:% 92,46

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 54,541.058
  AK PARTİ:% 45,21877
  MHP:% 9,33181
MİLLET İTTİFAKI:% 42,22819
  CHP:% 25,88502
  İYİ PARTİ:% 15,52301
  SAADET PARTİSİ:% 0,8216
DİĞER:% 1,5530
HDP:% 1,4929
HÜDA PAR:% 0,12
VATAN PARTİSİ:% 0,12

YUNUSEMRE

Toplam Sandık:477
Toplam Seçmen:159.722
Açılan Sandık:33
Açılan Sandık Oranı:% 6,92
Kullanılan Oy:4.811
Geçerli Oy:4.719
Katılım Oranı:% 97,43

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 73,133.451
  AK PARTİ:% 59,862.825
  MHP:% 13,27626
MİLLET İTTİFAKI:% 23,731.120
  CHP:% 14,3675
  İYİ PARTİ:% 8,79415
  SAADET PARTİSİ:% 0,6430
DİĞER:% 1,8286
HDP:% 1,152
VATAN PARTİSİ:% 0,157
HÜDA PAR:% 0,063

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN