Bir aşı da İran'dan: 'COVIRAN' insan üzerinde denendi

Bir aşı da İran'dan: 'COVIRAN' insan üzerinde denendi

İranlı bilim insanlarının geliştirdiği COVIRAN Bereket aşısı insan üzerinde denendi. Aşının şimdiye kadar hiçbir yan etkisinin görülmediği belirtildi.

İran'ın ürettiği koronavirüs aşısı 'COVIRAN Bereket' ilk defa insan üzerinde denendi.

İranlı bilim insanlarının geliştirdiği 'COVIRAN Bereket' aşısı, Sağlık Bakanı Said Nemeki ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle, ilk defa insan üzerinde uygulandı.

İLK AŞI EKİBİN LİDERİNİN KIZINA YAPILDI

Aşıyı geliştiren bilim insanları heyetinin başında yer alan Muhammed Muhbir'in kızı Tayyibe Muhbir, aşı yapılan ilk gönüllü kişi oldu. Geliştirilen aşı bugün 3 kişiye daha vurulacak ve sonraki günlerde gönüllü olan 56 kişi üzerinde aşamalı olarak uygulanacak. 

Aşının birinci günün ardından 14'üncü günde ikinci defa vurulacağı ve son aşama olan 28'inci günde de son dozun vücuda enjekte edileceği açıklandı. Şu ana kadar 65 bin kişinin aşı olmak için gönüllü olduğu belirtildi. 

Tayyibe Muhbir'e uygulanan aşının şu ana kadar herhangi bir yan etkisinin görülmediği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN