Amasya seçim sonuçları 2018 | Cumhurbaşkanlığı seçimi Amasya oy oranları

Amasya seçim sonuçları 2018 | Cumhurbaşkanlığı seçimi Amasya oy oranları

Amasya seçim sonuçları 24 Haziran akşamı sayfamızda olacak. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde Amasya'dan hangi sonuçlar çıkacak? Partiler kaç milletvekili çıkaracak? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları kaç? Amasya seçim sonuçlarını ve oy dağılımlarını detaylı olarak karar.com'dan takip edebilirsiniz. 1 Kasım'daki seçimlerde AK Parti yüzde 51,1 oy CHP ise 24,5 oy almıştı.

Amasya seçim sonuçlarından hangi parti birinci çıktı? Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimi için heyecan sürüyor. Amasya'da yaklşaık 220 bin seçmen sandık başına giredek oy kullanacak. Peki Amasya'da partiler kaç oy oranına ulaştı, kaç milletvekili çıkarttı? 24 Haziran seçimlerinde Amasya'nın merkez, Merzifon, Göynücek gibi ilçelerinin detaylı sonuçlarını da karar.com'dan sizlerle paylaşıyoruz. Cumhurbaşknlığı için aday olan Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener gibi isimlerden kimin öne çıkacağı merak ediliyor. Seçim 2018 akşamında bu soruların yanıtları belli olacak. 1 Kasım'daki genel seçimlerde AK Parti Amasya'da % 51,1 oy alırken, CHP % 24,5 oy, MHP ise 20,6 oy almıştı. 

AMASYA SEÇİM SONUÇLARI

Amasya seçim sonuçları diğer illerdeki gibi heyecanla bekleniyor. Türkiye'nin kilitlendiği 24 Haziran seçimlerinde, Amasya'dan hangi sonucun çıkacağını, oy oranlarını, milletvekili dağılımlarını ve son dakika gelişmelerini Karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

18-06/19/amasya.jpg

AMASYA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %45,77 , Cumhuriyet Halk Partisi %26,22 , Milliyetçi Hareket Partisi %22,92 ve Halkların Demokratik Partisi %1,18 oy oranları ile Amasya ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu. Geçmiş seçimlere bakıldığında Amasya'dan benzer sonuçların çıkması muhtemel. AK Parti'nin önde olduğu illerden olan Amasya'da 24 Haziran seçimlerinde hangi sonucun çıkacağını anlık olarak karar.com'dan öğrenebilirsiniz.

18-06/19/amasya-1529401838.jpg

AMASYA MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

AK Parti: Mehmet Naci Bostancı, Haluk İpek.

CHP: Mustafa Tuncer

AMASYA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

AMASYA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Levent Karahocagil
Hasan Çilez
Abdulkerim Buğra Şimşek

AMASYA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mustafa Tuncer
Mehmet Göl
Hüseyin Acar

AMASYA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Kadir Kutay
Murat Suşehirli
Ergani Canbolat

AMASYA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ahmet Fatih Coşar
Gökhan Lafçı
Medet Eroğlu

AMASYA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mahmut Çakar
Levent Şenol
Noğman Yüksel

İLÇE İLÇE AMASYA SEÇİM SONUÇLARI 2018

Amasya'nın merkez dahil 7 ilçesinden hangi sonuçların çıktığını, aşağıda paylaştığımız linker üzerinden öğrenebilirsiniz. 

Amasya merkez seçim sonuçları
Göynücek seçim sonuçları
Gümüşhacıköy seçim sonuçları
Hamamözü seçim sonuçları
Merzifon seçim sonuçları
Suluova seçim sonuçları
Taşova seçim sonuçları

AMASYA COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ

Genel Bilgiler

Yüzölçümü: 5.690 km²
Nüfusu: 328.674 (2007)
Nüfus Yoğunluğu: 58
Şehir Nüfusu: 201.331 (2007)
Köy Nüfusu: 127.343 (2007)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %1,65
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %19,15
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %-15,52
İl Trafik No: 05
İl Telefon Kodu: 358

Hakkında Bilgi

Amasya' nın İlçeleri: Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova, Taşova' dır.

Coğrafyası: Amasya, doğuda Tokat, güneyde Yozgat, batıda Çorum, kuzeyde Samsun İlleri ile çevrilidir. Yeşilırmağın Orta Karadeniz Dağları (Canik) arasında oluşturduğu vadi üzerinde kurulmuştur.

Akdağ, Tavşan Dağı, İnegöl Dağı, Kocacık Tepesi, Kırklar Dağı, Ferhat Dağı önemli dağlarıdır. Sulama amaçlı gölet ve barajlar ile sulanan verimli ovalara sahiptir. Borabay Gölü en önemli gölüdür. Yeşilırmak ve göletlerde yayın, sazan, turna, levrek, pullu gibi balık türleri bulunmaktadır.

İklimi: İlde Karadeniz iklimi - kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları kara iklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, kara iklimi kadar sert değildir.

Tarihçesi: İlk yerleşimin MÖ. 5.500 yıllarına kadar uzandığı belirlenen Amasya; Antik Çağdan günümüze kadar geçen zaman içerisinde Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapmıştır. 1386 yılında Osmanlı topraklarına katılan Amasya, Osmanlı padişah ve şehzadelerinin gösterdikleri özel ilgi nedenleriyle "şehzadeler şehri" olarak da ün yapmıştır.

Amasya, Kurtuluş Savaşı sırasında ön plana çıkmıştır. 19 Mayıs 1919' da Samsun' da başlayan Milli Mücadelenin ilk adımı 12 Haziran 1919' da Mustafa Kemal' in Amasya' ya gelmesiyle devam etmiştir. Kurtuluş Mücadelesinin planları hazırlanmış, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin toplanmasına burada karar verilmiş, 22 Haziran 1919' da yayınlanan Amasya Tamimi ile "Milletin İstiklalini yine milletin azim ve kararının kurtaracağı" Amasya' da ilan edilmiştir.

Amasya seçim sonuçları 24 Haziran akşamı sayfamızda olacak. Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili genel seçimlerinde Amasya'dan hangi sonuçlar çıkacak? Partiler kaç milletvekili çıkaracak? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları kaç? Amasya seçim sonuçlarını ve oy dağılımlarını detaylı olarak karar.com'dan takip edebilirsiniz. 1 Kasım'daki seçimlerde AK Parti yüzde 51,1 oy CHP ise 24,5 oy almıştı.

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN