Almanya’da huzurevi çalışanlarına aşırı dozda aşı yapıldı

Almanya’da huzurevi çalışanlarına aşırı dozda aşı yapıldı

Almanya’da bir huzurevindeki 8 görevliye aşırı dozda koronavirüs aşısı yapıldı. Çalışanlardan 5’i hastaneye kaldırılırken, diğer üç çalışanda evlerine gönderildi.

Avrupa Birliği’nin onayı ile üye ülkelerde toplu aşılamalara geçildi. Bunlardan biri olan Almanya'da huzurevlerine öncelik veriliyor. Fakat Mecklenburg-Western eyaletinde bulunan bir huzurevinde talihsiz bir olay yaşandı.  

BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısında şırıngaların hazırlandığı sırada yapılan hata nedeniyle 8 huzurevi çalışanı fazla doz aldı. Çalışanlardan 5'i hastaneye kaldırıldı.  

Hastaneye kaldırılan çalışanların grip semptomları gösterdiği ifade edilirken; BioNTechten yapılan açıklamada, huzurevi çalışanlarının normale dönecekleri belirtildi. Fazla doz aşı alan diğer 3 çalışanın da evlerinde karantinada oldukları bildirildi. 

           

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN