Galatasaray derbisi öncesinde açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran tüm Fenerbahçe taraftarını Fenerium mağazalarına davet etmişti. Sarı-lacivertli taraftarlar Başkan Saran'ın yaptığı çağrı sonrasında mağazalara akın ederek önceki senelere göre satış rekoru kırdı.

Geçen sezon derbi haftasında 70 milyon liralık satış yapan Fenerium, bu yıl 5 günlük süreçte 143 milyon 762 bin liralık (2.9 milyon Euro) ürün satışı gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli kulübün birçok üründe yüzde 50’ye varan indirim uygulamasına rağmen taraftarların alışverişlerinin yüzde 73’ünü indirim dışı ürünlerden yaptığı bildirildi. Toplam satışların iki kat artması dikkat çekerken, internet üzerinden yapılan alışverişler ise beş kat yükselerek tarihi bir seviyeye ulaştı.

Kulüp, elde edilen rakamların ardından taraftara teşekkür mesajı yayımladı. Açıklamada, "Koşulsuz ve şartsız camiamızın yanında olan ve hiçbir fedakarlıktan geri durmayan Büyük Fenerbahçe taraftarlarımıza bir kez daha sonsuz teşekkür ediyoruz. Gösterdiğiniz bu eşsiz destek, bizim için her daim en büyük güç kaynağı olacaktır." ifadeleri kullanıldı.
