Çankırı seçim sonuçları 2018; Çankırı Cumhurbaşkanlığı oy oranı | Erdoğan'ın oy oranı

Çankırı seçim sonuçları 2018; Çankırı Cumhurbaşkanlığı oy oranı | Erdoğan'ın oy oranı

Çankırı Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı belli olmaya başladı. Çankırı'da sandık başına giden yaklaşık 110 bin seçmen Cumhurbaşkanı adayını seçti ve oyunu kullandı. Peki Çankırı seçim sonuçları ne oldu? Partiler kaç oy aldı, kaç milletvekili çıkardı? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları nedir? İşte vatandaşlar tarafından merak edilen tüm bu soruların yanıtlarını ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika gelişmeleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Aydın cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ve tüm detaylar SEÇİM 2018 sayfamızda.

Çankırı seçim sonuçları 2018Çankırı Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranları açıklanıyor. İlk oyların sayılmaya başlamasının ardından Çankırı seçim sonuçları da vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Peki Çankırı'da cumhurbaşkanlığı seçiminde kim önde? Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Mereal Akşener, Selehattin Demirtaş, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek arasından hangi adayın daha önde olduğunu ve daha çok oy aldığını sitemizden takip edebilirsiniz. Çankırı ilinde, AK Parti-MHP arasındaki Cumhur İttifakı ile CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakından kimin daha çok tercih edildiğini ve 24 Haziran seçimlerinden son dakika haberleri karar.com'dan sizlere aktarıyoruz. Çankırı cumhurbaşkanı oy oranı, milletvekili dağılımları ve detaylı sonuçları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

ÇANKIRI CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ OY ORANI

24 Haziran genel seçimlerinde Çankırı'da oy kullanan yaklaşık 110 bin seçmen, Seçim 2018 sonuçlarına odaklanmış durumda. Sandıkların açılmaya başlanması ve ilk oyların gelmesinin ardından vatandaşlar da Çankırı'da hangi cumhurbaşkanı adayının önde olduğunu öğrenmek isyiyor. Çankırı'da AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve diğer partilerden kaç milletvekili çıktığını, ilçelerin oy oranlarını ve sonuçları karar.com'dan görebilirsiniz.

18-06/23/ankiri-1529764781.jpg

ÇANKIRI OY ORANLARI VE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Türkiye'nin sonuçlarına odaklandığı 24 Haziran genel seçimlerinde Çankırı'da partilerin kaç oy aldığı ve hangi adayın önde olduğu merak ediliyor. Cumhur ittifakı ile Millet İttifakı arasında kıyasıya bir çekişmenin olduğu 2018 genel seçimlerinde, Çankırı'lı seçmenlerin tercihini daha çok kimden yana kullandığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

18-06/23/ankiri.jpg

ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2018

ÇANKIRI AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Muhammet Emin Akbaşoğlu
Salim Çivitcioğlu

ÇANKIRI CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Murat Berat Atalay
İbrahim Gönültaş

ÇANKIRI MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Kadir Şekerci 
Pelin Yılık

ÇANKIRI İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Aydın Ayanoğlu
Gamze Atalay

ÇANKIRI SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yaşar Çeribaş
Ömer Uzun

ÇANKIRI HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Nazlı Çoban

İLÇE İLÇE ÇANKIRI SEÇİM SONUÇLARI VE OY ORANLARI 2018

Çankırı il geneli ve 12 ilçenin seçim sonuçlarını ve oy oranlarını aşağıda verdiğimiz bağlantılar üzerinden anında öğrenebilirsiniz.

Atkaracalar seçim sonuçları ve oy oranları

Bayramören seçim sonuçları ve oy oranları

Çankırı seçim sonuçları ve oy oranları

Çerkeş seçim sonuçları ve oy oranları

Eldivan seçim sonuçları ve oy oranları

Ilgaz seçim sonuçları ve oy oranları

Kızılırmak seçim sonuçları ve oy oranları

Korgun seçim sonuçları ve oy oranları

Kurşunlu seçim sonuçları ve oy oranları

Orta seçim sonuçları ve oy oranları

Şabanözü seçim sonuçları ve oy oranları

Yapraklı seçim sonuçları ve oy oranları

ÇANKIRI'DA HUZUREVİNDE SANDIK KURULDU

Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi sakinleri, Cumhurbaşkanı ve 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için huzurevinde oy kullandı. Çankırı İsmail Özdemir Huzurevi'nde kurulan 1138 numaralı sandıkta 90 huzurevi sakini oy kullandı. Yürümekte zorlanan huzurevi sakinleri, bakım görevlilerinin yardımı ile sandık başına gitti. Sandık görevlileri, huzurevi sakinlerine oy kullanımı hakkında bilgilendirmede bulundu. Daha sonra huzurevi sakinleri sırayla oylarını kullandı. Huzurevi sakinlerinden Şakir Yıldırım (72) yapılan hizmetten memnuniyet duyduğunu söyledi. Yıldırım, "3 yıldır burada kalıyorum. Oy kullanabilmemiz için sandık ayağımıza geldi. Yapılan hizmetten memnunuz. Oyumuzu kullandık, hayırlısı olsun. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI BOZ: "VAKİT ÇANKIRI VAKTİ"

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, 24 Haziran seçimlerinde Çankırı’nın yüksek oy oranı alarak 81 il içerisinde ilk sırada olmasının ilimizin yatırımları çok daha kolay alması noktasında büyük bir kazanım olacağını söyledi.

Çankırı için birçok önemli projenin olduğunu söyleyen Başkan Boz, "Şehir içinde trafik sorununa öncelikli olarak el atacağız. Bunu yer altı ve yer üstü otoparklar ile çözmeye çalışacağız. Atatürk Bulvarı’na alternatif bir yol projemiz var. Tuz mağaramız çok önemli bir değer. Çalışmaları tamamlayıp Türkiye ve dünyaya açılacak. Gemi kütüphane ve göl projemiz devam edecek. Çay projemizin önemli bir kısmını ivedilikle yapacağız. Büyük Camisi etrafı için bir proje düşünüyoruz. İtfaiyemizi güçlendiriyoruz. Tuz Rehabilitasyon Merkezinde çalışmalar sürüyor. Yollarımızı sıcak asfalt yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bunların yanı sıra birçok önemli projemiz var. Tüm bunları yapabilmemiz için yerelde bizim gücümüz yok. Bunların hepsini Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan almamız lazım. Onun için de elimizin çok güçlü olması ve dolayısı ile Çankırımızın 24 Haziran’da şampiyon olması gerekiyor. Yani seçimlerden istikrarı devam ettiren birinci il olarak Cumhurbaşkanımıza gittiğimizde yatırımlarımızı ivedilikle ilimize kazandırma şansımız olacaktır" dedi.

Tüm Çankırılılardan destek istediğini vurgulayan Başkan Boz, konuşmasını şöyle tamamladı:
"24 Haziran’da Çankırı ilçeleri ve köyleri ile ülkemizin istikrarında büyük rol oynayacaktır. 2023, 2050 ve 2071 hedeflerine hep beraber yürüyeceğiz. Büyük Türkiye yolculuğumuz sürüyor. Milletin tercihine, teveccühüne, itimadına mazhar olmak gerçekten rütbelerin en büyüğüdür. Gitmediğimiz mahalle, sıkmadığımız el, derdini dinlemediğimiz bir hemşehrimiz kalmayacak. 16 yıldır süre gelen istikrarlı büyümenin devamı için, birlik, beraberlik, bereket ve bolluk için vakit Çankırı vakti."

ÇANKIRI TARİHÇE

Orta Anadolu'nun kuzeyinde, İç Anadolu ile Batı Karadeniz geçiş kuşağında yer alan ve 7490 km2 alana sahip olan ilimiz; güneyde Ankara ve Kırıkkale, batıda Bolu, kuzeyde Kastamonu ve Karabük, doğuda ise Çorum illeriyle komşudur.

Çankırı; yılın yarısında karlarla kaplı şiirlere konu olmuş yüce dağları,ormanları ve yaylaları, zengin termal kaynakları ile yaz ve kış kayak, kamp, karavan, yaya ve atlı yürüyüş, tırmanış, yamaç paraşütü, bisiklet, fotoğrafçılık ve avcılık gibi her türlü doğa sporu ve pek çok alternatif turizm çeşidine ev sahipliği yapmanın yanında görenleri hayran bırakan Tuz Mağarası ve Koca Meşesi, yüzyıllarca yaşatılan kültürel değerleri, sevecen insanları ve geleneksel konukseverliliği ile özellikle bunaltıcı şehir hayatından uzaklaşmak ve nostaljiyi yaşayarak doğayla bütünlemek isteyenler için ilginç özelliklere sahiptir.

Bilimsel kazı ve yüzey araştırmalarının az olmasından dolayı Çankırı'nın yazısız dönemlerine ait bilgiler oldukça kısıtlıdır. Ancak yapılan araştırmalar Çankırı'da insanlık tarihinin Orta Paleolitik Dönemde başladığını ve Kalkolitik Dönemden bu yana kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ortaya koymaktadır. Eski Tunç Çağı'nda (M.Ö. 3000-2000) Anadolu'nun yerli halkları olan ve şehir beylikleri (prenslikleri) halinde yönetilen Hattiler bölgede hâkimiyetlerini sürdürmüştür. M.Ö. 17. yüzyılın başlarında Hititlerin Anadolu'ya girmesiyle birlikte bölge Hitit hâkimiyetine girmiştir.
Çankırı'da Hitit dönemine tarihlendirilen çok sayıda höyük tespit edilmiştir. Bunlardan birisi olan ve kazısı yapılan İnandıktepe Höyüğü, Erken Hitit Dönemine ait eserleri, kutsal “Hitit Vazosu” ve çivi yazılı “Bağış Belgesi” ile Çankırı'daki Hitit Dönemi yerleşimlerinin önemini açıkça ortaya koymuştur. Kabartmalı motiflerin firizler halinde üzerine yerleştirildiği inadık vazosunda Kutsal Evlilik töreninin bütün aşamaları aşağıdan yukarıya doğru belli bir sıra içerisinde tasvir edilmiştir. Eski Hitit Dönemi’nin kabartmalı ve resimli vazo sanatını temsil eden nadir örneklerden biridir.
Hitit İmparatorluğu'nun deniz kavimleri göçü neticesinde yıkılarak Güneydoğu Anadolu'ya çekilmesinden sonra bölge sırasıyla Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Paflagon Pontus, Roma ve Bizans hakimiyetinde kalmış ve bunları takiben Selçuklu ve Osmanlılar hüküm sürmüştür.
Helenistik ve Roma dönemlerinde Gangra olan Çankırı'nın adı Roma döneminde Germanikopolis olarakta kullanılmıştır. Osmanlı Dönemi'nde Kengari ve Kengırı olarak adlandırılan yöre, Cumhuriyet döneminde il olarak Çankırı adını almıştır.

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN