Ardahan Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu 2018

Ardahan Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu 2018

Türkiye, 24 Haziran genel seçimlerine odaklandı. Seçim sonuçları ve oy oranları merakla bekleniyor. Ardahan'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları ve sonuçları ilk oyların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Ardahan'da AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-DP arasındaki Millet İttfakı mı önde? Kentte hangi partiye daha çok oy verildiğini, il geneli ve ilçelerin seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve son dakika gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 2018 Ardahan Genel Seçim sonuçları ve ilçeleri Ardahan, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof'daki sandıklardan ne çıktığına dair tüm detaylar sayfamızda.

Ardahan partilerin oy oranları, seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını haberimizde bulabilir son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Ardahan'da yaklaşık 68 bin seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Ardahan'da oy kullanan vatandaşlar 24 Haziran seçim sonuçlarını ve partilerin oy oranlarının ne olduğunu araştırmaya başladı. 24 haziran sonuçları ve Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranını, Ardahan ilçelerden seçim sonuçlarını ve son dakika gelişmelerini karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Aşağıdaki linklerden Türkiye geneli sonuçlara da ulaşabilirsiniz.

Sandıklar açıldı ve oy sayımı başladı. 2018 Genel Seçim sonuçları ne oldu? Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranları ne? Son dakika haberleriyle birlikte Ardahan il ve ilçelerinde partilerin oy oranları da netleşmeye başladı. İşte Ardahan, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof seçim sonuçları...

ARDAHAN SEÇİM SONUCU: PARTİLERİN OY ORANLARI NE?

Ardahan'da merkez ilçe ile 6 ilçede 24 Haziran sabahı başlayan oy kullanma işlemi bitti ve merkez ilçelerde sandığa giden seçmenler şimdi de oy oranlarını, sandıktan cumhur ittifakı mı millet ittifakı mı çıktığını merak ediyor. 

18-06/22/ardahan-secim-sonuclari-2018.jpg

1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Ak Parti %36.4, Cumhuriyet Halk Partisi %29.0, Milliyetçi Hareket Partisi %8.9, ve Halkların Demokratik Partisi %22.2  oy almıştı.

7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede Ak Parti %26,22 , Cumhuriyet Halk Partisi %22,2 , Milliyetçi Hareket Partisi %7,81 ve Halkların Demokratik Partisi %30,37 oy almıştı. 

ARDAHAN  1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI KARŞILAŞTIRMALI TABLO 

18-06/22/ardahan.jpg

İLÇE İLÇE ARDAHAN SEÇİM SONUÇLARI 2018

Ardahan ve 6 ilçesinde partilerin oy oranlarını ve seçim sonucu KARAR.COM'dan takip edebilmek için aşağıdaki linleri de kullanabilirsiniz. Ardahan'da hangi ilçeden ne kadar oyun kime verildiğini görmek ve detaylı bilgileri görüntülemek için aşağıdaki linkleri taklayınız: 

Ardahan partilerin oy oranları

Çıldır partilerin oy oranları

Damal partilerin oy oranları

Göle partilerin oy oranları

Hanak partilerin oy oranları

Posof partilerin oy oranları

24 Haziran akşamı Ardahan'daki vatandaşlar sonuçlara kilitlendi. 24 Haziran seçimlerinde Ardahan 2 milletvekilini TBMM'ye gönderecek. Geçen seçimlerde 1 AK Parti'li vekil ve 1 CHP'li vekil meclise girebilmişti. Partilerin milletvekilliği için yarışacak adayları şöyle:

 

18-06/19/4-1529439409.jpg

ARDAHAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Orhan Atalay

Halil İbrahim Dursunoğlu

 18-06/22/2-1529669777.jpg


ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR? 

Öztürk Yılmaz, 19 Eylül 1970’te Ardahan’da doğdu. Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda sırasıyla Balkanlar, AGİT, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

IŞİD TARAFINDAN KAÇIRILMIŞTI

Avrupa Birliği’nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Yurtdışında ise sırasıyla Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde Müsteşar olarak görev yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye’nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde IŞİD tarafından Musul Başkonsolosluğu’na yapılan baskın sonrası 43 kişiyle birlikte 101 gün boyunca alıkonuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 43 personeli ile birlikte serbest bırakıldı. 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükelçiler Kararnamesi ile Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı. 3 Eylül 2015 tarihinde bu görevinden istifa ederek 26. dönem TBMM seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu. 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden 26. Dönem Ardahan milletvekili seçildi. 24 Ocak 2016 tarihi itibarıyla CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Rusça bilmektedir.

ARDAHAN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Öztürk Yılmaz

Yunus Dündar 

ARDAHAN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Sevim Köseliören

Mütalip Akcı 

ARDAHAN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Levent Pehlivan

Çelik Demir 

ARDAHAN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Taşkın Aktaş

Yaşar Kaya 

ARDAHAN SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakan Çapan

Mehmet Şimşek

18-06/24/11-1529839698.jpg

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ OYUNU KULLANDI

MHP lideri Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi. Bahçeli, seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek
HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oyunu Ankara’da kullandı. Bahçeli, Ankara Anıttepe Ortokulu'nda sandığa gitti.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bahçeli, "24 Haziran 2018 milletimiz açısından önemli bir gündür. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye, sağlıklı bir seçimle yeni bir döneme girecektir. Bütün siyasi partilere ve adaylara başarılar diliyorum" dedi.

Şanlıurfa'da fazladan zarf atıldığı iddiasına ilişkin "Bilgi sahibi değilim, ancak sayın İçişleri Bakanı ve sorumlular gerekli tedbirleri almıştır. Sağlıklı bir seçim ortaya çıkacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sonuçlarını parti genel merkezinden takip edecek.

18-06/23/5-1529751419.jpg

'KOALİSYON'A İTİRAZ YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Meclis’te çoğunluğu sağlayamazsak, koalisyona gidebiliriz” açıklamasını muhalefet sessizlikle karşıladı. CHP liderinin teknik olarak imkansız diyerek “Türkiye koalisyondan çok çekti” cevabını verdiği Erdoğan’ın çıkışına MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi liderleri tepki göstermedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Mehmet’in Gezegeni Seçim Özel” programında Cumhur İttifakı’nın TBMM’de çoğunluğu sağlayamaması durumunda alternatif planını açıkladı. Erdoğan “İttifakların içerisinde de koalisyonlar oluşmaz diye bir şey yok. Mesela Cumhur İttifakı’nda böyle bir şey oluşur mu göreceğiz. 300’ün altına kalırsa o zaman bir koalisyon arayışına gidilebilir o da ayrı konu’’ açıklamasıyla muhalefet partilerine yeşil ışık yaktı.

CHP’DEN CILIZ İTİRAZ

24 Haziran seçimleriyle birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’in işletilebilmesi adına koalisyon açıklaması sürpriz olarak değerlendirilirken muhalefet liderlerinin konu ile ilgili değerlendirilme yapmaması dikkatlerden kaçmadı. Erdoğan’ın açıklama yaptığı gece FOX TV’de gündemle gili soruları cevaplandıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu teknik açıdan koalisyonun mümkün olmdığını belirterek itiraz etmekle yetindi. Kılıçdaroğlu, “Türkiye koalisyonlardan çok çekti. Koalisyon çıkarsa ülke yönetilemez. Gelinen nokta Türkiye’nin koalisyonsuz yönetilemeyeceği noktası. Parlamentoda koalisyon olmaz ki. Her parti bağımsızdır. Kurulacak olan kabineye kişi alacak. Bu Cumhur İttifakı’nın diğer iki partisinin yetersizliğini gösteriyor. Erdoğan’ın ne yapacağını kimse kestiremez. Şu bir gerçek 24’ünden sonra Türkiye başka bir tablo ile karşılacak. Demokraside yeni bir sayfa açılacak. Önemli olan demokrasi isteyen partilerin işbirliği” dedi. Erdoğan’ın koalisyon çıkışına İYİ Parti, Saadet Partisi ve MHP ise sessiz kaldı. Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu açıklamanın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen herhangi bir tepki vermedi.

18-06/23/screenshot_2.jpg

Buna karşın TBMM’de çoğunluğu sağlamaları durumunda parlamenter sisteme dönme vaadinde bulunan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı önceki gün yol haritasını açıkladı. Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde, “Elde edilecek Meclis çoğunluğumuz ve seçilecek Cumhurbaşkanı adaylarımız ile tek kişinin otoritesine bağlı hale getirilen ülkemizin siyasal sistemini, yeni yasama döneminde zaman kaybetmeksizin kuvvetler ayrılığı ilkesine ve çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleri ile yeniden inşa edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye, 24 Haziran genel seçimlerine odaklandı. Seçim sonuçları ve oy oranları merakla bekleniyor. Ardahan'da Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları ve sonuçları ilk oyların sayılmaya başlamasıyla belli oluyor. Ardahan'da AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-DP arasındaki Millet İttfakı mı önde? Kentte hangi partiye daha çok oy verildiğini, il geneli ve ilçelerin seçim sonuçlarını, milletvekili dağılımlarını ve son dakika gelişmeleri karar.com'dan takip edebilirsiniz. İşte 2018 Ardahan Genel Seçim sonuçları ve ilçeleri Ardahan, Çıldır, Damal, Göle, Hanak, Posof'daki sandıklardan ne çıktığına dair tüm detaylar sayfamızda.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN