Ali Aktaş'tan Asiltürk'e tepki: Bu bir darbe planıdır

Saadet Partili Ali Aktaş, Oğuzhan Asiltürk’ün AK Parti ile ittifak açıklamasına tepki göstererek, erken kongre kararı ile parti içi darbe planı yapıldığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinde ziyaret ettiği Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, ittifak kararının seçime bir hafta kala verileceğini söyledi. Açıklamaya Saadet Partili Ali Aktaş, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.  

"BU BİR DARBE PLANIDIR"

Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet Partisi'ni kongreye götürmek istediğini ileri süren Aktaş, ‘Böylece söylediklerinin hepsini yapacak’ kapı kulları seçtirmeyi planlıyor. AK Parti ile ittifaka razı edemeyeceği Temel Karamolloğlu'nu ve diğer seçilmiş kurulları değiştirmeyi hedefliyor. Bu bir darbe planıdır” ifadelerini kullandı.  

 

"PARTİYİ BİTİRME PROJESİ"

Olası bir kongre davetini darbe olarak niteleyen Aktaş, şu ifadeleri kullandı:  

Saadet Partililer seçilmiş genel başkan ve seçilmiş kurullar haricinde kongre davetini "illegal ve darbe" olarak göreceklerdir, görmelidirler. Milli Görüş'ü Erdoğan'ın sofrasına meze olarak koymak isteyenlere asla pirim verilemez. Bu tutumlar taammüden partiyi bitirme projesidir. 

"MİLLİ GÖRÜŞÜ YOK ETMEK İSTİYORLAR"

Kıyametin 60 yıl sonra kopacağına inanarak politika geliştirmeyi düşünen ve meleklerin oy vermesi halinde tek başına iktidar olacağımızı ifade eden birinin partiyi kongreye götürerek kendisine tam itaatkar insanları yönetime getirme projesi Milli Görüş'ü yok etme projesidir. 

NE YAŞANDI?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş'ün en üst organı olan Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü evinde ziyaret etti. 

Ziyaret sonrası ittifak iddiaları hakkında konuşan Asiltürk, şu ifadeleri kullanmıştı:   

İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz. 

 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (19)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

AK Parti'nin kongresine Saadet Partisi'nden dikkat çeken katılım
AK Parti'den ittifak açıklaması: İYİ Parti ve Saadet Partisi ayrı
Erdoğan'ın ziyaret ettiği Asiltürk'ten dikkat çeken 'ittifak' açıklaması

Güncel Haberleri