Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) yaklaşırken Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ, yoğun talebi karşılamak için Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında ek sefer uygulamasına gidiyor. Genel Müdür Ufuk Yalçın, 17 Aralık tarihinde Ankara–Konya ve Konya–Ankara arasında özel olarak planlanan ilave seferlerle yolcuların törenlere daha rahat ve konforlu şekilde ulaşmasının sağlanacağını duyurdu.
EK SEFERLER 17 ARALIK’TA DEVREYE GİRİYOR
TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların Şeb-i Arus törenlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirterek bu yoğunluğu karşılamak için ek YHT seferlerinin devreye alındığını ifade etti. Yalçın, hem kültürel hem de manevi açıdan büyük önem taşıyan bu özel günde ulaşımın kesintisiz olması için gerekli planlamaların tamamlandığını vurguladı.

SEFER SAATLERİ VE SAĞLANAN EK KAPASİTE
Yapılan düzenlemeye göre 17 Aralık Çarşamba günü;
- Ankara–Konya yönünde ek YHT seferi 15.05’te Ankara’dan,
- Konya–Ankara yönünde ek YHT seferi 23.05’te Konya’dan hareket edecek.
TCDD Taşımacılık AŞ’den alınan bilgilere göre bu iki ek sefer ile Ankara-Konya-Ankara hattında toplam 962 kişilik ilave kapasite oluşturulacak.
“VATANDAŞLARIMIZA DESTEK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”
Genel Müdür Yalçın açıklamasında, “Halkımızın kültürel ve manevi değerlere ulaşımını kolaylaştırmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu özel törenlere katılımı desteklemekten büyük memnuniyet duyuyor, Hazreti Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslatının 752. yılında rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.
