24 Haziran sonuçları | Batman Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı

24 Haziran sonuçları | Batman Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı

Batman Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Batman'da sandık başına giden yaklaşık 193 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayını seçti ve oyunu kullandı. Peki Batman seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Batman cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve ilçeleri Batman, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason'daki sandıklardan ne çıktığını tüm detaylar sayfamızda.

Batman Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve kente  partilerin oy oranlarını ve milletvekili dağılımını haberimizde bulabilir, Genel Seçimlerde neler olduğunu an an takip edebilirsiniz. 24 Haziran seçimleri için sandık başına gidildi. Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. 2018 Genel Seçim sonuçları ne oldu? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranları ne? Son dakika haberleriyle birlikte Batman il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. İşte Batman, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason seçim sonuçları...

2018 Genel Seçimlerde sandıklar açılmaya başlandı ve ilk oylar belli oldu. Batman partilerin oy oranları, seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını haberimizde bulabilir son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Batman'da yaklaşık 193 bin seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Batman'da oy kullanan vatandaşlar 24 Haziran seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 24 haziran sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını, Batman ilçelerden seçim sonuçlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.  

BATMAN SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Batman'da merkez ilçe ile 6 ilçede 24 Haziran sabahı başlayan oy kullanma işlemi bitti ve merkez ilçe ve Batman, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason'da sandığa giden seçmenler şimdi de oy oranlarını, sandıktan cumhur ittifakı mı millet ittifakı mı çıktığını merak ediyor. 

18-06/21/batman-secim-sonuclari-2018-1.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Ak Parti %28.4, Cumhuriyet Halk Partisi %1.2, Milliyetçi Hareket Partisi %0.6, ve Halkların Demokratik Partisi %68.2 oy oy almıştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %18,18 , Cumhuriyet Halk Partisi %0,79 , Milliyetçi Hareket Partisi %1,04 ve Halkların Demokratik Partisi %72,58 oy oranları ile Batman ilinde en çok oy oranına sahip partiler olmuştu.

BATMAN 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

18-06/21/batman.jpg

İLÇE İLÇE BATMAN SEÇİM SONUÇLARI 2018

Batman ve 6 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Batman'da hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Batman 24 haziran sonuçları

Beşiri 24 haziran sonuçları

Gercüş 24 haziran sonuçları

Hasankeyf 24 haziran sonuçları

Kozluk 24 haziran sonuçları

Sason 24 haziran sonuçları

24 Haziran akşamı aksaray'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlendi. 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede HDP: yüzde 72.6, AK PARTİ: yüzde 18.2 , CHP yüzde 0.8 ve MHP: yüzde 1oy oranları ile Batman'da en çok oy alan 4 parti olmuştu.

24 Haziran seçimlerinde Batman 4 milletvekilini TBMM'ye gönderecek. Geçen seçimlerde 1 AK Parti'li vekil ve 3 HDP'li vekil meclise girebilmişti. Partilerin milletvekilliği için yarışacak adayları şöyle:

 

18-06/19/4-1529439409.jpg

BATMAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ziver Özdemir

Murat Güneştekin

Mehmet Şat

Murat Çiçek

Ayla Işık

BATMAN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ayhan Işık

Kayahan Kırmızıtaş

Nihat Demir

Bünyamin Nayman

Hamit Keskin 

BATMAN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

Behçet Deniz

Müjgan Arslan

Hayrettin Bektaş

Cemil Güzel

BATMAN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLAR 

Kısmet Çelik

Hasan Ölük Tansu Görkem

Beyhan Özgener

BATMAN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İdris Baluken

Feleknas Uca

Necdet İpekyüz

Ayşe Acar Başaran

Şükrü Baytar

BATMAN SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 

Faris Özdemir

Mustafa Yıldız

Mehmet Fırat

18-06/24/11-1529839698.jpg

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi. Bahçeli, seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek
HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı. Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "24 Haziran 2018 milletimiz açısından önemli bir gündür. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Şanlıurfa'da fazladan zarf atıldığı iddiasına ilişkin "Bilgi sahibi değilim, ancak sayın İçişleri Bakanı ve sorumlular gerekli tedbirleri almıştır. Sağlıklı bir seçim ortaya çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek.

18-06/24/oy-kullanmamanin-cezasi-1529840498.jpg

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALIRSA NE ZAMAN YAPILACAK?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi öncesi vatandaşlar, merak ettikleri soruların yanıtı internette araştırıyor. Seçimlere sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri de Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde ne zaman yapılacağı. Peki, seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak.

Türkiye 24 Haziran'da yeni dönem milletvekillerini ve Cumhurbaşkanı'nı seçmek için sandık başına gidecek. Seçimlere sayılı günler kala vatandaşlar da akıllarına takılan soruların yanıtını araştırıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine dair cevabı en çok merak edilen soru ise, 'Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak?'. İşte merak edilen bu sorunun yanıtı...

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE İKİNCİ TUR NE ZAMAN YAPILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) verdiği bilgilere göre; 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için oy kullanılacak seçimde ilk turda yüzde 50+1 oy oranı geçen aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. İlk turda hiçbir adayın 50+1 oy oranına ulaşamaması durumunda ise Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci tur yapılacak. Birinci turda en yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tur ise 8 Temmuz 2018 günü yapılacak. Bu turda en yüksek oyu alan aday Türkiye’nin Cumhurbaşkanı seçilecek.

18-06/21/1-1529578432.jpg

BATMAN'IN COĞRAFİ ÖZELLİKLERİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Batman ilinin, kuzey ve kuzeydoğusu yüksek, sarp ve dağlık olup güneyi ise dağlık ve engebelidir. Dicle nehri batıdan doğuya akarak il topraklarının içinden geçer. Batman çayı, Batman-Diyarbakır il sınırını çizerek Dicle nehri ile birleşir. 4000'i aşkın mağaranın bulunduğu bu bölge dünyada benzeri az bulunan bir doğa harikasıdır. Batman'da karasal iklim hüküm sürmektedir. Bölgede yazları sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlı geçer.

Batman ili 41 derece 10 dakika ve 41 derece 40 dakika doğu boylamları ile 38 derece 40 dakika ve 37 derece 50 dakika kuzey enlemleri arasında yer alır.

RAKIMI: 550 M.

BATMAN'IN KOMŞULARI: Kuzeyde Muş - batıda Diyarbakır - doğuda Bitlis ve Siirt - güneyde Mardin

YÜZEY ŞEKİLLERİ: İlimizin kuzey ve kuzeydoğusu yüksek sarp ve dağlık olup güneyi ise dağlık ve engebelidir.

DAĞLARI: Sason Dağları ( Aydınlık Dağları ) : 2500 m. Meleto 2967m. Kuşaklı Dağı 1947m Avcı Dağı 2121m. Meydanok Tepesi 2042m. Kortepe 2082m. Raman Dağı 1288m.

AKARSULAR VE GÖLLER: Dicle Nehri, Batman, Sason, Garzan ve Pisiyar çayları ilimizin sınırları içinde geçmekte olan önemli akarsulardır. Sason ve Sorkan çayları Batman Çayına; Kozluk'un kuzeyindeki Aydınlık dağlarından doğan Pisiyar Çayı ve diğer küçük dereler Garzan Çayını oluştururlar. Kulp Çayı Sorkan ve Sason Çayları Batman Çayını oluştururlar. Batman ve Garzan çayları Dicle'ye dökülürler. Ayrıca Gercüş yöresinde Gürbüz ve Aydınlı Dereleri Dicle'ye dökülürler.

Batman Çayı: Batman ile Diyarbakır arasında doğal bir sınır çizer ve 115 Km.lık kısmı Batman il sınırı içinde akar.

Dicle Nehri: Dicle Nehri batıdan doğuya doğru akarak Batman Çayı ile birleştiği yerde Diyarbakır il sınırını bittikten sonra Batman il sınırları içinde akmağa devam eder.

Garzan Çayı: Batman - Siirt illeri arasında doğal sınır çizer. Garzan Çayı, Kozluk ilçesinin kuzeyindeki Aydınlık Dağlarından doğan Pisiyar çayı ve diğer küçük derelerden oluşur. İlimiz sınırları içindeki mesafesi yaklaşık 60 km. olup, Beşiri ilçesi doğusunda Dicle Nehri ile birleşir.

GÖLETLER: İlimiz sınırları içinde Gercüş - Kırkat Göleti ile Kozluk Ceffan Göleti bulunmaktadır. Gercüş - Kırkat Göleti 1984 yılında DSİ tarafından yapılmış olup sulama amaçlıdır Kozluk Ceffan Göleti elektrik amaçlı yapılmıştır..

İKLİMİ: Karasal İklim.

Batman Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Batman'da sandık başına giden yaklaşık 193 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayını seçti ve oyunu kullandı. Peki Batman seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Batman cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve ilçeleri Batman, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Kozluk, Sason'daki sandıklardan ne çıktığını tüm detaylar sayfamızda.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN