Armando Manzanero kimdir? Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Meksikalı şarkıcı ve söz yazarı Armando Manzanero, koronavirüs (covid-19) hastalığına bağlı nedenlerle 85 yaşında hayatını kaybetti. Dünyaca ünlü sanatçı, Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görülen ilk Meksikalı olarak tarihe geçmişti. İşte biyografisi...

Corona virüsü (kovid-19) nedeniyle aralık ayının başından bu yana başkent Mexico City'deki özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 86 yaşındaki Armando Manzanero yaşamını yitirdi.

Ulusal Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Manzanero'nun ölümünden ötürü büyük üzüntü yaşadığını dile getirerek, "Çok üzücü bir durum. Ülkenin en iyi bestecisini kaybettik, matem içerisindeyim. Ailesine ve sevenlerinin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.

ARMANDO MANZANERO'NUN HAYATI

7 Aralık 1935 tarihinde Meksika'nın Merida kentinde dünyaya geldi. Armando Manzanero Canché; Maya müzisyeni, şarkıcı, besteci, oyuncu ve müzik yapımcısıdır. Savaş sonrası dönemin önde gelen Meksikalı romantik bestecisi ve Latin Amerika'nın en başarılı bestecilerinden biri olarak kabul edilir.

Sayısız ödülün sahibi olan Manzanero, 2001'de 'Düetler' albümüyle Latin Grammy Ödülü'ne değer görüldü. Manzanero, 2014'te ise Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü kazanarak, bu ödülü kazanan ilk Meksikalı olarak tarihe geçti.

Armando Manzanero çok sayıda filmde rol almasının yanı sıra 600'den fazla şarkıya imza atmıştı ve yaptığı şarkılar dünya çapında Elvis Presley, Dionne Warwick, Perry Como gibi yıldız isimler tarafından yorumlandı.

1935 doğumlu olan Armando Manzanero, hayatını kaybettiği 2020 yılında 85 yaşındaydı.

Beş kez nikah masasına oturan ünlü şarkıcı, son evliliğini kendisinden 36 yaş küçük olan Laura Elena Villa ile yapmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiltere'de vakalar yine rekor kırdı
Bir aşı da İran'dan: 'COVIRAN' insan üzerinde denendi
Hakan Türkoğlu kimdir? Annesinin ardından koronavirüsten hayatını kaybetti

Karar Biyografi Haberleri