Van seçim sonuçları 2018 | Van AK Parti oy oranı, HDP oy yüzdesi kaç?

Van seçim sonuçları 2018 | Van AK Parti oy oranı, HDP oy yüzdesi kaç?

Oylar sayılırken Van seçim sonuçları ve partilerin oy oranı merakla bekleniyor. AK Parti ve HDP arasında kıyasıya yarışın geçtiği Van'da partilerin oy oranı ne oldu? AK Parti oy oranı, HDP oy yüzdesi kaç oldu? Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Van oy oranları nasıl şekillendi? 24 Haziran seçimlerinde Doğu Anadolu Bölgesinin kritik illerinden Van sonucunu haberimizde bulabilirsiniz.

24 Haziran seçimleri taamlanırken Van seçim sonuçları da her ildeki gibi heyecanla bekleniyor. 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimlerinde Van ilinden hangi sonuçların çıkacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Van'da yaklaşık 600 bin seçmen oy kullandı. Peki Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener Van oy oranları ne? Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı oy yüzdeleri kaç? Tüm bu soruların cevabı Van seçim sonuçları özel haberimizde ve SEÇİM 2018 SAYFAMIZDA. 

VAN'DA OY VERME İŞLEMİ TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Van'da oy verme işlemi tamamlandı.

18-06/24/20180624_2_31109234_35033899.jpg

VAN SEÇİM SONUÇLARI 2018 PARTİLERİN OY ORANLARI

Van 1 Kasım seçim sonuçlarına göre, HDP % 65,53, AK PARTİ % 30,03, CHP % 1,46 oy almıştı. 24 Haziran seçimleri için ise Vanlıların daha çok AK Parti'yi mi yoksa HDP'yi mi tercih edeceği cevabı kritik bir soru. Peki Van'da AK Parti-MHP ittifakı mı yoksa CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakı mı daha fazla oy aldı. Tüm detaylara sürekli güncellenen haberimizde ya da Seçim 2018 sayfasından takip edebilirsiniz. 

18-06/17/van-secim-sonuclari-2018.jpg

İLÇE İLÇE VAN SEÇİM SONUÇLARI 2018

İlk oylar sayılmaya başladığında ilçelerdeki oy dağılımlarını ve tüm detayları sayfamızdan bulabilirsiniz.  Van'ın 16 ilçesindeki seçim sonuçlarını 24 Haziran akşamı anlık olarak karar.com'dan takip edebilirsiniz. 

Bahçesaray seçim sonuçları

Başkale seçim sonuçları

Çaldıran seçim sonuçları

Çatak seçim sonuçları

Edremit seçim sonuçları

Erciş seçim sonuçları

Gevaş seçim sonuçları

Gürpınar seçim sonuçları

İpekyolu seçim sonuçları

Muradiye seçim sonuçları

Özalp seçim sonuçları

Saray seçim sonuçları

Tuşba seçim sonuçları

VAN 1 KASIM SEÇİM SONUÇLARI

1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesinde yapılan 7 Haziran 2015 seçimlerinde bölgede  HDP 74.8, AK  Parti 18.4 ,CHP 1.0, MHP ise 2.7 oy oranları ile Van'da en çok oy alan 4 parti olmuştu. Van 1 Kasım seçim sonuçları ise aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi AK Parti'nin oylarını arttırmasıyla tamamlanmıştı. 24 Haziran sonucu ise ittifak sistemi, İYİ Parti ve Saadet Partisi işbirliği ile şekillenebilir. 

18-06/17/van-secimleri.jpg

VAN'DA SON SEÇİMLERDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLENLER

BEŞİR ATALAY KİMDİR?

1 Nisan 1947 tarihinde Kırıkkale ilinin Keskin ilçesinde Armutlu köyünde doğmuştur.  Babasının adı Mehmet, annesinin adı Memduha’dır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. ABD Michigan Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bulundu. 1983’te sosyoloji doçenti oldu.

DPT’de Sosyal Planlama Daire Başkanlığı görevinde bulundu.

1992’de profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesinde Öğretim Üyeliği, UNESCO’da Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü.

Kırıkkale Üniversitesi Kurucu Rektörü olarak görev yaptı. Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi’nin (ANAR) Koordinatörü olarak çalıştı.

Çeşitli kitap, makale ve tebliğleri yayınlandı. 22 ve 23. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.

58 ve 59. Hükumetlerde Devlet Bakanlığı, 60. Hükümette İçişleri Bakanlığı yaptı. 61. Hükümette Başbakan yardımcısı oldu.

2010 yılında Ali Şir Nevai ödülünü aldı.

Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti‘den Kırıkkale Milletvekili seçildi. 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.

Beşir Atalay, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’de üç dönem kuralına takıldığı için yeniden aday olmadı.

İngilizce bilen Atalay, evli ve 3 çocuk babasıdır.

AK PARTİ:

Beşir Atalay

Burhan Kayatürk

HDP:

Figen Yüksekdağ Şenoğlu

Lezgin Botan

Nadir Yıldırım

Tuğba Hezer Öztürk

Adem Geveri

Bedia Özgökçe Ertan 

 

VAN AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI-24 HAZİRAN

Osman Nuri Gülaçar

İrfan Kartal

Abdulahat Arvas

Ebubekir Kaçmaz

Gülşen Orhan

Yılmaz Kılıç

Bilal Emre Yörük

Malik Özbey

VAN CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Kurukcu

Fahreddin Çuyrak

Haluk Terzioğlu

Şanel Güloğlu

Erkan Kaçmaz

Nevzat Koç

Neriman Kartal

Şahin Öztekin

VAN MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Remazan Üçbaş

Şahin Yagar

Yahya Cancan

Aabdulselam Arvas

Yaşar Aras

Mehmet Polat

İzzet Şevketoğlu

Nurettin Keretaş

VAN İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Mehmet Kurukcu

Fahreddin Çuyrak

Haluk Terzioğlu

Şanel Güloğlu

Erkan Kaçmaz

Nevzat Koç

Neriman Kartal

Şahin Öztekin

VAN HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Sezai Temelli

Bedia Özgökçe Ertan

Murat Sarısaç

Muazzez Orhan

Tayip Temel

Cengiz Çiçek

Mukaddes Karakoç

Asuman Yelmazer

VAN SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

 Özay İlhan 

Mehmet Necip Yavuzer

Mehmet Engin Güngör

Nevzat Yağar

Yusuf Özen

Sıdıka Erınç

Mehmet Şirin Cengiz

Mustafa Terim  

 

18-06/16/9-1529150541.jpg

AK PARTİ'DE 3 DÖNEME TAKILAN İSİMLAR

AK Parti’de üç dönem kuralına takılan, 9’u bakan, biri TBMM Başkanı toplam 68 milletvekili ise şu isimler:

TBMM Başkanı: Cemil Çiçek

Bakanlar: Bülent Arınç, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mehdi Eker, Nurettin Canikli, Taner Yıldız, Faruk Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu.

Vekiller: Binali Yıldırım, Beşir Atalay, Mehmet Ali Şahin, Hayati Yazıcı, Nihat Ergün, Egemen Bağış, Suat Kılıç, Mustafa Elitaş, Burhan Kuzu, Nimet Baş, Recep Akdağ, Abdülkadir Aksu, Hüseyin Çelik, Necati Çetinkaya, Sadık Yakut, Vecdi Gönül, Nafiz Özak, Sefer Üstün, Cevdet Erdöl, Mustafa Ataş, Salih Kapusuz, Halide İncekara, Sait Açba, Ruhi Açıkgöz, Rıza Alaboyun, Fahrettin Poyraz, Vahit Kiler, Bayram Özçelik, Ali Küçükaydın, Mehmet Daniş, Ünal Kaçır, Nevzat Pakdil, Hakkı Köylü, Muzaffer Baştopçu, Fehmi Kinay, Mehmet Katsal, Nusret Bayraktar, Sadullah Ergin, Haluk İpek, Bülent Gedikli, Şaban Dişli, Yılmaz Demir, Mustafa Demir, Reha Denemeç, Ahmet Yeni, Afif Demirkıran, Yahya Akman, Şükrü Ayala, Enver Yılmaz, Zeyit Aslan, Köksal Toptan, Ziyaettin Akbulut, Durdu Mehmet Kastal, Mehmet Sarı, Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Hasan Ali Çelik, Hasan Fehmi Kinay, Murat Yıldırım, Nusret Bayraktar, Hüseyin Tanrıverdi, Cemal Yılmaz Demir.

18-06/23/il-il-24-haziran-secim-sonuclari.jpg

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN