90 ülkeye ihracat yapıyordu: Ev ve mutfak eşyası devi konkordato ilan etti

90 ülkeye ihracat yapıyordu: Ev ve mutfak eşyası devi konkordato ilan etti

Türkiye’de mutfak ve ev eşyalarını 90’dan fazla ülkeye ihraç eden Qlux Ideas AŞ için mahkeme bir yıllık kesin mühlet kararı verdi. Mayıs 2026’da başlayan konkordato sürecinde şirketin mali yapısının yeniden düzenlenmesi hedeflenirken, komiser heyeti ve mevcut tedbirler görevini sürdürecek.

Türkiye’de ürettiği mutfak ve ev eşyalarını beş kıtada 90’dan fazla ülkeye ulaştıran Qlux Ideas AŞ hakkında bir yıllık kesin mühlet kararı verildi. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde faaliyet gösteren şirketin yanı sıra Genel Müdür Burak Önder ve Sebahattin Erçin de konkordato dosyasında yer alıyor.

MAHKEMEDEN BİR YILLIK KESİN MÜHLET KARARI

Lüleburgaz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla baktığı 2026/118 esas sayılı dosyada Qlux Ideas Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret AŞ ile Burak Önder ve Sebahattin Erçin için 22 Ekim 2026’dan itibaren bir yıl süreyle kesin mühlet uygulanmasına hükmetti.

21 Ekim tarihli ve ILN02575482 numaralı mahkeme ilanında, konkordato komiser heyetinin görevine devam edeceği ve daha önce alınan tedbirlerin kesin mühlet döneminde de geçerli olacağı belirtildi.

Kesin mühlet kararı, şirketin iflas ettiği anlamına gelmiyor. Bu aşamada şirketin mali durumunun iyileştirilmesine yönelik konkordato süreci mahkeme gözetiminde devam ediyor.

BEŞ KITADA 90’DAN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU

Qlux Ideas Genel Müdürü Burak Önder, Aralık 2024’te Dünya gazetesine verdiği röportajda şirketin beş kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Türkiye’de üretilen mutfak ve ev gereçlerini uluslararası pazarlara taşıyan şirket, şimdi mali yapısını yeniden düzenlemeye yönelik hukuki süreçle gündemde.

KONKORDATO SÜRECİ MAYIS AYINDA BAŞLADI

Şirket hakkında konkordato süreci Mayıs 2026’da başlatıldı. Mahkeme, 22 Mayıs’ta üç aylık geçici mühlet kararı verirken, 22 Ağustos’ta bu süreyi iki ay daha uzattı.

19 Ekim’de görülen duruşmanın ardından dosyada kesin mühlet aşamasına geçildi. 22 Ekim 2026 itibarıyla başlayan bir yıllık süreyle birlikte şirketin mali yeniden yapılandırma süreci yeni bir döneme girdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN