Altında rekor serisi devam ediyor!

Altın fiyatları rekora doyamadı. Dün global piyasalarda 9 yıllık rekorunu kıran altının ons fiyatı bugün de gelen alımlarla 2 bin dolar sınırına kadar yükseldi. 440 TL sınırına dayanan gram altın ise 430 TL'den işlem görüyor.

Koronavirüs etkisi ve ABD-Çin arasındaki diplomatik gerilim altın fiyatlarını yukarı çekmeye devam ediyor. Yatırımcıların güvenli liman olarak tabir ettiği altın ons fiyatındaki yükselişle güçleniyor. Altının onsunun 1981 dolar ile yeniden rekor kırmasıyla birlikte gram altın 437 lira seviyesine kadar yükseldi.

Sabah saatlerinde 437 lirayı test eden gram altında ise güncel alış fiyatı 430 lira bandının hemen üzerinde yer alıyor.

Saat 07:34 itibariyle gram altın 430 liradan işlem görüyor. Ons altın ise 1945 dolar seviyesinde. Çeyrek altın alış fiyatı 689,34 lira, satış fiyatı ise 706,75 liradan işlem görüyor.

Yatırımcılar Fed'in bu haftaki toplantısında son derece gevşek para politikasını teyit edeceğini ve belki de uzun vadede daha yüksek enflasyona göz yumacağının işaretini vereceğini bekliyorlar. Bu beklentiler altın bir haftadan kısa sürede 130 dolar yukarı taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri