İlk sonuçlar! Kahramanmaraş seçim sonuçları 2018 (Partilerin oy oranları)

İlk sonuçlar! Kahramanmaraş seçim sonuçları 2018 (Partilerin oy oranları)

Kahramanmaraş seçim sonuçları, partilerin oy oranları, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy yüzdeleri son dakika haberleriyle sayfamızda. Oyların sayımı sürerken Tüm Türkiye sandıklardan çıkacak sonuçlara kilitlendi. Seçim 2018'in en kritik dakikalarında K.Maraş oy oranları da merak ediliyor. Peki hangi parti ye da aday önde. Kahramanmaraş'ta Recep Tayyip Erdoğan mı? Muharrem İnce mi yoksa Meral Akşener mi oyların çoğunu aldı. AK Parti-MHP'nin Cumhur ittifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi'nin Millet İttifakı mı önde. İşte detaylar:

24 Haziran 2018 seçimlerinde birkaç saat içinde sonuçlar belli olacak. Tüm illerde olduğu gibi Kahraman maraş seçim sonuçları, partilerin oy oranları ve ittifakların oy yüzdeleri merak ediliyor.  K. Maraş'da 24  K. Maraş'ta 700 bin seçmen oy kullanacak. Bu sayı genel seçim sonuçlarını da etkileyecek büyüklükte. Kahramanmaraş'ta 1 Kasım 2015 genel seçim sonuçları ve partilerin oy oranlarına göre AK Parti yüzde 71.8 aldı. Kahramanmaraş'tan çıkacak seçim sonuçları bu tabloyu değiştirecek mi? 

K. MARAŞ SEÇİM SONUÇLARI

K.Maraş'ta hangi partinin önde olduğunu, oy oranlarını, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Kahramanmaraş sonucunu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Maraşlıların tercihini sürekli güncellenen sayfamızdan takip edebilir ayrıca SEÇİM 2018 sayfasından da öğrenebilirsiniz.  

18-06/15/kmaras-secim-sonuclari-1529051775.jpg

K.Maraş'da 2.294 sandıkta toplam 700.597 seçmen oy kullandı. 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçim sonuçlarına göre AK PARTİ yüzde 71,79, MHP yüzde 12,92, CHP yüzde 9,52, HDP yüzde 3,40, BBP yüzde 0,87 oya aldı. 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'nin MHP tabanından alacağı oy ve SP'nin baraj engeline takılmayacak olması dengeleri etkileyecek.  

İşte K. Maraş'ta 1 Kasım seçim sonuçlarına göre diğer partilerin aldığı oy oranları: 

18-06/15/kmaras-1-kasin-ve-7-haziran-secim-sonuclari.jpg

K. MARAŞ MİLLETVEKİLİ 2015

AK PARTİ:

1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti'den milletvekili seçilenlerin listesi şöyle:

Mahir Ünal

Veysi Kaynak

Nursel Reyhanlıoğlu

Celalettin Güvenç

Mehmet Uğur Dilipak

Mehmet İlker Çitil

İmran Kılıç

MHP:

Fahrettin Oğuz Tor

K.MARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

K.MARAŞ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mahir Ünal

Ahmet Özdemir

Celalettin Güvenç

İmran Kılıç

Mehmet Cihat Sezal

Habibe Öçal

Türk İslam Karakoç

Mehmet İlker Çitil

K.MARAŞ CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ali Öztunç

Selim Sümen

Mehmet Çarman

Faik Kılınç

Onur Gürbüz

Ayşegül Yaycıoğlu

Uğur Şevran

Azize Çuhadar

K.MARAŞ MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Sefer Aycan

Zuhal Karakoç Dora

Fatih Mehmet Ceyhan

Sermet Yıldız

Ömer Özkan

Zafer Öner

Nusret Güloğlu

Mustafa Pehlivan

K.MARAŞ İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Faruk Atlı

Mustafa Bastırmacı

Bülent Meşe

Ayşe Kıraç

Sadi Günen

Müjgan Özdarendeli

Ahmet Çabukel

İrfan Mert Yıkan

K.MARAŞ HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hüseyin Bakır

Meryem Yıldız

 Rauf Tepe

Sevgi Borak 

Şahin Şanci

Tülay Kılıç Deniz

İnanç Yıldız 

Recep Kaya

K.MARAŞ SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Ökkeş Narlı Tekstil 

Vahap Karpınar 

İshak Köroğlu 

Sultan Kamalak 

Cihan Dinler

Mansur Özcan

Burak Doludizgin

Ahmet Zor

İLÇE İLÇE K. MARAŞ SEÇİM SONUÇLARI 2018

K.Maraş'ın 11 ilçesinin seçim sonuçlarını ve oy dağılımını karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. 

Afşin seçim sonuçları

Andırın seçim sonuçları

Çağlayancerit seçim sonuçları

Dulkadiroğlu seçim sonuçları

Ekinözü seçim sonuçları

Elbistan seçim sonuçları

Göksun seçim sonuçları

Nurhak seçim sonuçları

Onikişubat seçim sonuçları

Pazarcık seçim sonuçları

Türkoğlu seçim sonuçları

18-06/15/1.jpg

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKUMET SİSTEMİ

TBMM ile cumhurbaşkanı seçimleri 5 yılda bir aynı gün yapılacak.

TBMM’nin görevleri ve yetkileri; "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletler arası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Meclis üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olacak.

TBMM, Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanacak, ancak gensoru denetleme yetkisinden çıkarılacak.

Cumhurbaşkanının partisiyle ilişiği kesilmeyecek.

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıl olacak. Bir kişi en fazla iki kez cumhurbaşkanı seçilebilecek.

Cumhurbaşkanına "Devlet Başkanı" sıfatı getirilecek ve yürütme yetkisi de verilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunları yayımlayacak ve kanunları tekrar görüşülmek üzere TBMM’ye geri gönderecek. Kanunların, TBMM İçtüzüğü’nün tümünün veya belirli hükümlerinin anayasaya şekil veya esas bakımından aykırı oldukları gerekçesiyle Anayasa Mahkemesinde iptal davası açacak.

Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ile bakanları atayacak ve görevlerine son verecek; üst düzey kamu yöneticilerini atayacak, görevlerine son verecek ve bunların atanmalarına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenleyecek.

Cumhurbaşkanı, anayasa değişikliklerine ilişkin kanunları gerekli gördüğü takdirde halk oyuna sunacak.

Cumhurbaşkanı, yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.

Cumhurbaşkanı, kanunların uygulanmasını sağlamak üzere ve bunlara aykırı olmamak şartıyla yönetmelikler çıkarabilecek. 

Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek; Meclis, üye tam sayısının 3’te 2’sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek. Hakkında soruşturma açılmasına karar verilen cumhurbaşkanı seçim kararı alamayacak.

Cumhurbaşkanı, bir veya daha fazla cumhurbaşkanı yardımcısı atayabilecek.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip olanlar arasından cumhurbaşkanı tarafından atanacak ve görevden alınacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar TBMM’de ant içecek. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan olarak atanırlarsa üyelikleri sona erecek.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

Meclis, üye tam sayısının 5’te 3 çoğunluğu ile seçimlerin yenilenmesine karar verebilecek; TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanının, seçimlerin yenilenmesine karar vermesi halinde de TBMM genel seçimi ile cumhurbaşkanı seçimi birlikte yapılacak.

Cumhurbaşkanının ikinci döneminde Meclis, seçimlerin yenilenmesine karar verirse cumhurbaşkanı bir kez daha aday olabilecek.

Cumhurbaşkanı gerekli durumlarda OHAL ilan edebilecek.

Bütçeyi Cumhurbaşkanı Meclise sunacak. Yeni sistemde, Bakanlar Kurulu olmayacak.

Genelkurmay Başkanı da cumhurbaşkanınca atanacak.

18-06/22/2018-2f06-2foy_kullanma_rehberi_864.jpg

6 ADIMDA DOĞRU OY KULLANMA REHBERİ

Seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 6 adım şöyle:

1- Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.

2- Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak.

5- Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlanıp zarfa koyulması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak.

YSK'DAN CEP TELEFONU UYARISI

SK Başkanı Sadi Güven imzasıyla il, ilçe seçim kurulu başkanlıklarına görüntü kaydedici cihazlarla kapalı oy verme yerine girilmemesine yönelik yazı gönderildi. 

Yazıda, 298 sayılı Kanun'da "Seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasaktır. Bu tür cihazlar kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilir ve oy kullanma işlemi bittikten sonra seçmene iade edilir." hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. 

Sandık kurulunun oluşumu, görevleri ve yetkilerini düzenleyen genelgede de bu konunun yer aldığı belirtilen yazıda, "Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek, seçmenin cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici ve haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmemeleri gerektiğinin sandık kurulu başkanlarına hatırlatılması hususunda bilgi ve gereği önemle rica olunur." değerlendirmesinde bulundu.

Kahramanmaraş seçim sonuçları, partilerin oy oranları, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı oy yüzdeleri son dakika haberleriyle sayfamızda. Seçim 2018'in en kritik dakiklarında K.Maraş oy oranları da merak ediliyor. Peki hangi parti ye da aday önde. Kahramanmaraş'ta Recep Tayyip Erdoğan mı? Muharrem İnce mi yoksa Meral Akşener mi oyların çoğunu aldı. AK Parti-MHP'nin Cumhur ittifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi'nin Millet İttifakı mı önde?

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN